• Haberler
  • Genel
  • Simülatörle ameliyat eğitimi – Kocatepe Gazetesi

Simülatörle ameliyat eğitimi – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi, yeni araştırma görevlileri için önemli bir uygulama başlattı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji anabilim dalında göreve yeni başlayan araştırma görevlileri, anjiyo simülatörü ile tecrübe kazanıyorlar.AKÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ersel Onrat, simülatörün özel bir firma tarafından tanıtım amaçlı hastanede doktorlara hizmet verdiğini belirterek, 'Göreve yeni başlayan [&hellip]

Simülatörle ameliyat eğitimi

Afyon Kocatepe Üniversitesi, yeni araştırma görevlileri için önemli bir uygulama başlattı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji anabilim dalında göreve yeni başlayan araştırma görevlileri, anjiyo simülatörü ile tecrübe kazanıyorlar.
AKÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ersel Onrat, simülatörün özel bir firma tarafından tanıtım amaçlı hastanede doktorlara hizmet verdiğini belirterek, “Göreve yeni başlayan araştırma görevlisi doktor arkadaşlarımız bu simülatör ile anjiyo yapabiliyor, stent takabiliyor, kasıktan kalp kapağı yerleştirmesi gerçekleştirebiliyor. Simülatör sayesinde sıfır risk ile sanki birebir operasyon yapıyormuşçasına arkadaşlarımız tecrübe kazanabiliyor” dedi. Onrat, simülatörde tanımlı hasta senaryoları üzerinden işlem gerçekleştirildiğini belirterek, söz konusu uygulama ile olası riskli durumlarda doktorların neler yapacaklarını deneyimleme anlamında avantajlı bir durum sağlamayacaklarını belirtti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme