Şimşir’den 3 Maçta 4 Puan

Afyonspor, ligin 29. haftasında Zafer Stadyumu’nda konuk ettiği Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol A.Ş.’yi 1-0 mağlup etti. 54. dakikada Hüseyin İçlek’in golü ile kazanan Afyonspor, 33 puana ulaştı.

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Afyonspor, ligin 29.haftasında Zafer Stadyumu’nda Yeni Mersin İdmanyurdu’nu konuk etti. Afyonspor, Play-Off hattındaki rakibini ikinci yarıda attığı golle mağlup etti. Son haftalarda ligin üst sıralarındaki takımlara karşı mücadele veren Afyonspor, geçtiğimiz hafta sonu Vanspor’a konuk olurken bu kez de Zafer Stadyumu’nda lig dördüncüsü Yeni Mersin İdmanyurdu’nu ağırladı.

İlk yarıya Mersin hızlı başladı. Mersin atak oynamasına rağmen net gol pozisyonlarına giren takım Afyonspor oldu.

  1. dakikada Afyonspor’dan takımdan Mustafa Erkasap’ın sol çaprazdan şutu yandan az farkla auta çıktı.
  2. dakikada Afyonspor’dan Bedirhan Akbaba sol kanattan süratle 6 pasa kadar girdi ve şutunda top defanstan döndü.
  3. dakikada Afyonspor’un kazandığı serbest vuruşta Mustafa Erkasap’ın güzel şutunu Mersin kalecisi Yavuz Buğra son anda kornere çeldi.

Bu atakların adından ilk 45 dakika golsüz beraberlikle sona erdi.

İkinci yarıya daha hırslı başlayan Afyonspor, oldu. Aradığı golü bulan Afyonspor, öne geçmeyi başardı.

  1. dakikada gelişen Afyonspor atağında genç futbolcu Hüseyin İçlek’in ayağından ilk golü kaydetti. 1-0

Bu dakikadan sonra gelişen ataklarda iki ekipte gole ulaşamazken Afyonspor, sahadan 1-0 galip ayrıldı. Afyonspor, aldığı 3 puanla 33 puana ulaşırken ligde 33 puanlı 3 takımın üzerinde yer aldı. Afyonspor’un -9 gol averajı bulunurken Nazilli Belediyespor ve Kırklarelispor’un ise -11 gol averajı bulunuyor. Afyonspor 11. sırada yer alırken Nazilli 12. sırada, Kırklareli ise 13. sırada yer aldı.

Bakmadan Geçme