Şimşek yarın Isparta sınavına çıkacak

Afyonkarahisarspor yarın saat 16.00’da Isparta Atatürk Stadı’nda Ispartaspor’la karşılaşacak Spor Toto 3. Lig İkinci grupta ilk iki hafta sonunda elde ettiği 6 puanla zirvede bulunan Afyonkarahisarspor, yarın Ispartaspor’la karşılaşacak. Kadrosunda genç futbolcularının başarılı oyunu sonrasında averajla zirvede olan Afyonkarahisarspor’un yeni hedefi Ispartaspor.Pembe Yeşilli ekiple geçen sezonda rakip olan Afyonkarahisarspor, bu sezonda Ispartaspor’la aynı grupta yer [&hellip]

Afyonkarahisarspor yarın saat 16.00’da Isparta Atatürk Stadı’nda Ispartaspor’la karşılaşacak

Spor Toto 3. Lig İkinci grupta ilk iki hafta sonunda elde ettiği 6 puanla zirvede bulunan Afyonkarahisarspor, yarın Ispartaspor’la karşılaşacak. Kadrosunda genç futbolcularının başarılı oyunu sonrasında averajla zirvede olan Afyonkarahisarspor’un yeni hedefi Ispartaspor.Pembe Yeşilli ekiple geçen sezonda rakip olan Afyonkarahisarspor, bu sezonda Ispartaspor’la aynı grupta yer alıyor.Sezona bir çok sıkıntıyla başlayan Ispartaspor ise lige pekte iyi bir başlangıç yapamadı. Futbolcularının lisansları askıda olan Ispartaspor, PAF Takım futbolcularıyla maçlara çıkan Ispartaspor şu anda ligde pekte iyi bir görüntü sergilemiyor. Bu müsabakanın hazırlıklarını sürdüren Afyonkarahisarspor ise Isparta deplasmanından mutlak üç puanla dönmenin hesaplarını yapıyor. Şimşek, rakibinin kötü günler geçirmesine rağmen kolay kolay maç vermeyeceğini düşünerek maçın başından sonuna kadar işi sıkı tutarak hanesine üç puanı yazdırmak istiyor. Bu maçta da her zaman olduğu gibi taraftarlarının desteğiyle deplasmandan üç puanla dönmeyi hedefleyen Afyonkarahisarspor, yarın sabah saatlerinde Isparta’ya gidecek.

Derbide Emre ve Sefa yok

Orhangazispor maçında çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalan Emre Batı, Afyonkarahisarspor’un Isparta deplasmanında forma giyemeyecek. Afyonkarahisarspor’un avaşçılarından Emre Batı’nın yokluğuyla birlikte defansta Orhan Yüce’nin revizyona gitmesi bekleniyor.Emre Batı ile birlikte cezası bitmeyen Sefa Cengiz de Isparta deplasmanında takımını yalnız bırakacak.
Geçen yıl Eskişehirspor formasıyla çıktığı son maçında 3 maç müsabakalardan men cezası alan Sefa Cengiz, Ispartaspor maçı sonrasında cezası bitmiş olacak.

Gidin ve üç puanı alın

Afyonkarahisarsporlu futbolcular iki maçta toplam altı puan elde ederek zirvedeki yerlerini koruyorlar. Yarın Ispartaspor’la deplasmanda karşılaşacak Afyonkarahisarspor Isparta deplasmanını kayıpsız aşmak istiyor. Orhangazispor maçından sonra bu maçın hazırlıklarına başlayan Afyonkatahisarsporlu futbolcular hafta içinde de Sandıklıspor’la oynanan hazırlık maçında ki güzel oyunlarıyla güçlerini bir kez daha gösterdiler. Takımda işleri sıkı tutan Teknik Direktör Orhan Yüce ve ekibi ise hiç durmadan futbolcularını lige motive ederek güçlenmelerini sağlıyorlar. Afyonkarahisarsporlu taraftarlar da Isparta deplasmanında takımlarını yalnız bırakmayacaklar. Taraftar gruplarının sabah saatlerinde Isparta’ya gitmek üzere yola çıkacakları öğrenilirken takımın da Pazar günü sabah Ispartaspor’la yapacağı maç için bu kente gideceği belirtildi. Gücünü iki maçta gösteren Afyonkarahisarspor’da taraftarlar ve futbolcular Ispartaspor deplasmanından da galibiyetle dönmeyi hedefliyor. Müsabakala PAF Takım’la çıkan Ispartaspor kolay bir rakip olarak görünse de Afyon derbisine özel bir hazırlık programıyla hazırlandığı belirtildi. Afyon-Isparta derbisinin önemini bilen Ispartasporlu futbolcuların Mor Şimşekler karşısında nasıl bir oyun sergileyeceği merak ediliyor.

Isparta’nın Hocası, Afyon’a gözdağı verdi

Büyükergün, “Morale ve desteğe ihtiyacımız var. Herkes bu çocuklara güzellik yaşatmalı. Yılda 2 kere derbi oynanır. Afyon derbisinde herkes bayrağını ve formasını alıp statta bizi desteklemeli” diye konuştu. Ispartaspor’un içine düştüğü zor duruma rağmen takımı terk etmeyen ve görevinin başında bulunan Teknik Sorumlu Soner Büyükergün, lisans krizi çözülünceye kadar gençlerle çıkacakları onur savaşında tüm kentten destek bekledi.
“Bizi bu hale
düşürenler rahat mı?”
Lisans sorununun çözülmemesine sitem ederek sözlerine başlayan teknik sorumlu Büyükergün, “Bizi bu hale düşürenler mutlu mu? Eminim vicdanları sızlıyordur. Şimdi sezon başında transfer edilen oyuncularımızın futbol hayatları bitmek üzere. Kimi askere gitmeyi, kimi amatöre dönmeyi, kimi de futbolu bırakmayı düşünüyor. Bizler bunun vebalini nasıl ödeyeceğiz? Ulaş’ın ve nicelerinin günahını kim verecek?” dedi.
“Yazık ve çok acı”
Isparta’nın Türkiye’de yaşanabilir 3. şehir olduğunu söyleyen Büyükergün, “Isparta’da Ispartaspor dışında bir sosyal aktivite var mı? Isparta büyük şehir. Ispartalı biz artık bu takımı seyretmek istemiyoruz diyorlarsa başka. Ama amatörden 3. Lige çıkmak için 5 trilyon harcayan kulüpler var. Ve yıllardır da mücadele ediyorlar. Ispartaspor’un başına gelenler başka kentte olsa yer yerinden oynar. Ama burada maalesef tık yok. Yazık ve çok acı” diye konuştu.
“Şimdi destek zamanı”
En kolayın olayın kaçmak olduğunu ve sonuna kadar savaşacağını belirten Büyükergün, şehrin büyüklerine de şu çağrıda bulundu: “En kolayı kaçmak. Bir istifa dilekçesi hazırlayıp bu şehirden kaçmak çok basit. Ama kaçmayacağım, sonuna kadar savaşacağım. Bu savaşı tek başıma kazanamam. Tüm şehirden destek bekliyorum. Valisinden, Belediye Başkanı’na, milletvekillerinden, Esnaf Odaları’na ve taraftarına kadar herkesi yanımızda görmek istiyoruz. Örneğin ziyaretler olabilir. Vali ve Belediye Başkanı diyebilir; “Benden 500 lira”. Ticaret ve Sanayi Odası, Borsası “Benden bin TL”. İşadamı çıkacak “Primler benden”. Bizlerin buna ihtiyacı var. Bunlar çok zor değil. Bu çocuklar kendi çocuklarımız. Bu çocukların cebinde kontör parası bile yok. Bu Afyon maçı. Herkes bayrağını, formasını alacak stada gelecek. Bir şeyler istiyorsan mücadele edeceksin”
“Afyon’a hiçbir zaman teslim olmayacağız”
Büyükergün, sözlerini şöyle tamamladı: “Örneğin OYAK Renault maçında çok basit hatalar yapmasak maç o skorla bitmezdi. Yediğimiz goller komedi. Örneğin bir Kırklareli maçındaki mücadeleyi hatırlayın, öyle karşılaşmalar vardır ki hiçbir şey söylenilmez. Afyon maçı da onlardan biri. Hiçbir maça kaybetmek için çıkmıyoruz. Hiçbir zaman teslim olmayacağız. Bu çocuklar genç ve tecrübesiz. Taraftarımız bu futbolculara sabretsinler. Taraftar bu çocuklara moral vermeli, “Aferin oğlum, hadi aslanım. Hoca şu oyuncuyu, bu oyuncuları çıkarın” diye moral vermeli. Afyon bizim bu maçı basit vereceğimizi sanmasın. Yılda 2 kez derbi oynanır. Bu maçların havası çok farklıdır. Bu maç Isparta’da bir kere oynanır. Şunu da belirtelim bizim artık 18-20 kişi futbolcumuz var”

Bakmadan Geçme