• Haberler
  • Genel
  • Şimşek, liderliği istemedi: 3-1 – Kocatepe Gazetesi

Şimşek, liderliği istemedi: 3-1 – Kocatepe Gazetesi

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta lider Kırklarelispor’un yenildiği haftayı Afyonkarahisarspor, iyi değerlendiremedi. Afyonkarahisarspor, Cumartesi günü deplasmanda karşılaştığı Oyak Renaultspor’a 3-1 yenilerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı Afyonkarahisarspor, Cumartesi günü Bursa’da Oyak Renaultspor’la karşı karşıya geldi. Geçen hafta lider Kırklarelispor’u 2-0’la geçerek şampiyonluk yeniden umutlanan Şimşek, bu hafta Oyak Renaultspor engeline takıldı. Spor Toto 3. Lig [&hellip]

Şimşek, liderliği istemedi: 3-1

Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta lider Kırklarelispor’un yenildiği haftayı Afyonkarahisarspor, iyi değerlendiremedi. Afyonkarahisarspor, Cumartesi günü deplasmanda karşılaştığı Oyak Renaultspor’a 3-1 yenilerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı

Afyonkarahisarspor, Cumartesi günü Bursa’da Oyak Renaultspor’la karşı karşıya geldi. Geçen hafta lider Kırklarelispor’u 2-0’la geçerek şampiyonluk yeniden umutlanan Şimşek, bu hafta Oyak Renaultspor engeline takıldı. Spor Toto 3. Lig 2’nci Grup’da Play-Off’a girme mücadelesi veren Oyak Renault, şampiyonluk savaşı veren Afyonkarahisar’ı 3-1 mağlup etti. Demirtaş Sentetik Stadı’nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan taraf konuk ekip Afyonkarahisar takımı oldu. Karşılaşmanın 9. dakikasında ceza alanın dışında kazanılan serbest atışı Hüsnü harika bir vuruşla köşeden ağlarla buluşturdu. 0-1, Golün vermiş olduğu moralle ikinci gol arayışlarına giren Mor- beyazlılar 42’nci dakika Ali ile net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. 44. dakika da Afyonkarahisar kalesinde oluşan karambolda Mustafa Demirci şık vurdu top filelerle buluştu. 1-1, Bu skor aynı zamanda ilk yarının skoru oldu.
Oyak bir açıldı pir açıldı
İlk yarının son dakikalarında bulduğu golle ikinci yarıya moralli başlayan Oyak Renault, çok iyi bir oyun sergileyerek Afyonkarahisarspor’u ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-1 devirdi. Sarı-siyahlılar sağlı sollu geliştirdikleri ataklarla Afyonkarahisar kalesine ablukaya aldılar. Karşılaşmanın 80. dakikasında Mustafa Demirci’nin ortasına yükselen Üstün şık kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi 2-1, Maç bu skorla bitecek diye beklenirken 90+4’te Timuçin’le bir gol daha bulan Oyak Renaultspor, mücadelede 3-1 öne geçti. Maçta başka gol olmadı ve müsabakayı Oyak Renaultspor 3-1 kazandı.

Hüsnü’nün tek golü yetmedi

Afyonkarahisarspor, Oyak Renaultspor maçının ilk yarısında iyi oynadı. Ancak ikinci yarıda fazla bir varlık gösteremedi. Şimşek’in frikikçisi Hüsnü, 9’uncu dakikada serbest vuruştan attığı golle Afyonkarahisarspor’u 1-0 öne geçirdi. Ancak Oyak Renaultspor’un özellikle ikinci yarıdaki baskılı oyunu, Afyonkarahisarspor’un gardının düşmesine neden oldu ve mücadele Oyak Renaultspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı. 3’üncü dakikada Oyak Renault atağında Cihan’ın ceza sahasından vuruşunda top yan direğe çarparak dışarı gitti. 9’uncu dakikada Afyonkarahisar serbest vuruş kazandı. Atışı kullananan Hüsnü, topu filelerle buluşturdu: 0-1. 44’üncü dakikada ev sahibi takım köşe atışı kullandı, ceza sahasına inen topa Mustafa vurdu ve eşitliği sağladı: 1-1. İlk yarı 1-1 berabere tamamlandı.79’uncu dakikada Oyak Renault’un kullandığı serbest atışta topa iyi yükselen Üstün, takımını öne geçirdi: 2-1.
90+5’inci dakikada ev sahibi takım farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada ceza sahasında Üstün vurdu, top kaleciden döndü, Timuçin tamamladı ve skoru tayin etti: 3-1. Maç da Oyak Renault’un 3-1 galibiyetiyle sona erdi.

Bu şans bir daha gelmez

Afyonkarahisarspor, mutlak üç puan için gittiği Oyak Renaultspor deplasmanından eli boş döndü. Lider Kırklarelispor’un da puan kaybetmesini umut ederek çıktığı Oyak Renault maçında istediği oyunu sahaya yansıtamayan Şimşek, Kırklarelispor’un puan kaybettiği haftayı iyi değerlendiremedi. Oyak Renault maçında alınacak 1 puan Afyonkarahisarspor’u lider yapmaya yetecekti ancak Şimşek, en önemli rakibinin puan kaybettiği haftayı iyi değerlendiremedi ve Oyak Renaultspor maçında 3 hafta sonra mağlubiyet yaşadı. Gelecek hafta Afyon’da Gümüşhanespor’la karşılacak Afyonkarahisarspor, bu maçı kazansa bile li-derlik için yeniden, Kırklarelispor’un Beykozspor karşısında puan kaybetmesini bekleyecek.

Hüsnü, Oyak’ı seviyor

Ligin ilk yarısında Afyonkarahisar’da oynanan mücadele Afyonkarahisarspor’un 1-0 üstünlüğüyle sona ermişti. Bu maçta da Hüsnü, serbest vuruşla Afyonkarahisarspor’u Oyak Renaultspor karşısında 1-0 öne geçirmişti. Cumartesi günü oynanan maçta da 9’uncu dakikada rakip kaleye frikikten şık bir gol gönderen Hüsnü, etkili bir oyun ortaya koydu. Ancak bu kez mücadelenin sonunda sevinen taraf Oyak Renultspor takımı oldu.

Bakmadan Geçme