Şimşek, ilk maçını kayıpla geçti ama…

Afyonkarahisarspor, ikinci yarının ilk maçında Darıca Gençlerbirliği’ne 3-2 mağlup olmasına rağmen ortaya konan futbol beğeni topladı Spor Toto 3. Lig 3’üncü Grup’ta zor bir dönemden geçen ve son sıralarda bulunan Afyonkarahisarspor, ligin ikinci yarısının ilk maçında Darıca Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Deplasmanda rakibine konuk olan Şimşek, kendisi açısından çok önemli olan mücadeleye üç puan [&hellip]

Şimşek, ilk maçını kayıpla geçti ama...

Afyonkarahisarspor, ikinci yarının ilk maçında Darıca Gençlerbirliği’ne 3-2 mağlup olmasına rağmen ortaya konan futbol beğeni topladı

Spor Toto 3. Lig 3’üncü Grup’ta zor bir dönemden geçen ve son sıralarda bulunan Afyonkarahisarspor, ligin ikinci yarısının ilk maçında Darıca Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Deplasmanda rakibine konuk olan Şimşek, kendisi açısından çok önemli olan mücadeleye üç puan hedefiyle çıkmış ancak rakibine 3-2’lik skorla mağlup olmuştu. Pazar günü oynanan müsabakada Afyonkarahisarspor, maçtan üç puan alması halinde 2-3 sıra birden yükselme şansını elde edecekti. Ancak Afyonkarahisarspor, iyi oynadığı mücadeleden yenilgiyle ayrıldı. Afyonkarahisarspor rakibi karşısında pozitif futbol oynarken bu müsabakada yeni oyuncular ilk kez sahne aldı. Afyonkarahisarspor’un çiçeği burnunda futbolcularının ortaya koyduğu futbol beğeni topladı. Sahaya Gökhan, Enver, İlyas, Tayfun, İsmail, Kutsal, Ayhan, Gökhan Köse, Mustafa, Yoldaş, Deniz 11’iyle çıkan Afyonkarahisarspor, 12’nci dakikada yeni transferlerinden Deniz’in golüyle 1-0 öne geçmeyi başardı. Bu dakikadan sonra ev sahibi ekibin atakları şeklinde geçen mücadelede ilk yarı Darıca Gençlerbirliği’nin 2-1’lik üstünlüğüyle sonuçlandı. İkinci yarıda baskısını arttıran Afyonkarahisarspor, 3-1 geriye düşmesine rağmen gol için baskısını arttırdı. 70’inci dakikalarda 3-2’yi bulan Şimşek, çok sayıda gol pozisyonuna girdi. Ancak bu pozisyonları gole çeviremeyen Şimşek, sahadan mağlup ayrılan taraf oldu. Afyonkarahisarspor’un yeni futbolcuları da Darıca Gençlerbirliği karşısında güzel bir oyun sergilediler. Özellikle Deniz, Enver, eski oyunculardan Gökhan Köse de attığı golle başarılı performansını süsledi.

“Bu maç ikinci yarının kolay geçmeyeceğini gösterdi”

Afyonkarahisarspor teknik direktörü Mustafa Meteertem, Darıca Gençlerbirliği mü-sabakasını Gazeteniz Kocatepe’ye değerlendirdi. Meteertem, Darıca Gençlerbirliği maçının mücadeleye yönünden yüksek tempoda geçtiğini belirterek bu maçın ligin ikinci yarısının çetin geçeceğini gösterdiğini ifade etti. Darıca Gençlerbirliği maçında yeni oyuncularının performanslarını beğendiğinin altını çizen Mustafa Meteertem, takıma uyum sürecini atlattıkları takdirde daha iyi olacaklarını sözlerine ekledi. Mustafa Meteertem şöyle konuştu: “Darıca maçında yeni arkadaşlara görev verildi. Oyun kaliteli bir müsabakaya sahne oldu. Skor olarak lehimize bitmese de iki takımın başarılı oyunu izleyenlere seyir zevki tattırdı.
Bu maç gösterdi ki ikinci yarıda müsabakalar çok sert ve mücadeleci geçecek. ” dedi.

Takıma 2 gün
izin verildi

Afyonkarahisarspor teknik direktörü Mustafa Meteertem, bu haftayı maç yapmadan geçirecekleri için Darıca maçından sonra futbolculara 2 gün izin verdiklerini ifade etti. Meteertem, izinin Çarşamba günü sona ereceğini ve Afyonkarahisar’daki sahaların ve havanın durumuna göre karar alacaklarını söyleyen Meteertem, “Eğer Afyonkarahisar’daki sahaların ve havanın durumu bizim antrenman yapmamıza engel olacak bir durumdaysa yeniden Antalya’ya gitme durumumuz olabilir. Bunun kararını bir iki güne kadar vereceğiz” diye konuştu.

Darıca ve Gebze’den gelen Afyonlulara teşekkür

Darıca-Gebze Afyonlular Derneği’nin katkılarıyla bu maçı izlemeye gelen çok sayıda o bölgede yaşayan Afyonkarahisarlıların her birine teşekkür eden Mustafa Meteertem, Darıca maçında kendilerini kalabalık bir grubun desteklediğini söyledi. Afyonkarahisarspor sevgisinin heryerde olduğunu söyleyen Meteertem şöyle konuştu: “Afyonkarahisarspor olarak ikinci yarıda çok galibiyet alıp, bulunduğumuz tehlikeli konumdan çıkmak istiyoruz. Gerek aldığımız sonuçlarla gerekse de oyunumuzla bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz. Darıca maçında da bizi çok sayıda Afyonlu yalnız bırakmadı. Orada bizi destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Kalabalık bir şekilde oraya kadar gelip bizlere destek verdiler. Kendilerine Afyonkarahisarspor Teknik direktörü olarak çok teşekkür ediyorum. Bizlere büyük moral verdiler” diye konuştu.

Tolga sonradan oyuna girdi

Afyonkarahisarspor’un ilk yarıdaki en etkili oyuncularından birisi olan Tolga Yıldız, Darıca Gençlerbirliği müsabakasında yedek soyundu. İkinci yarıda oyuna giren Tolga, oyuna hareket getirirken yine ikinci yarıda da Afyonkarahisarspor’un en etkili isimlerinden birisi olacağını gösterdi.

Haberler: R. Hüseyin Biçer

Bakmadan Geçme