• Haberler
  • Genel
  • Şimşek, hırsına yenildi: 1-0 – Kocatepe Gazetesi

Şimşek, hırsına yenildi: 1-0 – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisarspor, dün Yimpaş Yozgatspor karşısında güzel bir oyun ortaya koymasına rağmen sahadan 1-0 yenilgiyle ayrıldı. Mor Beyazlı ekip, 85’nci dakikada Onur’un kırmızı kart görmesiyle maçı 10 kişi tamamladı. Şimşek bu sonuçla ligdeki ilk yenilgisini almış oldu Afyonkarahisarspor, bu sezonki ilk yenilgisini aldı. Mor Beyazlı ekip, dün Yozgat’da oynanan maçta Yimpaş Yozgatspor’a 1-0 mağlup oldu. İki [&hellip]

Şimşek, hırsına yenildi: 1-0

Afyonkarahisarspor, dün Yimpaş Yozgatspor karşısında güzel bir oyun ortaya koymasına rağmen sahadan 1-0 yenilgiyle ayrıldı. Mor Beyazlı ekip, 85’nci dakikada Onur’un kırmızı kart görmesiyle maçı 10 kişi tamamladı. Şimşek bu sonuçla ligdeki ilk yenilgisini almış oldu

Afyonkarahisarspor, bu sezonki ilk yenilgisini aldı. Mor Beyazlı ekip, dün Yozgat’da oynanan maçta Yimpaş Yozgatspor’a 1-0 mağlup oldu. İki takım da maçı kazanmak için büyük çaba sarfetti. Afyonkarahisarsporlu futbolcular, Yimpaş Yozgatspor’u da yenerek haftaya mutlu başlamak istiyordu ancak olmadı. Afyonkarahisarspor, ligin beşinci haftasında mağlubiyetle tanıştı. Ligde fırtınalar estiren Şimşek dün, Yimpaş Yozgatspor’a Yozgat’da oynanan maçta tek golle boyun eğdi.
Kaybedilen üç puan sonrasında liderliği kaybetme korkusu yaşayan Afyonkarahisarspor, zirve için yarıştığı diğer rakiplerinin de puan kaybetmesi sonrasında derin bir oh çekti. Afyonkarahisarspor maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun ortaya koydu. Şimşek, Tahir, İbrahim ve Ali ile girdiği net gol pozisyonlarından yararlanamadı. Maç Afyonkarahisarspor’un 1-0 yenilgisiyle son buldu.

Maçtan dakikalar

13’üncü dakikada Hüsnü’ye yapılan faul sonrasında ceza sahası dışından kullanılan serbest vuruşta Onur’un sert şutunu Ersoy son anda kontrol etti.
34’üncü dakikada sağ kanattan Tarık’ın ceza sahasına gönderdiği topu kale önünde Yozgat defansı güçlükle uzaklaştırdı.
İlk yarıda Afyonkarahisarspor’un üstün bir oyun sergiledi.Eline geçirdiği net gol fırsatını değerlendiremeyen Şimşek, soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.
İkinci yarı
51’inci dakikada Afyonkarahisarspor adına kullanılan köşe vuruşunda Hüsnü, topu Yozgat kale önündeki kalabalığa gönderdi. Topa iyi yükselen İbrahim’in kafa vuruşunu Yimpaş Yozgatspor kalecisi Ersoy, son anda çeldi. Geri dönen topu Ömer filelere gönderdi ancak gol ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı.
54’üncü dakikada Sami’nin sağ kanattan ceza alanına gönderdiği topu iyi taki eden Erdim’in kafa vuruşunda top az farkla auta gitti.
61’nci dakikada sağ kanattan gelişen Afyon atağında Emre’nin yaptığı ortaya müsait pozisyonda Tarık iyi bvuramayınca Afyon net bir fırsatından yaralanamadı.
Yozgat’ın golü
71’nci dakikada Sami’nin ceza alanına gönderdiği tou Afyon defansı uzaklaştırdı. Dönen topu iyi takip eden Bora’nın yaklaşık 35 metreden çektiği sert şut, kalecinin müdahalelerine rağmen filelerle buluştu. 1-0
73’üncü dakikada Yimpaş Yozgatspor’un forvet oyuncusu Cenk’in yerde kaldığı pozisyonda rakibine kasti faul yaptığı gerekçesiyle Onur Koçak, kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Afyonkarahisarspor maçın geri kalan dakikalarını 10 kişi tamamladı.
Bu dakikadan sonra Afyon’un berabelik arayışları sonuç getirmedi ve Şimşek ilk yenilgisini Yimpaş Yozgatspor önünde aldı.

Bakmadan Geçme