• Haberler
  • Genel
  • Şimşek bağırıyor: 'Bizler inandık siz de inanın'

Şimşek bağırıyor: 'Bizler inandık siz de inanın'

Spor Toto 3. Lig İkinci Grup’un en önemli maçı olan Kırklarelispor -Afyonkarahisarspor müsabakası dün Kırklareli Atatürk Stadyumu’nda oynandı. Saat 15.30’da başlayan mücadeleyi Afyonkarahisarspor, Hasan Hatipoğlu ve Erdal’ın golleriyle 2-0 kazandı. Zirve ile aradaki puan farkını 1’e düşüren Şimşek, bundan sonra Kırklarelispor’un puan kaybetmesini bekleyecek Türkiye Futbol Federasyonu Spor Toto 3’üncü Lig 2’nci Grup’ta şampiyonluk mücadelesi [&hellip]

Şimşek bağırıyor: “Bizler inandık siz de inanın”

Spor Toto 3. Lig İkinci Grup’un en önemli maçı olan Kırklarelispor -Afyonkarahisarspor müsabakası dün Kırklareli Atatürk Stadyumu’nda oynandı. Saat 15.30’da başlayan mücadeleyi Afyonkarahisarspor, Hasan Hatipoğlu ve Erdal’ın golleriyle 2-0 kazandı. Zirve ile aradaki puan farkını 1’e düşüren Şimşek, bundan sonra Kırklarelispor’un puan kaybetmesini bekleyecek

Türkiye Futbol Federasyonu Spor Toto 3’üncü Lig 2’nci Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren iki takım Kırklarelispor ile Afyonkarahisarspor, dün Kırklareli’de karşı karşıya geldi. Maçtan önce Kırklarelispor’la arada dört puan olan Afyonkarahisarspor, lider Kırklarelispor’u 2-0’la geçerek puan farkını 1’e indirdi. Kırklarelispor’un yenmesi halinde şampiyonluğunu neredeyse garantileyeceği müsabaka, Afyonkarahisarspor üstünlüğüyle sona erdi. İlk yarıyı rakiplerinin 7 puan önünde kapatarak ikinci yarıya pek de iyi başlayamayan Afyonkarahisarspor, zirveyi rakibi Kırklarelispor’a kaptırmıştı. Mor Beyazlı ekip, geçen hafta Batman Petrolspor’u yenerek yeniden moral bulmuş ve hafta başından bu yana Kırklarelispor maçına hazırlanmıştı. Dün Kırklareli’de lider Kırklarelispor’la karşılaşan Afyonkarahisarspor, li-deri evinde devirdi ve aradaki puan farkını 1’e düşürdü. Maçtan önce Afyonkarahisarspor’a şans veremeyen Kırklarelispor cephesi, maçtan sonra yenilgiyle büyük bir şok yaşadı.
Şampiyonluk turu atmaya hazırlanan Kırklarelispor’u, puan farkının da yalnızca 1’e düşmesiyle liderliği kaybetme korkusu sardı.

Stad gelin gibi süslendi

Şampiyonluk Turu hesapları yapan Kırklarelispor ligin final maçı olarak nitelendirilen karşılaşmada sahasında Afyonkarahisarspor’a 2-0 mağlup olarak önemli bir avantajı kaybetti.
Gelin gibi süslendirilen Kırklareli Atatürk stadyumunda Afyonkarahisarspor lider Kırklarelispor’u 2-0’la geçerek şampiyonluk için büyük bir avantaj yakaladı.

Kırklareli protokolü maça akın etti

Karşılaşmayı Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Turgut Dibek, Milliyetçi Hareket Partisi Kırklareli Birinci sıra Milletvekili adayı Cemal Özbilen, Kırklarelispor Başkanı Volkan Can ile birlikte protokolden izlediler. Karşılaşmayı ayrıca eski Vali Ali Haydar Öner ve Eşi Saadet Şen Öner ile Kırklareli CHP Milletvekili adayları Siyami Kesimoğlu, Turabi Kayan ve CHP İL Başkanı Vecdi Gündoğdu’da izledi.

Lider ‘Mor’ardı: 0-2

Şampiyonluk düğümünü çözecek haftada Afyonkarahisarspor sahasında lider Kırklarelispor’la karşılaştı. Hafta başında satışa çıkan biletler yok sattı. Maç başlamadan 2 saat önce stada alınan taraftarlar Atatürk Stadyumunu doldurdular.
Gelin gibi süslenilen Atatürk Stadyumunda yeşil beyaz balonlar ve yeşil beyaz bayraklar gelen tüm seyircilerin elindeydi.
Karşılaşmaya Kırklarelispor hızlı başladı. Henüz daha 2. dakikada sağ kanattan topla ilerleyen Hasan Erdi’nin içeri çevirdiği topu Afyonkarahisarsporlu Onur uzaklaştırdı. Kırklarelispor bu pozisyonda gole çok yaklaştı.
Kırklarelispor, taraftarının da desteği ile maça iyi başladı. Ancak maç bitmeden önce şampiyonluk şarkılarının söylenmesi futbolcuları çok etkiledi.
İlk yarım saatte karşılaşma ortada geçti.
34. dakikada Afyonkarahisarspor atağında sol tarafta topla buluşan Hasan Hatipoğlu Kırklarelispor ceza sahası içine ortaladığı top Hayrettin’in boşa çıkmasıyla Kırklarelispor fileleriyle buluştu. Hasan takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.
Golden sonra Kırklarelispor beraberlik golü için baskı kursa da yakaladığı fırsatları bir türlü değerlendiremedi. İlk yarı bu skorla bitti. 0-1
Kırklareli bastırdı, Afyon vurdu
İkinci yarıya çok hızlı başlayan Kırklarelispor aradığı beraberlik golünü bulamadı.
46. dakikada defansın arkasına iyi sarkan Abuzer’in aşırtması üstten auta çıktı.
60. dakikada kaptan Taner’in sağ taraftan ortaladığı topa ön direkte vuran Yavuz Ayazoğlu bu pozisyondan da yararlanamadı.
Dakikalar geçtikçe Kırklarelisporlu futbolcular strese girdi.
Maçın sonlarına doğru risk alan yeşil beyazlı ekip aradığı, arzuladığı beraberlik golünü bulamadı. Maçın sonuna 5 dakika ilave edildi.
Uzatma dakikalarında tüm riskleri göze alan Kırklarelspor savunmasının verdiği açığı Erdal affetmedi ve takımını 2-0 öne geçirdi. Maç bu skorla biterken puan farkı 4’ten 1’e düştü. Kırklarelispor cephesinde büyük bir hayal kırklığı ve üzüntü vardı. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte Kırklarelisporlu taraftarlar stadyumu üzüntüyle boşalttılar.

Bakmadan Geçme