Simit arabaları ile simitler daha temiz

Afyonkarahisar Belediyesi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın ortaklaşa çalışmasıyla 18 vatandaş da simit arabasına sahip oldu. Simit arabaları için 18 ay, 50 lira taksit ödenecek. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ev ekmeği ve kaymak satanlar için de düzenleme yapılacağını kaydetti Afyonkarahisar Belediyesi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilimizdeki simit üreticilerine araba dağıtıldı. [&hellip]

Simit arabaları ile simitler daha temiz

Afyonkarahisar Belediyesi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın ortaklaşa çalışmasıyla 18 vatandaş da simit arabasına sahip oldu. Simit arabaları için 18 ay, 50 lira taksit ödenecek. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ev ekmeği ve kaymak satanlar için de düzenleme yapılacağını kaydetti

Afyonkarahisar Belediyesi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilimizdeki simit üreticilerine araba dağıtıldı. Dağıtımda konuşan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, bu çalışma ile toplumsal ihtiyacın giderildiğini belirtti.
Simit, sağlıklı koşullarda satılacak
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise “Sağlık koşullarına uymayan, dışarıda satılan simitler yerine kapalı, hijyen ortamında, satıcısının kıyafeti düzgün, ellerinde eldiven olan, maşası olan bir şekilde simit satılmasına karar verdik. Bu konuda Sosyal Yardımlaşma Vakfımız, büyük bir özveri gösterdi” dedi.
Toplam 50 simit arabası teslim edildi
Şimdiye kadar 32 arabanın teslim edildiğinin altını çizen Çoban, “Bugün de 18 simit aracını teslim edeceğiz. Bundan sonra da hedefimiz ev ekmeği satılan arabaları getirmek ilimize. Bundan sonra her isteyen, istediği yerde ev ekmeği satamayacak. Bu arabaların temizliği de çok önemli” diye konuştu.
Arabalar denetlenecek
Çoban, “Zaman zaman ben simit, ev ekmeği ve kaymak satıcılarını denetleyeceğim. Bu simit arabalarının temizliğine, kendi temizliklerine dikkat etmezlerse bunları geri alacağız. Simit arabaları daha önce 2 yıl ödemiz verildi. Şimdikiler ise 50 lira taksit yapılacak. Biz belediye olarak elbise verdik, maşa da vereceğiz. Simit üreticilerimizin de çok dikkatli olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Kaymak için de benzer
uygulama düşünülüyor
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kaymak satıcıları için de benzer bir çalışma yapacaklarının hatırlatarak “4 tanesi 10 liraya, 8 liraya kaymak satışını engelleyeceğiz. Zabıtamız gerekli önlemi alacak. Kaymağımızı lekelemeye kimse-nin hakkı yoktur. Afyon kaymağına hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme