Simge Sağın Nasıl Meşhur Oldu?

Çıkardığı albümlerle olduğu kadar son zamanlarda Galatasaraylı forvet Icardi'ye olan tutkusuyla da gündem olan Simge Sağın, nasıl meşhur oldu? Çok şaşıracaksınız…

Simge Sağın, 8 Ağustos 1981 tarihinde İstanbul'un Şişli ilçesinde dünyaya geldi. Müzik hayatına genç yaşta adım atan Sağın, babasının müzikal etkisiyle erken yaşlardan itibaren müzikle iç içe büyüdü. 12 yaşında gitar çalmaya başlayan Simge Sağın, zamanla kendi bestelerini de oluşturdu.
Eğitim hayatında İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda ses eğitimi aldıktan sonra, profesyonel müzik kariyerine adım atan Simge Sağın, ilk büyük çıkışını Zeynep Dizdar'ın orkestrasında vokalist olarak gerçekleştirdi. Bu deneyimin ardından Gülşen, Yaşar Günaçgün ve Serdar Ortaç gibi ünlü sanatçılara vokalistlik yaptı.

Simge Sağın Nasıl Meşhur Oldu?

2007 yılında Kıraç ile düet yaptığı ve Vahide Perçin, Talat Bulut, İlhan Şeşen gibi isimlerin rol aldığı "Annem" dizisinin müziğiyle dikkatleri üzerine çeken Simge Sağın, birçok jenerik ve dizi müziği projesinde yer aldı.

2011 yılında Erdem Kınay prodüktörlüğünde yayımlanan ilk albümü "Yeni Çıktı", müzikseverlerin ilgisini çekti ve Simge Sağın'ı popülerlik listelerine taşıdı. 2014 yılında, prodüktörlüğünü üstlendiği "Bip Bip" adlı EP albümüyle müzik kariyerine yeni bir soluk getirdi. Albümdeki "Bip Bip" şarkısı, YouTube'da 30 milyonun üzerinde izlenme rakamına ulaştı.

Simge Sağın Nasıl Meşhur Oldu?

Simge Sağın, 2015 yılında Ozan Bayraşa prodüktörlüğünde Fransız şarkıcı Riff Cohen’in "Dans Mon Quartier" parçasının Türkçe versiyonu olan "Miş Miş" adlı ilk tekli çalışmasını müzikseverlerle buluşturdu. Bu single, Türkiye Resmi Listelerinde 1 numaraya yükseldi. Aynı yıl içinde "Yankı" adlı ikinci tekli çalışmasını da Sezen Aksu, Deniz Erten ve Ersay Üner ile birlikte hazırlayarak yayımladı.

Bakmadan Geçme