• Haberler
  • Genel
  • “Şimdi reddettikleri Cumhuriyetse kendilerini reddediyorlar”

“Şimdi reddettikleri Cumhuriyetse kendilerini reddediyorlar”

CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 88. kuruluş yıl dönümünde Türkiye’nin Cumhuriyetine sahip çıkan insanlara ihtiyacı olduğunu, ülke insanlarının da Cumhuriyete sahip çıkacağını kaydetti. Toptaş, Cumhuriyeti reddedenlerin kendilerini reddedeceklerini belirtti Uzunçarşı’da Zülali Çay Bahçesi’nde vatandaşlarla çay içerek sohbet eden CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, halkın hem Cumhuriyetine hem de Atatürk’e sahip çıkacağını söyledi. Türkiye [&hellip]

"Şimdi reddettikleri Cumhuriyetse kendilerini reddediyorlar"

CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 88. kuruluş yıl dönümünde Türkiye’nin Cumhuriyetine sahip çıkan insanlara ihtiyacı olduğunu, ülke insanlarının da Cumhuriyete sahip çıkacağını kaydetti. Toptaş, Cumhuriyeti reddedenlerin kendilerini reddedeceklerini belirtti

Uzunçarşı’da Zülali Çay Bahçesi’nde vatandaşlarla çay içerek sohbet eden CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, halkın hem Cumhuriyetine hem de Atatürk’e sahip çıkacağını söyledi. Türkiye de bilim ve teknolojinin son on yılda gelişmediğini, daha önce kurulan üniversiteler sayesinde okutulan insanların Cumhuriyetin kazanımları sonucu önemli nokta ve görevlere geldiğini söyleyen Toptaş, şimdi bazılarının reddettikleri şeyin Cumhuriyet olması halinde bunun kendilerini reddetme anlamına geleceğini açıkladı.
90 Yıl önce koparılanlar Cumhuriyetin adını bilmiyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ahmet Toptaş, Cumhuriyetimizin 88. kuruluş yıldönümünde düzenlenen çelenk töreninde Valilik, Belediye makamlarının vekil düzeyinde temsil edilmesini eleştirdi. Toptaş, Cumhuriyet Bayramının Türkiye’nin 90 yıl önce kazandığı ulusal Kurtuluş Savaşını taçlandırdığını belirtti. Milletvekili Ahmet Toptaş, yıkılmış, dağılmış, parçalanmış, 7 düveli işgal eden bir Osmanlı ülkesinde savaşarak Türk Ulusu’nun Cumhuriyeti kurduğunu söyledi. Normal bir insanın düşünüp, televizyon kanallarını izlediğinde, Ortadoğu’da ki Arap baharı sürecini değerlendirip, Libya’da ki işkencelerin, katliamların ne anlama geldiğini anlayabileceğini belirten Toptaş: “Suriye’de ki baskılardan bahsediliyor. Mısır’da ki Tahrir meydanından bahsediliyor. Buralar neyi istiyor? Buralar 90 yıl önce bizim kurduğumuz Cumhuriyeti bile ister noktaya gelememiş. Yani istedikleri şeriattır. Biz 90 yıl önce Cumhuriyeti kurmuşuz, 90 yıl önce bizden koparılan parçalar hala Cumhuriyetin adını bile bilmez durumdalar” dedi.
Bizi biz yapan baş unsur Cumhuriyet’tir
Türk halkının kurduğu Cumhuriyetin ülkemizi çağdaş bir ülke yaptığını belirten CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Türkiye’nin özgür vatandaşları olarak dolaşıp, vatandaşın kendisini yönetenleri seçebilmesini, hakların mahkemelerde aranmasının, haksızlığa uğrandığında haksız-lığa karşı direnilebilmesinin, binlerce insanın okutulup ABD ve Avrupa da Türk bilim insanlarının dünyanın sayılı insanları haline gelmesinin Cumhuriyet kazanımları sayesinde gerçekleştiğine vurgu yaptı. Tüm bunların aydınlanma devriminin kazanımlarının sonucu hayata geçtiğinin altını çizen Milletvekili Toptaş: “Bizi biz yapan unsurların en başında Cumhuriyetimiz gelir. Cumhuriyetimizin kutlamasına, bayramına katılmamak için eğer izin, görev falan çıkarıp kaytarıyorsak bunun ayıbı bize ait değildir. Bunun ayıbı bunu önemsememiş olanlarındır. Bunun farkında olmayanlara aittir. Ama gerçekten işi olan varsa, işi olmak, mazereti olmak mazurla karşılanabilir ama gerçekten Cumhuriyet Bayramı törenlerinde bulunmamak için insanlar böyle bir davranış içine giriyorlarsa bu onların ayıbıdır” diye konuştu.
Törene katılmayanları
halk değerlendirir
CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın, Çanakkale Savaşı’nın yapılmadığını çıkaranların varlığından söz etti. Sakarya Savaşı’nın yapılmadığını, Türkiye’nin istila edilmediğini savunanların bulunduğundan yakınan Toptaş: “Böyle bir dönem yaşıyoruz. Ulusal Kurtuluş Savaşı yapılmadı diyen insanların yönettiği bir Türkiye de eğer birileri bu törene katılmıyorsa bunu halkın değerlendireceğini düşünüyorum. Türk halkı Cumhuriyetine sahiptir. Türk halkı Türkiye’nin bütünlüğüne sahiptir. Türkiye’nin demokrasisine sahiptir. Türkiye’nin uygar bir ülke olarak yaşaması için çocuklarının geleceğini uygar bir ülke de sürdürebilmesi için bu ülkenin halkı kendi çocuklarına, geçmişteki kazanımlarına sahip çıkacaktır. Bu ülkenin halkı Atatürk’e sahip çıkacaktır. Atatürk’ü kitaplardan çıkarıyorlar, Milli Eğitim Temel Kanunu’ndan çıkarı-yorlar, müfredattan çıkarıyorlar. Cumhuriyet Bayramını kutlamaya gelmezler, Atatürk’ü programlardan çıkarmaya çalışırlar. Ama bilsinler ki bu ülkenin harcını koyan Mustafa Kemal’dir. Bu millet kadir bilir bir millettir. Kadirşinas bir millettir. Kendisine hizmet eden bu ülkeyi kurup kurtaran insanlara da kadir şinaslığını da gösterecektir. Her türlü olumsuz propagandaya rağmen bu ülke Atatürk’üne sahip çıkacaktır. Ben buna inanıyorum” şeklinde konuştu.
Ülke cumhuriyetine sahip çıkacak
Türk Milleti’nin her şeyini Atatürk ve silah arkadaşlarının mücadelesine borçlu olduğunu belirten CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Türk insanının bu hale kendisinin gelmediğini söyledi. “Duble yollar bugün yapılmadı. Daha önce yollar vardı da oradan yapıldı.” diyen Milletvekili Toptaş şöyle konuştu: “Bilim ve teknoloji 10 sene de gelişmedi. Daha önce kurulan üniversiteler vardı. Okutulan insanlar vardı. Ben çok yoksul bir köyden yalın ayak okuyan bir çocuk olarak yatılı okulda okuyarak iki tane üniversite bitirdim. O gün Cumhuriyetin kurmuş olduğu yatılı okullar olmasaydı ben şimdi köyümde pancar çıkarıyor olacaktım. Belki de pancarım da olmayacaktı. Benim gibi binlerce insan bu ülkede okuyanı, yazanı, bilim adamı, avukatı, yöneticisi, bakanı, başbakanı Cumhuriyetin kazanımları sonucu buralara geldiler. Şimdi reddettikleri şey Cumhuriyet ise kendilerini reddediyorlar demektir. Kendisini red edenleri de bu ülkenin halkı herhalde değerlendirecek düşünecektir. Bir laf vardır, kabuğunu beğenmemiş insanlara ne söylendiğini biliriz. ‘Bağa kabuğundan çıkmış bağasını beğenmemiş.’ derler kamlumbağa için. İstedikleri kadar beğenmesinler bu halk Cumhuriyete de, Atatürk’e de onun ilkelerine de sahip çıkacaktır. Ben buna inanıyorum. Bizde halkımızla beraber bu mücadelenin içindeyiz. Bizi bugünlere getiren Mustafa Kemal Atatürk’ü bu coğrafyadan silmek hiç kimsenin hakkı da değil haddi de değil. Bunu başarmaları da mümkün değildir. Dolayısıyla Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyetin Cumhuriyet Bayramını yabancılaştırarak kutlamaya katılmak istemeyenler varsa onlar zaten giderek bu ülkenin insanına yabancılaşıyorlar demektir. Yarın katılma noktasında ki yerlerini kaybedecekler demektir. Bu ülkenin Cumhuriyetine sahip çıkan insanlara ihtiyacı var. Bu ülke Cumhuriyetine sahip çıkacaktır.”

Bakmadan Geçme