• Haberler
  • Genel
  • Şimdi onları Türkiye konuşuyor – Kocatepe Gazetesi

Şimdi onları Türkiye konuşuyor – Kocatepe Gazetesi

Türkiye profesyonel ve amatör liglerinde ki 305 takım arasında tek nağmalup takım olan Sandıklı Belediyespor dün Fanatik Spor Gazetesi’nin manşetlerindeydi. Türkiye’nin en çok satan spor gazetelerinden Fanatik, dün kü ) sayısının 1.sayfasında ve tam sayfa olarak 7. sayfasında Sandıklıspor'a yer verdi. Ayrıca gün boyunca www.fanatik.com.tr adresinde manşet haber olarak kalan Sandıklıspor,Türkiye’nin spor gündemine oturdu. Aynı [&hellip]

Şimdi onları Türkiye konuşuyor

Türkiye profesyonel ve amatör liglerinde ki 305 takım arasında tek nağmalup takım olan Sandıklı Belediyespor dün Fanatik Spor Gazetesi’nin manşetlerindeydi.

Türkiye’nin en çok satan spor gazetelerinden Fanatik, dün kü ) sayısının 1.sayfasında ve tam sayfa olarak 7. sayfasında Sandıklıspor’a yer verdi. Ayrıca gün boyunca www.fanatik.com.tr adresinde manşet haber olarak kalan Sandıklıspor,Türkiye’nin spor gündemine oturdu. Aynı gün Fanatik Gazetesi Haber Müdürü Zafer Büyükavcı köşesinde Sandıklı’nın sırrının şifalı çamur banyoları olduğu konusuna yer verdi.
Fanatik Gazetesinde ‘Kim bu adamlar?’ başlıklı yer alan haber metninde şu ifadelere yer verildi:
Ne Barcelona, ne Bayern Münih, ne de Manchester United… Avrupa’da 5 namağlup takım var… Onlar kimler mi? Nordvest, Timişoara, Caehlaul, Porto veeeee… SANDIKLI.
18 maç oynamışlar, 10 galibiyet 8 beraberlik almışlar. Bileklerini büken takım yok henüz ve iddialılar; “Biz bu sezonu yenilgi yüzü görmeden tamamlarız…” Avrupa’da 5 takım kalmış ve Türkiye’den bu listeye giren tek takım onlar…
Bakmayın adının Yeni Sandıklı Belediyespor olduğuna… 1908’de Sandıklı Kumalar Gençlik adı ile Türkiye’nin kurulan 4. kulübü onlar. Fakat Futbol Federasyonu’na resmi olarak başvuruları 1935 ve 1956 yıllarında Sandıklıspor, 1986’da Yeni Sandıklıspor ve 1999 yılında yaşanan maddi sıkıntı ve imkânsızlıklara son vermek amacıyla Yeni Sandıklı Belediye Spor adlarıyla olmuş. 1986-1992 yılları arasında mücadele ettikleri 3. Lig’den düştüklerinden bu yana, yani 21 yıldır amatör liglerde boy gösteren Kırmızı Şimşekler, şu an BAL Ligi’nde yenilgisiz liderler. Kuruluşlarında Fenerbahçe’nin İngiliz takımlarına karşı aldığı olumlu sonuçlardan etkilenip Sarı-Lacivert renklerini almışlar; daha sonra ise Kırmızı, Beyaz, Mor renklerine dönmüşler… Kırmızı ile Beyaz Türkiyemiz’in bayrağını; Mor ise yörede çok üretilen haşhaş’ı temsil ediyor.
Voleybolcuları da namağlup
Futbol takımları büyük bir başarı elde etmiş, tamam ama… Sandıklı için spor futboldan ibaret değilmiş. 33 bin nüfuslu Sandıklı’nın 36 yaşındaki Belediye Başkanı İsmail Elibol diyor ki: “Şifalı çamuru, zengin mineralli termal suları ve tarım ürünleri ile ünlü bu ilçe… Futbolcularımızla elbette gurur duyuyoruz; hedefimiz 2 ve elbette Süper Lig… Her yıl bir üst ligi istiyoruz… Sadece futbol takımımız değil; bayan voleybol takımımız da bölgesel ligde namağlup şampiyon oldu. Nisan ayında 3. Lig’ yükselme maçlarına çıkacağız. Muaitai (Kickboks) sporcularımızdan Musa Uysal, Genç Erkekler Dünya üçüncüsü… 3 sporcumuzu da Avrupa Şampiyonası için milli takımlara gönderdik. Jimnastik takımımızın çeşitli dallarda dereceleri var, 2 sporcumuz milli takımda. Belediye bünyemizde toplam 200 lisanslı sporcumuz var.”
Elibol’un bir de ricası var: “Amatör ligler, Türkiye’nin alt yapısını oluşturuyor. Fakat Türkiye Futbol Federasyonu amatör kulüplere hiçbir maddi destekte bulunmadığı gibi bir de her sporcu için bin lira lisans bedeli alıyor. Bizlerden en azından bu parayı almasınlar…”
“Kaza yaptık 8 oyuncumuz gitti, yoksa…”
Bu başarı aslına bakarsanız hiç de tesadüf değil…Çünkü 10 yıl profesyonel liglerde top koşturduktan sonra Eğridir Belediyespor’da teknik adamlığa soyunan Hakan Karaca; 2006-2007 ve 2008-2009 sezonlarında da Eğridirspor’u namağlup olarak finallere kadar çıkartmış, fakat penaltılarla 3. Lig’e çıkma şansını kaybetmiş.Yenilmezliğe alışkın Karaca, Yeni Sandıklı Belediyespor’daki hedeflerinden de şöyle bahsediyor: “Takım olarak birlik ve beraberliğimiz süper… Bu güce şehir halkının coşkusu da eklenince başarı kaçınılmaz oluyor. Namağlup olmak gurur verici, ama hedef değil. Bu sene değişen statü ile oynanmaya başlayan BAL Ligi’nde kalan 6 maçımızı da kayıpsız geçerek 3. Lig’e çıkmak istiyoruz. Eğridir’de iki kez penaltılarda kaybettim, ama Sandıklı’da işin penaltılara kalmasına izin vermeyeceğim. Şu an çok daha iyi bir yerde olabilirdik; fakat Kütahya’dan dönüşte kaza yaptık ve 7 oyuncumuz ciddi biçimde yaralandı. Kendileriyle mecburen yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Başımıza bu olay gelmeseydi, o 8 beraberlik de olmayabilirdi.”
İşte yenilmez adamlar

İSİM MEVKİİ
Adem Kırdar Kaleci
Hasan Hüseyin Mercan Defans
İbrahim Çankaya Defans
Fatih Sağlamtaş Defans
İlker Karanis Ortasaha
Murat Ceylan Kaleci
Çaglar Balçin Kaleci
Caner Tezel Defans
Abdurrahman Şahan Ortasaha
Murat Balcı Defans
Harun Korkmaz Ortasaha
Durmuş Avgören Ortasaha
Hakan Uzgören Defans
İbrahim Gümüş Defans
Kadir Özdayı Defans
Hasan Özcan Defans
Ahmet Yararlı Ortasaha
Serhat Göcen Forvet
Mehmet Kaya Ortasaha
Ahmet Necipoğlu Ortasaha
İbrahim Kumcu Forvet
Serkan Güneş Forvet
Ali Sarıtepe Defans
Ahmet İnal Forvet
Gökhan Eratan Ortasaha
Serkan Kökten Defans
Teknik Drektör: Hakan Hayati KARACA”

Bakmadan Geçme