ŞİMDİ DE 'ŞAP' KARANTİNASI

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, Fethibey Beldesi'nde görülen şap hastalığına karşı çevre köylerde aşılamalara başlandığını, 22 köyde 21 gün süreli karantinanın başlatıldığını söyledi. Acar, 21 günün sonunda hastalık devam ederse karantinanın devam edeceğini belirtti   12 Mart Perşembe günü Afyonkarahisar Merkez'e bağlı Fethibey Beldesi'nde ortaya çıkan Şap hastalığı sonucu merkezde 22 noktada, [&hellip]

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, Fethibey Beldesi’nde görülen şap hastalığına karşı çevre köylerde aşılamalara başlandığını, 22 köyde 21 gün süreli karantinanın başlatıldığını söyledi. Acar, 21 günün sonunda hastalık devam ederse karantinanın devam edeceğini belirtti

12 Mart Perşembe günü Afyonkarahisar Merkez’e bağlı Fethibey Beldesi’nde ortaya çıkan Şap hastalığı sonucu merkezde 22 noktada, İhsaniye İlçesi’ne bağlı Yukartandır Köyü ile Gazlıgöl Beldesi’nde, Çayırbağ Hayvan Pazarı ile Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’nda küçük ve büyük baş hayvan hareketleri durduruldu.
“AŞILAMA SÜRECİ TAMAMLANACAK”
İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar konu ile ilgili olarak Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgi verdi. Acar şunları söyledi: “Şap hastalığı sadece Fethibey’de görüldü. Bu nedenle belli bir mesafedeki yerleşim yerlerinin karantinaya alınması gerekiyor. Buna hayvan pazarı da dâhildir. Hayvan Pazarını en az 21 gün süre ile kapattık. Bu bölgede Hayvan Pazarı kapalı, civar köy ve beldelerde hayvan hareketleri durduruldu. Gerekli aşılamalara başlanıldı. Fethibey’de aşılamaları bitirmiştik. Diğer köylerdeki aşılamaları da tamamlamak üzereyiz. Koruyucu şap aşılarını bu süreçte bitireceğiz. Karantinada 21 günün sonunda yapılacak kontrol sonucu hastalık biterse karantinayı kaldıracağız. Ama hastalık bitmezse ki muhtemelen 21 günde bitmeyeceğini ön görüyoruz. Çünkü 21 günde hastalığın bittiği nadir görülmüştür. Gereği halinde karantinaya devam edeceğiz.”
HAYVAN PAZARI KAPATILDI
İl merkezine bağlı; Fethibey, Çayırbağ, Saraydüzü, İsmailköy, Bayatçık, Erenler, Küçükçobanlı, Sadıkbey, Demirçevre, Bayramgazi, Saadet, Yarımca, Omuzca, Burhaniye, Çıkrık, Beyyazı, OSB, Çakırköy, Erkmen, Susuz, Karşıyaka, Akçin’de ikinci bir duyuruya kadar küçük ve büyük baş hayvan hareketleri durduruldu. Aynı zamanda İhsaniye İlçesi’ne bağlı Gazlıgöl Beldesi ve Yukartandır Köyü’nde de aynı durum geçerli. Çayırbağ Hayvan Pazarı ve Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı da kapatıldı.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme