• Haberler
  • Genel
  • Simav’da UMKE çalışmaları sürüyor – Kocatepe Gazetesi

Simav’da UMKE çalışmaları sürüyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar UMKE 19 Mayıs Perşembe gecesi 23.10'da meydana gelen Simav depreminin oluş saatinden itibaren Kütahya'da görev aldı. UMKE gönüllülerinin deprem bölgesinde ki çalışmaları devam ediyor Organizasyon başarılı oldu 19 Mayıs Perşembe gecesi merkez üssü Kütahya’nın Simav ilçesi olan 5,9 şiddetinde meydana gelen depremde Afyonkarahisar Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) derhal deprem bölgesine ulaşarak çalışmalara katıldı. [&hellip]

Simav'da UMKE çalışmaları sürüyor

Afyonkarahisar UMKE 19 Mayıs Perşembe gecesi 23.10’da meydana gelen Simav depreminin oluş saatinden itibaren Kütahya’da görev aldı. UMKE gönüllülerinin deprem bölgesinde ki çalışmaları devam ediyor

Organizasyon başarılı oldu
19 Mayıs Perşembe gecesi merkez üssü Kütahya’nın Simav ilçesi olan 5,9 şiddetinde meydana gelen depremde Afyonkarahisar Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) derhal deprem bölgesine ulaşarak çalışmalara katıldı. Çok geniş alanda hissedilen depremin ardından Afyonkarahisar Bölge UMKE Koordinatörlüğü tarafından Uşak ve Kütahya’dan birer UMKE ekipleri öncü olarak Simav’a görevlendirilerek çalışmalar organize edildi. Bölgedeki iletişim sıkıntısına rağmen öncü gruptan durum hakkında bilgi edinen ekipler Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler doğrultusunda Simav’a hareket etti. Aynı gece saat 02.10 da Afyonkarahisar UMKE 4 ambulans, 3 UMKE aracı ile toplam 23 perso-nelle bölgeye ulaşarak hastane kriz merkezinde toplandı. Diğer taraftan Konya, Eskişehir, Isparta, Burdur, Antalya UMKE ekipleri de bölgeye yönlendirildi.
Deprem bölgesindeki tüm tıbbi ve medikal kurtarma çalışmalarının koordinatörlüğü Afyonkarahisar sorumluluğunda olup tüm uygulamaların kontrolü ve yönetimi başarıyla organize edildi. Simav’a gelen illere belli sorumluluk alanları verilerek karadan araçlarla köy ke-şifleri yapıldı ve enkaz olup olmadığı gözlemlenerek durum hakkında rapor hazırlandı.
Çalışma devam ediyor
Kütahya Valisi Başkanlığı’ndaki Kriz Merkezine sağlık ekiplerinin bilgisi, donanımı ve personel sayısı bildirildikten sonra fuar alanına çadır kentin kurulması kararlaştırıldı. Afyonkarahisar UMKE Bölge ekipleri tarafından aynı bölgeye sahra hastanesi kurularak sağlık hizmetlerinin devamlılığının sağlandığı kaydedildi. Kütahya Sağlık Müdürü ve Bölge UMKE Koordinatörü tarafından 20 Mayıs sabahı saat 08.00’ de havadan helikopter ambulans ile keşif uçuşu yapılarak depremin sebep olduğu yıkım ve enkazlar tespit edildi. Deprem bölgesinde tüm yaralılara müdahale eden ekipleri aynı zamanda Sivil Savunma ve Kızılay ile de koordineli çalıştı. Bölgedeki deprem şokunun atlatılması her türlü tıbbi ve arama, kurtarma çalışmalarının stabilize edilmesinin ardından ihtiyaç fazlası olan personelin illerine geri gönderilmesine karar verildi. Afyonkarahisar Bölge UMKE tarafından 2 günlük nöbetler halinde 3 ilin çalışmasına karar verildi. UMKE gönüllüleri halen Simav’da çalışmalara devam ediyor. Simav depreminde Afyonkarahisar Bölge UMKE illerinin yanında Ankara, İstanbul, İzmir bölge UMKE illeri ile beraber toplam 20 ilden 216 sağlık personeli 36 araç ile görev yaptı.

Bakmadan Geçme