Silajlık Mısır Tarla Günü düzenlendi

İlimiz İscehisar İlçesine bağlı Seydiler Beldesinde üretici Hasan Çakmak’ın tarlasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Progen Tohumculuk işbirliğiyle 'Slajlık Mısır Yetiştiriciliği ve Slaj Yapımı' konusunda tarla günü düzenlendi Etkinlikte konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cemil Şan, bölgedeki hayvancılık sektörünün potansiyeli ve silajlık mısırın hayvancılık alanındaki önemini anlattı. 'Ekonomik hayvancılık yapılabilmesi için [&hellip]

Silajlık Mısır Tarla Günü düzenlendi

İlimiz İscehisar İlçesine bağlı Seydiler Beldesinde üretici Hasan Çakmak’ın tarlasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Progen Tohumculuk işbirliğiyle “Slajlık Mısır Yetiştiriciliği ve Slaj Yapımı” konusunda tarla günü düzenlendi

Etkinlikte konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cemil Şan, bölgedeki hayvancılık sektörünün potansiyeli ve silajlık mısırın hayvancılık alanındaki önemini anlattı.
“Ekonomik hayvancılık yapılabilmesi için mutlaka silajlık mısır yetiştirilmelidir.” diyen Şan, şunları söyledi:
“Mısır bitkisi silaj yapımında kullanılacak en önemli bitkilerin başında gelmektedir. Silajlık mısır, yüksek düzeyde kolay parçalanabilen karbonhidrat içeriği ve uygun sıkışma kolaylığı dolayısıyla, en kolay silolanabilen yem bitkisi özelliğini de taşımaktadır. Bu özelliklerinin yanı sıra süt sığırcılığında temel girdilerden kaba yem ihtiyacının karşılanması, protein ve enerji içeriğinin yüksek olması nedeniyle süt üretiminin artırılması, üreticilerin daha ucuza yem temininin sağlanması, kaba yem açığının kapatılması, hayvancılıkta kar marjının artırlması, çiftçilerin gelir düzeyinin artırılması amaçları ile silajlık mısır yetiştiriciliği tekniklerinin benimsetilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla silajlık mısır tarla günü düzenlenmiştir.”
Teknik elemanlar ve çiftçilerimizin nezaretinde silajlık mısır hasat edilerek çiftçilere demonstrasyon yapıldı. Tarla gününde hasat esnasında çiftçilere Ziraat Mühendisi Sabahittin Abay, ekimden hasat aşamasına kadar yapılan işlemleri ve kullanılan malzemeler hakkında bilgiler verdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme