Silah atmama kampanyasına bir destek de SP'den

Göreve yeni seçilen Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan ilk basın toplantısını dün öğle saatlerinde partide düzenledi.SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan geçtiğimiz hafta Sarık Köyü'nde gerçekleşen trafik kazasında hayatını kaybeden merhuma Allah'tan rahmet, yaralı 8 kişiye acil şifa dileyerek sözlerine başladı. 23 Haziran 2019 tarihinde Necmettin Erbakan Konferans Salonunda Merkez İlçe Başkanlığının [&hellip]

Göreve yeni seçilen Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan ilk basın toplantısını dün öğle saatlerinde partide düzenledi.
SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan geçtiğimiz hafta Sarık Köyü’nde gerçekleşen trafik kazasında hayatını kaybeden merhuma Allah’tan rahmet, yaralı 8 kişiye acil şifa dileyerek sözlerine başladı. 23 Haziran 2019 tarihinde Necmettin Erbakan Konferans Salonunda Merkez İlçe Başkanlığının 7’inci olağan genel kurul toplantısını yaptıklarını belirten Arslan, “Allah’ın izni ve teşkilat mensuplarımızın kararıyla İlçe Başkanlığı görevi bize verildi. Bizi bu göreve layık gören ve destekleyen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. ‘Allah kuluna taşıyamayacağı yükü yüklemez’ inancıyla aldığımız bu görevde, Rabbimizin her zaman yardım ve rahmetini diliyorum. Bize başarılı çalışmalar yapmayı nasip etmesini niyaz ediyorum. Bu ilk basın toplantımızı bir tanışma toplantısı kabul ediyorum. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden terkim. Servis yolcu taşımacılığı ticaretiyle uğraşıyorum. Sarık köyünde ikamet ediyorum. Evli ve dört çocuk babasıyım.” dedi.
“ELEŞTİRİLERİMİZİN AMACI YANLIŞIN
KARŞINDA OLMAK”
İnanç gereği her fırsatta güçleri yettiğince hakkı anlatmaya ve hakka çağırmaya devam edeceklerini dile getiren Arslan, “Adaletten ayrılmayacağız. Haksızlık yapanın bizden mi değil mi diye bakmayacağız. Yeryüzünde iyinin, doğrunun, faydalının ve güzelin gelişmesine yardımcı olup kötünün, yanlışın, zararlının ve çirkinliğin karşısında olacağız. Ülke yönetiminde olanlara yaptığımız eleştirilerinde aslında tek amacı budur. Sırf muhalefet olsun diye faydalı bir işe karşı çıkmaz destek oluruz. Yanlış yapanı da uyarmaktan geri durmayız. Üslubumuza dikkat eder tehditkâr ve kaba konuşmayız. Bu prensipler karşısında Afyonkarahisar’da iki konuya değineceğim.” diye konuştu.
“EN GÜZEL DÜĞÜN
SIKINTISINA GEREK YOK!”
Afyonkarahisar Valiliği’nce başlatılan “Silah Atma Geleceğini Karartma” kampanyasına SP Merkez İlçe Başkanlığı olarak tam destek verdiklerini söyleyen Arslan, “Düğünlerde ve eğlencelerde silah atılmaması için vatandaşımıza davette bulunuyoruz. Silah atılmasının belli boyutları dışında birde kul hakkı boyutu da var. Hastayı, yaşlıyı, bebek ve mesaiden gelen insanlarımızı gürültü ile rahatsız etmeyelim. Ayrıca evlenecek olan gençlerimize düğün yaptırmayı zorlaştırmayalım. Aileyi ayakta tutan mobilya, beyaz eşya değil aileyi ayakta tutan hoşgörü, anlayış ve sevgidir. En güzel düğün benimki olacak diye sıkıntıya girmenin gereği yoktur. Bizler inançlı insanlarız bu inancımızı yaşantımızın tümüne yansıtmamız gerekiyor. Düğünlerimizde de bunu yapmalıyız. Mahremiyet kurallarına ve kıyafetlerimize dikkat etmeliyiz.” şeklinde konuştu.
ONUR DEĞİL “SAPIKLIK YÜRÜYÜŞÜ”
LTB’lerin “onur yürüyüşü” olarak adlandırdıkları yürüyüşün onurdan daha çok sapkınlıkla ilgili olduğuna temas eden Arslan şöyle konuştu:
“Bu yürüyüşün adı onur değil olsa olsa ‘Sapıklık Yürüyüşü’ olmalıdır. Birde bu yürüyüşü destekleyip savunanlar var. Bunlara sadece Allah hidayet versin diye dua ediyoruz. Birde ‘Aile Herşeyimizdir’ diyenler var. Aile her şeyimiz diyenlere sormak istiyorum; Zina suç olmaktan çıkarılırken hiç karşı çıktınız mı? Kadına şiddet kanunları çıkarılırken aileye zarar verip vermeyeceğini hiç düşündünüz mü? Kadına özgürlük, eşitlik ve kadın projeleriyle kadının aileden koparıldığının farkında mısınız? Dul kadınlara maaş bağlarken bunu aileyi güçlendirir diye mi yaptınız? Avrupa ülkelerinin bile mesafeli yaklaştığı “İstanbul Sözleşmesini” tereddütsüz ve itirazsız kabul ederken aileyi hiç düşündünüz mü? Eğer o zaman aklınıza gelmediyse şimdi geliyorsa bu kanunları iptal etmek için neyi bekliyorsunuz?” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme