Şikayetler AFJET'ten – Kocatepe Gazetesi

AFJET sisteminin soğuk havalarda yeterince ısıtmadığı şikayetii üzerine AFJET'in Yönetim Kurulu Başkanı Vali İrfan Balkanlıoğlu, 'AFJET’in reytingi düştü. Biz de millet sıcaktan cam açıyor diye hava atıyorduk.' dedi İl İdare Şube Başkanları toplantısında Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun 'Konuşmak isteyen ya da dilek, şikayet öneride bulunan var mı?' sorusu üzerine Defterdar Mustafa Ceylan söz aldı. Ceylan AFJET [&hellip]

Şikayetler AFJET’ten

AFJET sisteminin soğuk havalarda yeterince ısıtmadığı şikayetii üzerine AFJET’in Yönetim Kurulu Başkanı Vali İrfan Balkanlıoğlu, “AFJET’in reytingi düştü. Biz de millet sıcaktan cam açıyor diye hava atıyorduk.” dedi

İl İdare Şube Başkanları toplantısında Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun “Konuşmak isteyen ya da dilek, şikayet öneride bulunan var mı?” sorusu üzerine Defterdar Mustafa Ceylan söz aldı. Ceylan AFJET A.Ş tarafından verilen jeotermal ısıtma sisteminin iş yeri ve konutta yetersiz olduğunu belirtti. Ceylan, Vali Balkanlıoğlu’nun AFJET A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı olması nedeniyle bu durumu aktarma ihtiyacında bulunduğunu söyledi.
GAZ KRİSTALLERİ
EŞANJÖRÜ TIKADI
Bir dahaki İl İdare Şube Başkanları toplantısına AFJET A.Ş Müdürü Yusuf Ulutürk’ün de çağırılması talimatını veren Vali İrfan Balkanlıoğlu, AFJET sisteminin ısıtmadığı yönünde şikayetin kendisine aktarıldığını belirtti. Konu ile ilgili Genel Müdür Yusuf Ulutürk’ü aradığını anlatan Balkanlıoğlu; “Yeni havuz sistemi kurdular. Su aslında kaynaktan 125 derece olarak çıkıyor. Çok anormal sıcaklıkta. İsteseler anormal sıcak suyu gönderebilirler. Fakat bu sıcak su içerisinde yer altında çıkarken müthiş gaz barındırıyormuş. Bu gazlar çıktığı gibi doğrudan sisteme verildiğinde sistemde hava yaparak sistemi çalışamaz hale getiriyor. Bu gaz alınsın diye 125 derece sıcaklıktaki su önce havuza boşaltılıyor. O sırada yangın gibi dumanlar çıkıyor. O dumanın büyük bölümü yer altından çıkan gazlardır. O gazlar çıkarken kristalize olmuş. Sistemi pek ayarlayamamışlar. O parçacıklar eşanjör sistemini tıkıyormuş. Söküp yeniden yapıyorlar. Şimdi düzeldi gibi. Teknik müdahale ve tedbirler yapıldı. Müdür bey uğraştıklarını söylemişti. Şimdi halen daha soğuk şikayetini alıyorum.” dedi.
VALİ “KALIN GİYİNİN”
ÖNERİSİNİ HATIRLATTI
Salondaki katılımcılara AFJET ısıtması ile ilgili olarak “Başka şikayeti olan var mı?” sorusunu soran Vali İrfan Balkanlıoğlu’na okulların soğuk olduğu karşılığı verildi. “Biz de millet sıcaktan cam açıyor diye hava atıyorduk.” sözleri üzerine Defterdar Mustafa Ceylan, durumun sürmesi halinde doğalgaz aboneliğini tercih etmeyi düşündüklerini, jeotermal enerjiden ısınamadıkları için ilaveten klima kullandıklarını ifade etti. Afjet’in reytinginin düştüğünü söyleyen Vali Balkanlıoğlu, şikayetlerin değerlendirileceğini belirtti. Balkanlıoğlu; “Yusuf bey şunu da söylüyor, ‘İçeriler aslında sıcak ama millet 30 derece sıcaklık umuyor.’ sözlerini hatırlatması üzerine Defterdar Ceylan, gerçekten üşünmemesi halinde klima çalıştırmayıp, şikayetçi olmayacaklarını kaydetti. Oda sıcaklığının 20 dereceyi göstermesinin yeterli bulunmadığı tekrarlanan toplantıda Vali Balkanlıoğlu, Ulutürk’ün üşüyenlerin kalın giyinmesi önerisini hatırlattı. Öğrencilerden konu ile ilgili sıkça şikayet geldiğinin bildirilmesi üzerine Ulutürk’ü arayıp konuyu çözeceğini sözlerine ekledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme