• Haberler
  • Genel
  • “Sık sık eğitim düzenliyoruz” – Kocatepe Gazetesi

“Sık sık eğitim düzenliyoruz” – Kocatepe Gazetesi

Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel, görevleri yerine getirebilmek için sık sık eğitim düzenlediklerini söyledi Sayıştay Başkanlığı'nca, Güral Termal Otel'de 16 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 'Kamu Zararı ve Sorumluluk Çalıştayı'na katılmak üzere Afyonkarahisar’a gelen Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti. Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel'i Valilik binası [&hellip]

"Sık sık eğitim düzenliyoruz"

Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel, görevleri yerine getirebilmek için sık sık eğitim düzenlediklerini söyledi

Sayıştay Başkanlığı’nca, Güral Termal Otel’de 16 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen “Kamu Zararı ve Sorumluluk Çalıştayı’na katılmak üzere Afyonkarahisar’a gelen Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel’i Valilik binası önünde karşılayan Vali Balkanlıoğlu “Sizi Afyonkarahisar’da görmekten ve nazik ziyaretlerinizden dolayı çok mutlu olduk” dedi. Sayıştay Başkanı Akyel “Anayasa gereği devletin tüm gelir ve giderlerini incelemekte ve kontrol etmektedir. Sayıştay olarak kanunumuzun getirmiş olduğu görev ve yetkileri yerine getirebilmek için sık sık eğitim çalışmaları yapıyoruz. Bu eğitimlerimizden birini de Afyonkarahisar’da başlattık, sağ olsun Sayın Valimiz de çalıştayımızın açılışına katıldı. Burada da çalıştayımızın amacına ulaşacağını ve verimli olacağına inanıyorum. Afyonkarahisar her şeyiyle çok güzel bir ildir. Daha öncede İscehisar’da kaymakam olarak görev yaptım. O dönemden bu güne kadar Afyonkarahisar’la olan irtibatımız devam ediyor” dedi.
Ziyarette konuşan Vali Balkanlıoğlu “Sayıştay kamunun mal ve mülkünü, para ve para hükmündeki gelirini ve değerlerini sayar, döker ve denetler. Devletin şeffaflık ve doğruluk gibi ilkelerini ifa eder. Kamunun milletin parasını harcarken, uygun ve yerinde işlem yapılıp yapılmadığını kontrol eder, eğer uygunsuz işlem yapıyorsa savcılığı suç duyurusu bulunmak gibi görevleri yerine getirir. Yüksek yargı niteliği olan Sayıştay kanuna, tüzüğe ve yönetmeliğe uygun olmayan işlemlere ceza verme yetkisi de vardır. Önceki adı Divan-ı Muhasebat olan Sayıştay’ın kuruluşunun bu yıl 151. yılını kutluyoruz. Sayıştay’da çalışan denetçilerinde kamuya dönük harcamaları denetlemekle yükümlülerdir” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme