• Haberler
  • Genel
  • 'Sigortanı acenteden yaptır' kampanyası başlatıldı

'Sigortanı acenteden yaptır' kampanyası başlatıldı

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği, üyeler arasındaki iletişimi geliştirmek amacıyla kahvaltı ve tavla turnuvası etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Üyesi Sadık Başeren, 'Sigortanı acenteden yaptır' sloganıyla bir kampanya başlattıklarını söyledi Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği, Rafet Usta’da kahvaltı ve tavla turnuvası etkinliği düzenledi. Etkinliğe yoğun katılım olduğu gözlenirken tavla [&hellip]

“Sigortanı acenteden yaptır” kampanyası başlatıldı

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği, üyeler arasındaki iletişimi geliştirmek amacıyla kahvaltı ve tavla turnuvası etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Üyesi Sadık Başeren, “Sigortanı acenteden yaptır” sloganıyla bir kampanya başlattıklarını söyledi

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği, Rafet Usta’da kahvaltı ve tavla turnuvası etkinliği düzenledi. Etkinliğe yoğun katılım olduğu gözlenirken tavla turnuvasında tatlı bir rekabet yaşandı. Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği’nin davetlisi olarak etkinliğe katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Üyesi Sadık Başeren, sigortacılık ile ilgili önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi. Başeren, “Sigortacılıkta reklamlar yapılıyor. SAİK olarak biz de ‘Sigortanı acentede yaptır’ diye bir reklam kampanyası başlattık. Acente müşterinin yanında olan, müşteriden ekmek yiyen bir kuruluş. Onun için önce acenteler müşterinin menfaatlerini düşünür” dedi.
60 MİLYON LİRALIK PAZAR PAYI
Türkiye’de sigortacılık bilincinin gelişmeye başladığına dikkat çeken Başeren, “Sigortacılık bilinci Türkiye’de gelişmemiş olsaydı bütün sigorta şirketlerini yabancılar almazdı. Yabancıların gelmesiyle birlikte sigorta sektörü daha ileriye gidecek. 2023 vizyonunda 60 milyon lira gibi bir pazar payına ulaşacağız” diye konuştu.
BASKI UYGULANMAMALI
Bankaların da sigortacılık yaptığını, ancak bu konuda baskı uygulanmasının yanlış olduğunu belirten Başeren, şöyle devam etti:
“Bankalar kanunla kurulmuş bir şey. Onlar da sigortacılık yapabilir, sektörümüze katkıda bulunuyor. Bankalar sigortacılık konusunda çok iddialı değiller. Yapılan sigortaların acentelere geri dönüşü oluyor. Bu sene bankalar yapmış olsalar da gelecek sene acenteler o müşteriye sahip çıkıyorlar. TOBB ve Hazine olarak da bankaların sigortacılık yapmasına karşı değiliz ama baskı uygulamasına karşıyız. Bu en büyük sıkıntımız. Onun için de yeni çıkarılan yasanın içinde rekabet kuruluna aykırı hareket etmiş olursa bankalarında bir cezai müeyyide uygulamada SAİK’in yetkisi var.”
DERNEK, ETKİN BİR ROLE SAHİP
Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem ise sigorta acenteleri arasında birlik ve dayanışmayı artırdıklarını kaydetti. Özerdem, Dernek’in sektörle ilgili etkin bir role sahip olduğunu, bu çerçevede çalışmaların daha da hızlanacağını aktardı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme