• Haberler
  • Genel
  • Sigortacılıkta yeni düzenleme – Kocatepe Gazetesi

Sigortacılıkta yeni düzenleme – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’ı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde kurulan Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi’nde temsil eden Bekir Özerdem, Torba Yasa ile birlikte sigorta şirketlerinin trafik poliçelerindeki tedavi teminatı yükümlülüklerinin ortadan kalktığını belirtti TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Üyesi Bekir Özerdem, Torba Yasa ile birlikte sigortacılıkta uygulanacak yeni düzenlemeye ilişkin bilgi verdi. Özerdem, � sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden [&hellip]

Sigortacılıkta yeni düzenleme

Afyonkarahisar’ı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde kurulan Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi’nde temsil eden Bekir Özerdem, Torba Yasa ile birlikte sigorta şirketlerinin trafik poliçelerindeki tedavi teminatı yükümlülüklerinin ortadan kalktığını belirtti

TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Üyesi Bekir Özerdem, Torba Yasa ile birlikte sigortacılıkta uygulanacak yeni düzenlemeye ilişkin bilgi verdi. Özerdem, “6111 sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik yapılması Hakkında Kanun’un 59. Maddesi gereğince ‘Trafik kazası sonucunda oluşan yaralanmalara ilişkin tedavi talepleri’nin Sosyal Güvenlik Kurumundan talep edilmesi gerektiği hüküm altına alınmıştır. Bu şekilde kanunun yürürlüğe girmesiyle Sigorta şirketlerinin Trafik poliçelerindeki Tedavi teminatı ile ilgili yükümlülükleri ortadan kaldırılmış olup Hazine Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmek üzere Poliçe priminin yüzde 15’ine kadar bir bedel sigorta primleri üzerinden kesilerek SGK hesabına yatırılacaktır” dedi.
Yeni taleplerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na yönlendirileceğinin altını çizen Özerdem, “İlgili Kanuna eklenen Geçici 1’inci madde ile getirilen düzenlemelere dayanarak, Kanunun yürürlüğe girmesinden önce yapılan tedavi giderlerine ilişkin talepler poliçe primlerinden 3 yıl süreyle ilave bir kesinti daha yapılmak kaydıyla SGK’na iade edilmiş olup bu tarihten itibaren gelen yeni talepler kabul edilmeyerek kanunen ödemek durumunda bulunan SGK’na yönlendirilecektir” ifadelerini kullandı.
Bekir Özerdem, şöyle devam etti:
“Bundan böyle düzenlenecek Trafik poliçelerinin primlerinin bir kısmı sigortacılar tarafından SGK’na devredilecek ve karşılığında poliçelerdeki Tedavi teminatına ilişkin herhangi bir talepte bulunulmayacaktır. Sigorta şirketinin bedeni zararlardan doğan yükümlülüğü, kusur esasları çerçevesinde, ölüm yada kalıcı sakatlık meydana gelmesi durumunda ve sadece bu sonuçların doğuracağı tazminatları kapsıyor olacaktır. Sigorta şirketlerinden SGK’na devredilecek prim ve bununla ilgili uygulama esaslarının ne şekilde uygulanacağı Hazine Sigortacılık Genel Müdürlüğünün konuyla ilgili düzenlemeleri geldiğinde netleşecektir.”

Bakmadan Geçme