Sigortacılık ek iş olsun diye yapılamaz

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, trafik sigortaları ile ilgili açıklama yaptı. Özerdem, “Asıl işleri olan  posta ve telgraf olan teşkilatın bugün yeterli donanımı olmayan sigortacılık işinden uzak, sigortalı için menfaat sağlayacak ürünler hakkında bilgi sahibi olmasını beklemek son derece yanlıştır. Aynı düşünceler bankaların yapmış oldukları sigorta poliçeleri tanzim işleri içinde [&hellip]

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, trafik sigortaları ile ilgili açıklama yaptı. Özerdem, “Asıl işleri olan  posta ve telgraf olan teşkilatın bugün ; yeterli donanımı olmayan sigortacılık işinden uzak, sigortalı için menfaat sağlayacak ürünler hakkında bilgi sahibi olmasını beklemek son derece yanlıştır. Aynı düşünceler bankaların yapmış oldukları sigorta poliçeleri tanzim işleri içinde geçerlidir. Asli işlerinden uzak ,kurum ve kuruluşların günümüzde son derece önem arz eden sigorta poliçesi tanzim etmeleri düşündürücüdür. İlimiz genelindeki 100’den fazla, konusunda uzman sigorta acentesi varken, değerli araç sahiplerimizin, yaşanacak hasarlar sonrasında verecekleri hizmetleri göze alarak işleri sigorta acentesi olan kuruluşları  seçmeleri son derece mantıklı olacaktır” dedi.
OTOMOBİL YERİNE MOTORSİKLET SİGORTASI
Özerdem, şöyle devam etti:
“Acentede çıkan primin yarısı, bankada PTT’de çıkmış sözlerine ve asılsız haberlere  kesinlikle itibar edilmemelidir. Acentenin otomobil olarak bakmış olduğu fiyatı, yarı yarıya düşük veren kuruluş, motorlu bisiklet olarak sigorta primini söylemiştir. Hal böyle olunca da primin yüzde elli az olması gayet normaldir. Sigortacılık konusu başlı başına bir sektördür, ek olarak, spor olsun diye yapılamaz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme