• Haberler
  • Genel
  • Sigortacılardan sert tepki: Herkes işini yapsın

Sigortacılardan sert tepki: Herkes işini yapsın

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, banka ve diğer kurumların sigortacılık yapmasına tepki gösterdi. Özerdem, 'Herkes işini yapsın' dedi Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği (AFSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, sigortacılığın, sadece sigorta acenteleri tarafından yapılması gerektiğini söyledi. İşyerinde bir basın toplantısı düzenleyen Özerdem, 'Sigorta acenteliği başlı başına bir meslektir artık. Sigortacılıkta bugün [&hellip]

Sigortacılardan sert tepki: Herkes işini yapsın

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, banka ve diğer kurumların sigortacılık yapmasına tepki gösterdi. Özerdem, “Herkes işini yapsın” dedi

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği (AFSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, sigortacılığın, sadece sigorta acenteleri tarafından yapılması gerektiğini söyledi. İşyerinde bir basın toplantısı düzenleyen Özerdem, “Sigorta acenteliği başlı başına bir meslektir artık. Sigortacılıkta bugün itibari ile resmen sosyal bir konu haline gelmiştir. Eğitim, sağlık, belediye hizmetleri neyse sigortacılık da bunlardan birisidir. Ülkemizin her köşesinde bu mesleği icra etmekte olan bugünkü rakamlarda da 15 bin 80 civarında sigorta acentesi bulunmaktadır. Sigortacılık mesleği, hizmet kalitesi, güven, sadakat, beceri, tecrübe, ikili ilişkiler, teknik donanım ve bilgi birikimi istenen bir daldır” dedi.
SİGORTACILIK RİSK YÖNETMEKTİR
Herkesin asli işini yapması durumunda halkın mağdur olmayacağına dikkat çeken Özerdem, “Herkes kendi işini yapmalı, yani en iyi bildiği işi yapmalıdır, olayı ön plana çıkarken, sigortacılık işini de sadece profesyonel sigorta acentelerinin yapması gerektiği ortaya çıkmaktadır. Çevremize baktığımızda bankaların, PTT şubelerinin, vakıfların, derneklerin, call centerlerin, doğal gaz ve elektrik kurumlarının yani asıl işleri sigortacılık olmayan kurumların ve kuruluşların sigortacılık yapmakta olduğunu görüyoruz. Son derece yanlış. Sigortacılık risk yönetmektir. Sigortacılık yalnızca elinde mevcut bilgilerle poliçe tanzim etmek değildir” ifadelerini kullandı.
MAĞDURİYETTE FARK ANLAŞILIR
Sigorta poliçelerinin sigorta acentelerinde yaptırılmaması sonrasında birçok aksaklıklarla karşılaşıldığının altını çizen Özerdem, “Mesleğimiz saygın bir meslektir. Bunun için de bu mesleği yalnızca sigorta acenteleri yapmalıdır. Halkımız da dayatmalarla, bilinçsizce yapılan sigorta poliçelerine kesinlikle taviz vermemelidir. Eyvahlar yaşanmadan önce ülkemizde bir hayli önem kazanan sektörümüzde, yalnızca profesyonel acenteler tercih edilmelidir. Görünecektir ki hasarlar yaşandığı takdirde profesyonel acente farkı nasıldır, çok iyi anlaşılacaktır. İşin ehli olan, kurumsallaşmış, bilgi birikimi üst düzeyde, kendini bu anlamda piyasaya kanıtlamış, güven sorunu olmayan, sigorta acenteleri tercih edilmelidir. Asıl işi sigortacılık olan acentelerle riskler daha sağlıklı ve mantıklı yönetilmelidir. Sigorta aracılık işini yalnızca işi sigorta acenteliği olan kişiler yapsın” ifadelerini kullandı.
Basın toplantısına AFSAD Yönetim Kurulu üyeleri Ali Mutlu, Samiye Hancıoğlu, Nihat Duman, Mesut Mollaoğlu ve Hakan Bilgiçer de katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme