Sigorta sektörünün yol haritası tartışıldı
Sigorta sektörünün temsilcileri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde gerçekleştirilen istişare toplantısına katıldı. Toplantıya Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Mehmet Karaağaç ile TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Üyesi Bekir Özerdem de katıldı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde “Sigorta Bilincinin Artırılması” başlıklı istişare toplantısı yapıldı. Toplantıya, Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü, Sigorta Acenteleri İcra Komitesi [&hellip]
Sigorta sektörünün temsilcileri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde gerçekleştirilen istişare toplantısına katıldı. Toplantıya Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Mehmet Karaağaç ile TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Üyesi Bekir Özerdem de katıldı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde “Sigorta Bilincinin Artırılması” başlıklı istişare toplantısı yapıldı. Toplantıya, Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü, Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK), Sigorta Eksperleri İcra Komitesi (SEİK ) Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB) T.Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) ve üye Dernek Başkanları, TARSİM, TSEV, SEGEM, İSAD, 10 büyük ilin Ticaret Odası Sigortacılık Meslek Komiteleri, Türkiye illerindeki bölgesel Sigorta Acenteleri Dernekleri Başkanları, sigortacılıkla ilgili diğer Dernek, Vakıf ve Gruplar katıldı.
En geniş toplantı
Toplantının açılış konuşmasını yapan Hazine Sigortacılık Genel Müdürü Ahmet Genç, Türkiye’de ilk defa bu kadar kapsamlı bir sigortacılık toplantısı düzenlendiğine dikkat çekti.
Toplantıya Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Mehmet Karaağaç ile Afyonkarahisar’ı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi’nde temsil eden Bekir Özerdem de iştirak etti.
Toplantının son derece faydalı geçtiğini belirten Özerdem, “Türkiye’nin dört bir yanından gelen sigorta sektörü üyeleri, sektördeki sorunları ve çözüm yollarını birbirileriyle paylaştı. Sigorta sektörü ile ilgili bilinçlendirme faaliyetinin hangi düzeyde yürütülmesi gerektiği de istişare toplantısında ele alındı” dedi.
Bilinçlendirme için
neler yapılmalı?
Toplantıda öne çıkan görüş ve öneri-ler şöyle:
-Sigorta konusunda bilinçlendirme çok derin ve uzun vadeli bir konudur. Sabırla ve uzun vadeye yayılmış çalışmaları hepimizin destekleyerek yapmasını gerektirir.
-Sigorta bilincindeki eksikliğinin önemli bir nedeni de Sigorta ve Sigortacıya olan inanç ve güven düzeyindeki düşüklüğe rağmen beklenti düzeyinin yüksek olmasıdır.
-Sigorta mesleği ile ilgilenen kisilerin saygınlığının artması ve güvenilir olmasının sağlanması gereklidir.
-Sigorta bilinci için asıl gereken eğitimdir. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalıdır
– Zorunlu sigorta sayısının artması da bilincin artmasına sigortanin tanıtıma destek sağlayacaktır.
-Kültür ve sanat faaliyetleri ile sektörün toplumda daha yaygınlaşması sağlanabilir.
-Sigortacilik ile ilgili poliçe, karikatur ve resim yarışması ve sergisi düzenlenebilir.
-Her ilin yerel basın kuruluşlarına ilan ve reklam verilebilir. (Kocatepe)