• Haberler
  • Genel
  • Sığırcılık Biliği Tabak'la devam – Kocatepe Gazetesi

Sığırcılık Biliği Tabak'la devam – Kocatepe Gazetesi

AFDSYB 6. olağan genel kurul toplantısı hafta sonu yapıldı. Birlik yönetiminin güven tazelediği genel kurulda üreticilerin sorunları gündeme geldi. Toplantıya bazı milletvekili adayları da katıldı Afyonkarahisar süt üretiminde 4. sırada Afyonkarahisar İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin (AFDSYB) 6. olağan genel kurul toplantısı 30 Nisan Cumartesi günü yapıldı. Birliğin mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Tabak’ın tek [&hellip]

Sığırcılık Biliği Tabak’la devam

AFDSYB 6. olağan genel kurul toplantısı hafta sonu yapıldı. Birlik yönetiminin güven tazelediği genel kurulda üreticilerin sorunları gündeme geldi. Toplantıya bazı milletvekili adayları da katıldı

Afyonkarahisar süt
üretiminde 4. sırada
Afyonkarahisar İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin (AFDSYB) 6. olağan genel kurul toplantısı 30 Nisan Cumartesi günü yapıldı. Birliğin mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Tabak’ın tek aday ve listesiyle katıldığı seçim Tabak’ın güven tazelemesiyle sonuçlandı. Genel kurul toplantısının açılış konuşmasını AFDSYB’nin eski ve yeni Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Tabak yaptı. Afyonkarahisar’ın fırsatlar kavşağında yer alan bir il olduğunu belirten Birlik Başkanı Raşit Tabak, geçmişte mermeri, kaymağı ve sucuğuyla tanınan ilin daha sonra termal başkenti olma azminden söz etti. Afyonkarahisar için çok daha önemli bir değerin olduğunu belirten Tabak; “Sağlıklı nesillerin sağlıklı beslenmeleri gerekir. Sağlıklı beslenmenin ana kaynaklarından bir tanesi de hayvansal gıdalar ve proteinlerdir. Saydığımız değerlerin ötesinde ilimiz sağlıklı nesillerin yetişmesi için gerekli olan temel taş protein üretim kaynaklarından da birisi olmak zorundadır. Türkiye çapında Afyonkarahisar’ın eti ünlüdür. Son dönemde 10 milyon baş tavuk varlığımızla birlikte yine Türkiye çapında kanatlı da lider pozisyonuna giriryoruz. İdrak ettiğimiz 6. kongremizle şunu da iddia ediyoruz ki biz Türkiye geneline hizmet üretiyoruz. Şunu müjdelemek istiyorum; Afyonkarahisar üretim bakımından sütte ilk dörde girmiş bulunmaktadır. Ciddi adımlar attık, varlık ve faaliyetlerimizi geliştirdik. Afyonkarahisar’da devletin üreticiye her türlü desteğini taşıdık ve üretimimizi şu anda Türkiye çapında 4. sıraya ulaştırdık.” dedi. Raşit Tabak, olağan genel kurul toplantısının hayırlara vesile olmasını diledi.

Sorunları örgütlü
üreticiler çözer
Genel kurul divanı; Çanakkale İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı İsmail Emek’in başkanlığında; Ecevit Bayram, Sabri Çetingül, Hüseyin Barış ve Ömer Çelebi’den oluştu. Tarım İl Müdürü Zekeriyya Mere, Afyonkarahisar İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 6. genel kuruluna katılmanın kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu söyledi. Efelerin yalnız oynadıklarını, Karadenizlilerin horonu, doğuluların ise halayı birlik içerisinde oynadıkları örneğini veren Mere; “Zeybek ve Efe oyunları bireysel oyunlardır. Bu durum toplumsal yaşamımıza da tam olarak yansıyor. Ancak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin yıllar önce attığı temel bugün ilimizde hem manda, hem koyun keçi yetiştirici birlikleri daha sonra üretici birliklerimiz olmak üzere bugün ilimizde 12 süt birliği, 3 damızlık, meyve ve sebze üreticilerimizle beraber Afyon’da üretim yapan tüm üreticilerimiz örgütlü üretici haline geldiler. Sorunun çözümü öncelikle temelde başlamalı. Biz bu inançtayız. Sektör sorun çözümüne mutlaka katkıda bulunmalı. Damızlık Sığır Birliği ve her zaman gururla söyleyebileceğimiz bir yumurta üreticileri birliği gibi sektör sorunu yukarı mercilere ve bizlere ilettiğinde çözümün ne kadar kolay ortaya konduğu görülmüştür. Örgütlü üreticinin önemini ifade ettikten sonra kongrenin hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Ürün: Çalışmalarınız kendi çalışmalarım
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 3. sıra Milletvekili adayı Av. Halil Ürün, kongre vesilesi ile üreticiye ve emeğe olan saygıyı belirtmekle yetineceğini söyledi. Milletvekili adayı Ürün, kendisinin de bir dönem hayvancılık peşinde koştuğunu belirtti. Damızlık süt sığırcıılığı ile uğraşacağı bir çiftlik sahibi olmak hayalinden söz eden AK Parti Milletvekili adayı Av. Halil Ürün, üretici çalışmalarını kendi çalışmaları şeklinde kabul ettiğini kaydetti. Halil Ürün; “İnşallah kongre hayırlara vesile olsun. Bütün üretimleriniz, inekleriniz, danalarınız, buzağılarınız, sütleriniz bereketli olsun. Kazançlarınızın hem bu dünya da hem de ahirette faydasını görün. Allah yar ve yardımcınız olsun.” diye konuştu.

Toptaş: Bizimle rahat nefes alacaksınız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 1. sıra Milletvekili adayı Av. Ahmet Toptaş, mazotun vergisinin ana parasının bir üst katı olduğu bir ülkede sattığı, kullandığı ilaç fiya-tının ikiye katladığı bir yerde kongrenin hayırlı olmasını dilerken üreticilerin çok mutlu olmadıklarını vurguladı. Afyonkarahisar’ın Türkiye’nin gıda ambarı olduğunu, İstanbul’un et ihtiyacının büyük çoğunluğunun Afyonkarahisar’dan karşılandığını belirten Milletvekili adayı Av. Ahmet Toptaş; “Afyon’da ithal et yedik, sakatatlar bile yakılsın diye genelgeler geldi. Üreticilerin kar edip varlıklarını sürdürebilecekleri bir ortamı oluşturmak için yola çıktık. Siz kar edip üreteceksiniz, doğanın dengesini koruyacaksınız, hızla artan nüfusu besleyeceksiniz, alan ve satanın memnun olduğu şekilde bu toplantılara daha rahat geleceksiniz. Daha mutlu geleceksiniz. Sorunlarınızı biliyoruz. Sorunlarınızı çözmek için yola çıktık. Sizin iyi dileklerinize ihti-yacımız var. CHP milletvekili adayı olarak söz veriyorum; Siz bizimle rahat bir nefes alacaksınız. Umarım gelecek bugünlerden çok daha güzel olacak. Geleceğin güzel olmasını diliyorum. Sizlerin ülkenin gerçek sahibi üreticilerin maliyetlerinin giderilmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini bildiğimiz bu görevle kendimi görevlendirdiğimiz size bildirmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Gök: Damızlık
yetiştiriciliği desteklenmeli
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 2. sıra Milletvekili adayı Av. Hatice Gök, Türkiye’de obez haritasının hazırlanmaya başladığını hatırlattı. Daha önceki yıllarda AB ve ABD’nin obez ha-ritası hazırladığını belirten Gök, bu ülkelerde obez haritaları hazırlanırken Türkiye’nin hazır gıda ithali için sözleşmeler imza-ladığını söyledi. Hazır tohumlar, ithal anguslar karşısında üretici toplluğu ve birliğin kendisine onur verdiğini kaydeden CHP Milletvekili adayı Av. Hatice Gök; “Benim ülkem her anlamda üretebilecek vatandaşlara sahipken şu birlik karşısında ithal angusların bu şehre gelmesini ben kınıyorum. Üreten köylüm ve sizler üretici olduğunuz halde kredi borçlusu haline getirildiniz. Aldığınız kredilerin geri dönüşümü maalesef bizlerin ürettiğinden her geçen gün uzaklaşmasını sağlamaya yöneliktir. Bu genel kurulun ve birliğinizin aynı şekilde beraberlik içinde ve özellikle damızlık yetiştiriciliğinin kuvvetlendirilip desteklenmesi için bana görev verildiği zaman ayrıca mesai harcayacağım.” ifadelerini kullandı.

Yılmaz: Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatdır
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 1. sıra Milletvekili adayı Kemalettin Yılmaz, çok ciddi sıkıntıların bulunduğunu söyledi. Türkiye’de sadece güvenlik meselesi değil eğitim, sağlık meselelerinin de tarım meselesi gibi ülkede ki sıkıntılardan nasibini aldığını ifade eden Kemalettin Yılmaz, tarım denildiğinde akla arpa, buğday, mısır, yulaf, hayvancılığın geldiğini belirtti. Dünyanın pek çok yerinde bitkisel ve hayvansal üretim dengesinin söz konusu ülkede tarımda öncü olma göstergesi olduğunu aktaran Yılmaz; “Maalesef Türkiye’de tarım sektörü de hayvancılıkta, bitkisel üretimin yeri yer değiştirmiş vaziyettedir. Türkiye’de yüzde 30 hayvancılık, yüzde 70 bitkisel üretim. Ama tarımı iyi gelişen ülkelerde yüzde 70 hayvancılık, yüzde 30 bitkisel üretim söz konusudur. Yumarta tavuk misali eti sütten sütü etten ayıramayız. Tabiri caiz ise ana olmadan dana olmaz. Geçtiğimiz sezonda son 3 yıl içerisinde süt üreticileri maalesef girdi fiyatlarının artmasından dolayı günde 20-30 kilogram süt veren hayvanlarını maalesef kesime göndermişlerdir. Süt üretiminin sürdürülebilmesi için bir litre ham süt sattığınızda 2,5 kilogram yem alabilmelisiniz. Türk tarımı ve hayvancılığı gerçekten çok zora girmiştir. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyoruz. Bİzler her türlü siyasi münasebette üreticilerimizin yanında olduk olmaya da devam edeceğiz.” dedi. Yılmaz, partisinin tarım politikaları hakkında detaylı bilgiler verdi. (Kocatepe)

Afyonkarahisar İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri:
Raşit Tabak, İbrahim Göbel, Faruk Aktaş, Mehmet Bayrak, Ergün Emer, Muammer Özçelik, Yakup Günaşık.
Merkez Birliği Delegeleri:
Raşit Tabak, İbrahim Göbel, Faruk Aktaş, Mehmet Bayrak, Ergün Emer, Muammer Özçelik, Yakup Günaışk, Muhammed Ramazan Çetinova, Mesut Tözüm, Nurettin Şahbaz, Abdil Erdoğan, Sabri Çetingül, Hasan Baydemir, Nazmi Ata, Kazım Yüncü, Hüdayi Cerit, Selim Adıgüzel, Abdil Balıtatlı, İsmail Gelişgen, Mustafa Kasap, Ali Sevyurt, Ali Alacaoğlu, Arif Dalgalı, Umut Altıparmak, Ferhat Kasap, Bahattin Tuna, Süleyman Çinkaya, Suphi Çakır, Bahattin Horzum, Hüseyin Ünlü, Ramazan Özgenç, Rafet Çandır, Süleyman Küçük, Metin Küçük, Muharrem Civanalan, Osman Oğuz, Abdurrahman Taktak, Haydar Özkan, Rıdvan Tarhan, Habib Şahiner, Oktay Develi, Abdurrahman Mersin, Ahmet Uğurlu, Musa Çakır, Galip Çakır, Ali İhsan Kaşlı, Cafer Akkaya, İsmail Alpaz, Fikret Doğan, Sayim Doğan, Derviş Aynacı, Sait Dal, Hamit Şaçlı, Fatih Ergün, Ceylan Sakızcı, Ceylan Kösem, Abdullah Yükseldi, Ramazan Akça, Mevlüt Mızrak, Ahmet Gümüş, Basri Dabanlı, Ahmet Canbaz, Ali Balcı, H. Rüştü Helvacı, A. İhsan Birgül, Baki Ünlü, Nedret Çelik, Halil Kapusuz, H. Hüseyin Kimya, Mehmet Canbaz, Muammer Karakoç, Muharrem Durmuşer, Süleyman Atmaca, Ramazan Yıldız, İ. Hakkı Akşahan, Yakup Özcan, Ramazan Koyuncu, İsmaill Gülle, Lütfi Karahan, Bekir İşler, Habip Uyar, Sırrı Sarı, Süleyman Değirmen, Sefa Balcı, Ellez Gedik, Sefa Uysal, Bekir Alaka, Ecevit Baydemir, Niyazi Başçı, Neşet Erün, Cemal Mola, Nuri Pala, Hasan Hüseyin Erden, Mümtaz Özer, Hamza Şahin, Fatih Gümüş, Ayhan Öztürk, Mehmet Kurt, Adem Karakoç, Ali Karakoç.

Bakmadan Geçme