• Haberler
  • Genel
  • Sigarayı bırakmak için seminer etkili bir unsur

Sigarayı bırakmak için seminer etkili bir unsur

Park Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Sigara Bırakma Polikliniği sorumlusu Uzman Doktor Hafize Çobanoğlu Güngör, 'sigarayı bırakma' seminerleri veriyor. Güngör’ün 2012'deki ilk semineri Afyonkarahisar Barosu’nda gerçekleştirilecek. Seminerlerle ilgili bilgi veren Güngör, seminerlerin sigarayı toplu halde bırakmanın en etkili yollarından biri olduğunu bildirdi Park Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Sigara Bırakma Polikliniği sorumlusu Uzman Doktor Hafize Çobanoğlu Güngör, [&hellip]

Sigarayı bırakmak için seminer etkili bir unsur

Park Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Sigara Bırakma Polikliniği sorumlusu Uzman Doktor Hafize Çobanoğlu Güngör, “sigarayı bırakma” seminerleri veriyor. Güngör’ün 2012’deki ilk semineri Afyonkarahisar Barosu’nda gerçekleştirilecek. Seminerlerle ilgili bilgi veren Güngör, seminerlerin sigarayı toplu halde bırakmanın en etkili yollarından biri olduğunu bildirdi

Park Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Sigara Bırakma Polikliniği sorumlusu Uzman Doktor Hafize Çobanoğlu Güngör, “sigarayı bırakma seminerleri”ne 2012 yılında da devam ediyor. Güngör’ün bu çerçevede 2012 yılı içindeki ilk semineri, Afyonkarahisar Barosu’nda gerçekleştirilecek. Afyonkarahisar Barosu Yönetim Kurulu Üyesi, Sanat ve Spor Komisyonu Başkanı Yasin Torun’un daveti üzerine bugün saat 13.30’da Afyonkarahisar Barosu’nda gerçekleştirilecek seminerin yararlı olacağı belirtiliyor. Böyle bir seminerin Baro’da yapılmasını teklif eden Yasin Torun, “Avukatlık mesleğini yürüten arkadaşlarımız arasında sigara içme eğiliminde olanlar bulunuyor. Ayrıca yapılan işin stresli olması nedeniyle, sağlıklı yaşam konusunda da zaman zaman sıkıntı yaşanabiliyor. Bu durumu göz önünde bulundurarak Hafize Çobanoğlu Güngör’ün Baromuz’da bir seminer vermesini teklif ettik. Komisyon olarak sunduğumuz teklife olumlu yanıt geldi. Seminer, sadece sigarayı bırakma değil, düzenli uyku ve iyi bir yaşamın da ipuçlarını verecek” dedi.
2005’ten bu
yana düzenleniyor
Uzman Doktor Hafize Çobanoğlu Güngör ise seminerlerin sigarayı bırakma konusunda yararlı olduğunu bildirdi. Güngör, “Seminerler toplu halde bilgi aktarımının en etkili yollarından birisidir ki; bizim de Afyon’a geldiğimiz tarih olan 2005’ten bu yana yaptığımız sayısı çok fazla olan konferanslarımızda bu etkiyi doğrudan gözleme fırsatı bulduk. Konferanslar ile, içmeyenler hiç başlamama kararı almakta, bırakmak isteyenler ‘acaba bıraksam mı’ şeklindeki düşüncelerini çoğunlukla ‘ben bu sigaradan kurtulmalıyım’ olarak değiştirebiliyorlar. Ayrıca çevresinde sigara içen kişilere de oğrendiklerini aktaran dinleyiciler bilginin yayılmasında aracı oluyorlar” ifadelerini kullandı.
Bugün Baro,
haftaya Park Hastanesi
Seminerde neler yapıldığına ilişkin bilgiler de veren Güngör, bu haftasonu Afyonkarahisar Barosu’nda, 21 Ocak’ta Park Hastanesi’nde seminer düzenlendiğini hatırlattı. Güngör, “Park Hastanesi’nde planlanan konferansımızda sigara ve tütünün zararları, pasif içiciliğin neden zararlı olduğu, tutun satan endüstrinin bu zehiri satmak için oynadığı kirli oyunlar, sigarasız bir hayatın yararları ve sigaradan kurtulma yıllarından görsel olarak bahsedilecektir. Ayrıca karikatürist Kamil Yavuz’un kendisinden alınan ve özel izniyle yayınlanacak olan karikatür slaytları olacak. Video şeklinde izletilecek sigara ve sağlık görüntüleri olacak. Katılan misafirlerimize çay ve pasta ikramlarımızla sağlık ve sağlıklı nefes sohbetlerimiz olacak. Konferans sonunda solunum fonksiyon testi nasıl yapılır, akciğer yası nedir uygulamalı olarak anlatılacak” diye konuştu.
Dinleyiciler sıkılmıyor
Güngör, seminerlerin keyifli bir ortamda geçtiğini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:
“Görsel olarak sigara ve içerisindeki tütünün zararlarının ve de kurtulma yollarının anlatıldığı bu konferanslar sonrasında dinleyiciler sıkılmadan dinleyebildiklerini farkederek daha bir keyifle, öğrendiklerini hayata geçirme heyecanı yaşıyorlar.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme