• Haberler
  • Genel
  • Sigara kaçakçılığına geçit verilmeyecek – Kocatepe Gazetesi

Sigara kaçakçılığına geçit verilmeyecek – Kocatepe Gazetesi

'Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı ile Mücadele Yerel Eylem Planı' konulu toplantı, Vali Vekili Niyazi Ergut başkanlığında, Valilik toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıda sigara kaçakçılığının kamu düzenini doğrudan etkilediği vurgulandı 'Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı ile Mücadele Yerel Eylem Planı' toplantısı, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Niyazi Ergut başkanlığında yapıldı. Toplantıya güvenlik birimlerinin amirleri ile bazı daire müdürleri [&hellip]

Sigara kaçakçılığına geçit verilmeyecek

“Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı ile Mücadele Yerel Eylem Planı” konulu toplantı, Vali Vekili Niyazi Ergut başkanlığında, Valilik toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıda sigara kaçakçılığının kamu düzenini doğrudan etkilediği vurgulandı

“Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı ile Mücadele Yerel Eylem Planı” toplantısı, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Niyazi Ergut başkanlığında yapıldı. Toplantıya güvenlik birimlerinin amirleri ile bazı daire müdürleri katıldı.
2010 yılında kaçak tütün ve tütün mamullerinden dolayı ülkemi-zin 2 milyar liranın üzerinde vergi kaybına uğradığı ve bunun Türkiye için ciddi bir kayıp olduğunun dile getirildiği toplantıda, tütün ve tütün mamülleri kaçakçılığının önlenmesinde başarılı olunması için tüm kurumların katkı sağlaması, yapılacak çalışmaların belirlenmesi, sonuçlarının mücadeleci kurum ve kuruluşlar ile eşgüdüm halinde takip edilerek değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Toplantıda şu vurgular öne çıktı:
“Özellikle terör ve organize suç örgütlerinin özellikle bu tür kaçakçılık vasıtasıyla finansman sağladıkları bir gerçektir. Kaçak yollarla yurda sokulan tütün ve tütün mamullerinin toplum sağlığını tehdit etmektedir. Tütün ve tütün mamulleri Sektöründe haksız rekabete sebebiyet vermektedir. Devlet gelirini azaltıcı boyutu ile de, özel tüketim ve katma değer vergileri başta olmak üzere ciddi ma-nada vergi kaybına yol açmakta ve ülkemizin ekonomik yönden güç kaybetmesine neden olmaktadır. Kayıtlı istihdam alanlarının açılmasını engellediği, haksız rekabet nedeniyle yerli işletmelerin faaliyetlerine sekte vurmaktadır.Sonuçları nedeniyle de kamu düzenini doğrudan olumsuz etkilemektedir.”
3 ayda bir toplantı yapılacak
İlgili kurum yöneticilerinin konu ile ilgili bilgi ve görüşlerini aktarmalarının ardından bir değerlendirme yapan Vali Vekili Niyazi Ergut, toplantının oldukça verimli geçtiğine dikkat çekerek, “Vali Yardımcımızın başkanlığında 3 ayda bir toplantı yapılması ve ilgili kurumların faaliyetlerini 3’er aylık dönemler içerisinde sekretarya görevini yapan İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü’ne düzenli olarak göndermeleri gerekmektedir. Böylece tüm çalışmaların bir icmali çıkarılması sağlanacaktır. Afyonkarahisar Defterdarlığı Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı, bundan önce de olduğu gibi denetimlerini devam ettireceklerdir. Güzergâhlarda yoğun bir şekilde varsa kaçak kullanılan, giriş-çıkış yapılan yerlerin de envanteri çıkarılarak buralara ilişkin ilave önlemler ve tedbirler alınacaktır. Alınacak önlemlerden kaynaklanan sebeplerle başka yerlere yönelebileceklerini düşünüp oraların da nereler olabileceğini değerlendirip, oralara ilişkin de önlemler geliştirilecektir” dedi.
Defterdarlık da çalışma yürütecek
Kaçakçılığın önlenmesi konusunda Afyonkarahisar Defterdarlığı’nın da bir çalışma yürüteceğini kaydeden Ergut, “Afyonkarahisar Defterdarlığı, tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığından dolayı, ilimizin ve ülkemizin uğradığı zarar ve vergi kaybı konusunda Esnaf Odası temsilcileriyle görüşmeler yapılacak, il genelinde esnaflara seminerler verilecektir. Ayrıca denetimler sıkılaştırılacak ve denetimler neticesinde vatandaşlarımızın arzu etmediğimiz, katlanmak zorunda kalacakları mağduriyetin bedeli rakamlarla verilerek caydırıcılığı artırılacak, gerekiyorsa bu işlerle ilgili birimlerdeki görevlilere de seminerler verilmesi sağlanacaktır” diye konuştu. (Kocatepe)

46 bin kaçak
sigara yakalandı

Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili bilgi de verilen toplantıda 2011 yılında toplam 46 bin 398 paket sigara,7 paket puro, 8 paket pipo tütünü ve 5 kg kaçak tütün ele geçi-rildiği kaydedildi.

Bakmadan Geçme