Sigara içenler, içmeyenlere de zarar veriyor

Özel Park Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı, İl Tütün Kurulu Üyesi ve Türk Toraks Derneği İl Temsilcisi Dr. Hafize Çobanoğlu Güngör, sigara içenlerin, kendileri kadar içmeyenleri de etkilediğini belirtti Özel Park Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı, İl Tütün Kurulu Üyesi ve Türk Toraks Derneği İl Temsilcisi Dr. Hafize Çobanoğlu Güngör, Gün FM’de Faruk Bangir’in konuğu oldu. Pasif [&hellip]

Sigara içenler, içmeyenlere de zarar veriyor

Özel Park Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı, İl Tütün Kurulu Üyesi ve Türk Toraks Derneği İl Temsilcisi Dr. Hafize Çobanoğlu Güngör, sigara içenlerin, kendileri kadar içmeyenleri de etkilediğini belirtti

Özel Park Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı, İl Tütün Kurulu Üyesi ve Türk Toraks Derneği İl Temsilcisi Dr. Hafize Çobanoğlu Güngör, Gün FM’de Faruk Bangir’in konuğu oldu. Pasif içiciliğin KOAH için önemli bir risk faktörü olduğunun altını çizen Güngör, “Hiç sigara içmediği halde KOAH’a yakalanan kişiler olduğunu biliyoruz. Bunun nedeni bu kişilerin yaşadıkları yerlerde sigara içenlerin bulunmasıdır. Bu nedenle kendimizi pasif içiciliğe karşı da korumak zorundayız” dedi.
Sigara bıraktırma polikliniklerinin sigara bıraktırmada etkili olduğunu kaydeden Güngör, herkesi sigarayı bırakmaya davet etti.
DÖRDÜNCÜ
ÖLÜM SEBEBİ
KOAH’ın dünyada ölüm nedenleri arasında dördüncü sırada yer aldığını kaydeden Dr. Hafize Çobanoğlu Güngör, “KOAH, toplum sağlığını etkileyen ve iş gücü kaybına yol açan bir hastalıktır. KOAH’la ilgili birçok risk faktörü var. Elimizden sigaranın düşmediği bir toplum olduğumuz için KOAH’ın görülme sıklığı gitgide artıyor. Ayrıca ev içerisinde ısınma ve pişirme amaçlı kullandığımız sobalarda çıkardığı gazlarla KOAH’a sebebiyet veriyor” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme