Sigara bırakma polikliniği sayısı 4'e çıktı

Afyonkarahisar'da önce merkez Devlet Hastanesi'nde hizmete giren Sigara Bırakma Polikliniği Şuhut, Bolvadin ve Dinar Devlet Hastanelerinde de sigaradan kurtulmak isteyenlere destek veriyor.SİGARA İLE MÜCADELE EDİLİYORİl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz,  ilçelerde hizmete giren polikliniklerle beraber Afyonkarahisar’ın İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra en fazla Sigara Bırakma Polikliniğe sahip 4. il olduğunu belirtti. Dr. Korkmaz, 'Bu, [&hellip]

Afyonkarahisar’da önce merkez Devlet Hastanesi’nde hizmete giren Sigara Bırakma Polikliniği Şuhut, Bolvadin ve Dinar Devlet Hastanelerinde de sigaradan kurtulmak isteyenlere destek veriyor.
SİGARA İLE MÜCADELE EDİLİYOR
İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz,  ilçelerde hizmete giren polikliniklerle beraber Afyonkarahisar’ın İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra en fazla Sigara Bırakma Polikliniğe sahip 4. il olduğunu belirtti. Dr. Korkmaz, “Bu, hem bizim hizmet anlayışımızı göstermesi hem de vatandaşlarımızın sağlığının kıymeti açısından oldukça önemli bir veri. İlimiz, Sağlık Bakanlığımızın çok önemsediği sigaraya karşı mücadelede büyük kentlerin arkasından geliyor. Tabi işimiz sadece bu poliklinikleri açmakla kalmıyor. Vatandaşlarımıza ulaşıp onları bu konuda bilinçlendirmeye ve bağımlılıktan kurtulma süreçlerinde en iyi şekilde destek vermeye devam ediyoruz” dedi.
SÜREÇ ZOR VE UZUN
Mevcut istatistiklerin memnun edici olduğunu, kısa süre önce ilçelerde açılan polikliniklere günlük yaklaşık 50 hastanın başvurduğunu belirten Korkmaz, “Elbette bağımlılıktan kurtulma süreci hem zor hem uzun. Sadece kişiyle sınırlı kalmıyor, çevresel faktörler de bu sürecin yanında ya da karşısında yer alıyor. Çevrenin zorlamasına ya da alayına maruz kalan bağımlıların bırakması haliyle zor oluyor. Yine de insan iradesinin pek çok şeyi başardığını, pek çok hastalıkla beraber pek çok bağımlılıktan da kurtulduğunu biliyor, görüyoruz. Burada göz ardı edilmemesi gerek nokta, sigarayı bir uzman gözetiminde gerçekleştirmektir. Kendi kendine bırakılan sigara sonrası sinirlilik, uyku bozukluğu, depresyon, enerji azalması, kolay kızma gibi belirtiler gözükebilir ve bunun sonucunda da sigara yeniden bir can simidi gibi algılanır. Oysa uzman hekimlerimizin denetiminde yapılan bırakma sürecinde, tüm bu olumsuzlukları düşünerek belirli bir plan dâhilinde vatandaşlarımıza destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme