• Haberler
  • Genel
  • Şifa arayanlar sağlık merkezine, iş arayanlar İş-Kur'a

Şifa arayanlar sağlık merkezine, iş arayanlar İş-Kur'a

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, iş piyasası araştırması yaparak iş arayanlarla işçi arayanları buluşturduklarını söyledi. Ünlüyalvaç, bu durumu bir slogan hâline getirdi: 'Sağlık arayanlar sağlık merkezlerine iş arayanlar İş-Kur'a başvursun.' Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, İş-Kur'un iş arayanlarla işverenleri bir araya getiren bir kurum olduğunu söyledi. Ünlüyalvaç, 'Çalışma ve [&hellip]

Şifa arayanlar sağlık merkezine, iş arayanlar İş-Kur’a

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, iş piyasası araştırması yaparak iş arayanlarla işçi arayanları buluşturduklarını söyledi. Ünlüyalvaç, bu durumu bir slogan hâline getirdi: “Sağlık arayanlar sağlık merkezlerine; iş arayanlar İş-Kur’a başvursun.”

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, İş-Kur’un iş arayanlarla işverenleri bir araya getiren bir kurum olduğunu söyledi. Ünlüyalvaç, “Çalışma ve İş Kurumu olduk. İşçi-işveren arasındaki tüm ilişkileri bu kurum düzenliyor. En büyük işsizlik mesleksizliktir. Biz bu çevrede programlar oluşturduk. Aktif işgücü çerçevesinde mesleksiz kişileri işgücü piyasasına kazandırıyoruz. 2012’de bir kere İş ve Meslek Danışmanlarımız işgücü piyasası araştırması yaptı. Bu araştırma 2013’te de 2 kez tekrarlanacak. Bu işgücü piyasasında hangi mesleklerin değer kaybettiği, hangilerinin değerinin arttığını araştıracağız” dedi.
OKULLARDA TANITILIYOR
İş-Kur olarak eğitime önem verdiklerinin altını çizen Ünlüyalvaç, “Afyonkarahisar’ın değişik meslek dallarında iş potansiyeli yok. Mermer ve termal sektörü esas, bir de çağrı merkezleri var. 2013 yılında ben ilimizde ve ilçelerde var olan Meslek Yüksek Okulu ve ortaöğretimin son sınıflarına iş arama becerileri eğitimi verdim. İş-Kur’u da tanıtıyoruz. Okul müdürlerimizden randevu alıp bu kişileri aydınlatıyoruz” diye konuştu.
ÇEŞİTLİ YERLERDE
TEMAS NOKTALARI
Şehrin çeşitli yerlerinde irtibat bürosu kurduklarını hatırlatan Ünlüyalvaç, “AKÜ’de İş-Kur olarak irtibat bürosu kurduk. Küçük İş-kur gibi orası çalışmakta. Terminale büro açtık. Cuma Cumartesi Pazar günleri çalışıyor. Belediye’de Beyaz Masa’nın yanında İş-Kur temas noktası kurduk. Anıtpark önünde de benzer amaçlı bir karavanımız var” ifadelerini kullandı.
GEZİCİ SİSTEMLE HİZMET GÖTÜRÜLÜYOR
Gezici bir sistemle ilçelere de ulaştıklarını anlatan Ünlüyalvaç, “Mobil sistem de kurduk. İşsizimize direkt olarak temas yapıyoruz. İşe yerleştirip de geliyoruz, biz bu konuda prosedürleri de aştık. Sağlık arayanlar nasıl sağlık merkezine başvurursa iş arayanlar da İş-Kur’a müracaat etsin” ifadelerini kullandı.
15 BİN İŞSİZ
İş beğenmeme durumunun Afyonkarahisar’da büyük sıkıntıya neden olduğunun altını çizen Ünlüyalvaç, şöyle devam etti: “İş beğenmemek oranımız var. Genelde mermer sektörlerinde çalışmak istemiyorlar. Burada da mermer işverenlerine de görev düşüyor. Bu senenin ilk 3 ayında işe yerleştirme oranımız 2 bin 77. 2 bin 329 açık iş talebi almışız. 6 bin 624 kişi başvurmuş. Kayıtlı işsiz sayısı 15 bin 237, işlerinden daha iyi bir iş sahibi olmak isteyenlerle birlikte 26 bin 208 kişilik kaydımız var.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme