• Haberler
  • Genel
  • Şiddetli rüzgar 40 metrelik iki minareyi yerle bir etti

Şiddetli rüzgar 40 metrelik iki minareyi yerle bir etti

Türkiye'yi eve hapseden şiddetli rüzgar Afyonkarahisar'da bir caminin iki minaresini birden yıktı Minarelerden ses geldiğini duyan cemaat, minarelerden birinin yıkılışını saniye saniye görüntüledi.Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi'ne bağlı Kılıçarslan Beldesi'nde şiddetli rüzgar Kocatepe Camii'nin iki minaresini birden yıktı. İkindi namazını kılmak için saat 15.00 sularında camiye gelen cemaat, minareden ses geldiğini fark etti. Camii bahçesini ve çevresindeki [&hellip]

Şiddetli rüzgar 40 metrelik iki minareyi yerle bir etti

Türkiye’yi eve hapseden şiddetli rüzgar Afyonkarahisar’da bir caminin iki minaresini birden yıktı

Minarelerden ses geldiğini duyan cemaat, minarelerden birinin yıkılışını saniye saniye görüntüledi.
Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Kılıçarslan Beldesi’nde şiddetli rüzgar Kocatepe Camii’nin iki minaresini birden yıktı. İkindi namazını kılmak için saat 15.00 sularında camiye gelen cemaat, minareden ses geldiğini fark etti. Camii bahçesini ve çevresindeki evleri boşaltan Kılıçarslanlılar, durumu yetkililere haber verdiği sırada 40 metrelik ilk minare büyük bir gürültü ile yıkıldı. Minarenin yıkılmasıyla büyük bir toz bulutu kalktı.
İkinci minarenin de fazla dayanmayacağını anlayan cemaat ikinci minarenin yıkılışını ise saniye saniye görüntüledi. Rüzgarla hafif hafif camiinin diğer tarafına doğru eğilen 40 metrelik ikinci minare, gövdesiyle kürsüsünün ayrıldığı pabuç bölümünden ikiye ayrıldı. Tek parça halinde yere doğru düşen minare havada iki parçaya ayrılarak büyük bir gürültü ile camii bahçesine düştü. Bir kez daha toz bulutunun yükseldiği cami bahçesinin zamanında boşaltılmasıyla ölen ya da yaralanan olmadı. Cemaat minarelerin yıkılması sonrası durumu belediye ve jandarmaya bildirdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme