Şiddetle mücadele için eylem planı hazır

Kamuoyunu rahatsız eden konular arasında yer alan ve sadece ceza yöntemleri ile durdurulamayan kadına şiddet olaylarına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı el attı. 81 vilayet için Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planları hazırlanırken Afyonkarahisar'ın eylem planı da kamuoyuna duyuruldu.ÖNCE EĞİTİM VE SEMİNER2017-2020 yıllarını kapsayacak eylem planının ilk aşamasında İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik birer genelge yayınlanması yer [&hellip]

Kamuoyunu rahatsız eden konular arasında yer alan ve sadece ceza yöntemleri ile durdurulamayan kadına şiddet olaylarına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı el attı. 81 vilayet için Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planları hazırlanırken Afyonkarahisar’ın eylem planı da kamuoyuna duyuruldu.
ÖNCE EĞİTİM VE SEMİNER
2017-2020 yıllarını kapsayacak eylem planının ilk aşamasında İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik birer genelge yayınlanması yer alıyor. Genelgenin yayınlanmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, mevzuatın uygulanması noktasında görülen eksiklikler hakkında Bakanlık’a rapor yazacak.  Eylem planına göre bir taraftan İl Sağlık Müdürlüğü, Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü bilgilendirme toplantıları yapacak, diğer taraftan Afyonkarahisar Barosu ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü eğitim ve seminerler düzenleyecek.
KONUKEVİ VE
DANIŞMA MERKEZİ
Eylem planında eğitim ve seminer hizmetlerinin yanı sıra koruyucu ve önleyici hizmetin de gerçekleşmesi için adım atılması öngörülüyor. Buna göre Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 30 kapasiteli konukevi/sığınmaevi oluşturulacak; burada psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve çocuk gelişim uzmanı istihdam edilecek.  Belediye’nin bir de Kadın Danışma Merkezi ile hizmet vermesi planlanıyor.
>> Murat ARISOY’un Özel Haberi

Bakmadan Geçme