• Haberler
  • Genel
  • 'Şiddetin önüne geçmek için bilinçlenmeliyiz'

'Şiddetin önüne geçmek için bilinçlenmeliyiz'

Halk Eğitim Merkezi'nde kadın kursiyerlere Aile Eğitimi ve Şiddet konulu seminer verildi. Aile Eğitim Uzmanı Ayşe Tortop, 'Şiddetin önüne geçmek için bilinçlenmeliyiz' dedi Mersin'de 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından, Afyonkarahisar'da şiddeti önlemek için çalışmalar başladı. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde başlatılan çalışmalarda, Merkez'in kadın kursiyerleri şiddet ve şiddetten korunma yolları hakkında bilgiler alacak. [&hellip]

“Şiddetin önüne geçmek için bilinçlenmeliyiz”

Halk Eğitim Merkezi’nde kadın kursiyerlere Aile Eğitimi ve Şiddet konulu seminer verildi.
Aile Eğitim Uzmanı Ayşe Tortop, “Şiddetin önüne geçmek için bilinçlenmeliyiz” dedi

Mersin’de 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesinin ardından, Afyonkarahisar’da şiddeti önlemek için çalışmalar başladı. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde başlatılan çalışmalarda, Merkez’in kadın kursiyerleri şiddet ve şiddetten korunma yolları hakkında bilgiler alacak.
ÖĞRENDİKTEN SONRA ORAN ARTIYOR
Şiddete karşı bilinçlenme seminerlerinin birincisi Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Semineri veren Aile Eğitim Uzmanı Ayşe Tortop, “Şiddeti engellemek için hepimizin bilinçlenmesi gerekiyor” dedi. Tortop, kadınların genel olarak şiddeti kabullenir bir hayat sürdüğünü, şiddeti ancak dayanılamaz noktaya geldiğinde şikayet ettiğini belirtti. Tortop, “Biz kursiyerlerimize sorduğumuzda, ancak yüzde 23’ü şiddet gördüğünü söylüyor. Biz şiddet hakkında bilgi verdikten sonra bu oran yüzde 71’e çıkıyor” diye konuştu.
183’Ü DE ARAYABİLİRSİNİZ
Erkeğin kadına yönelik şiddetinin farklı unsurlarının olduğuna dikkat çeken Tortop, “Erkek, kadına biyolojik, psikolojik ve sosyal nedenlerle şiddet uyguluyor. Kadınlar, şiddet sırasında 155’i arıyorlar. Bununla birlikte 183 numaralı telefonu aradıklarında da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ilgili birimine şikayetlerini anlatabilirler” dedi.
Seminerin açılışında konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Diktaş, “Biz yıl içinde aile eğitimlerine büyük önem verdik. Son dönemde Başbakanımızın hassasiyeti üzerine kadına şiddete yönelik bir dizi eğitim seminerlerine ağırlık vereceğiz” diye konuştu.
ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise şiddetin kabul edilemez olduğunu kaydetti. Yalçın, şöyle devam etti:
“Ne yazık ki dünyada olduğu gibi son zamanlarda kadına yönelik şiddetin ülkemizde de arttığını müşahade etmekteyiz. Son 1 hafta içinde Mersin’in Tarsus ilçesinde genç bir kızımızın hunharca şiddet mağduru olduğunu gördük. Ben buradan rahmet diliyorum. Hiçbir ferde, milletimizin hiçbir ailesine Rabbim böyle acılar göstermesin. Biz aslında kadına değer veren bir milletin mensuplarıyız. Bir kadına, bir insana karşı böyle bir şiddet nasıl yapılır, anlamak çok zor. İnsan yüce bir şekilde yaratılmıştır. Kadınlar, erkeklere emanet olarak verilmiştir. Bizim hayat arkadaşlarımızdır. Nasıl olur da böyle bir şiddet uygulanır? Bu tür olayların toplulumuzda azalması ve bertaraf edilmesi, karşılıklı saygı ve hoşgörü içinde hayat tarzı yakalamak adına bu tür aile eğitimlerinin yapılması elzemdir.”
AİLE EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ
Milli Eğitim Bakanlığı Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortamlar ve Projeler Daire Başkanı Uğur Ergin de “İnsan kelimesi çok derin bir kelime. İnsan, yaradılanların en şereflisi” diyerek şiddetin engellenmesinde aile eğitiminin önemine işaret etti. >> Murat ARISOY’un haberi

Bakmadan Geçme