“Şiddete hayır” dedi, davalık oldu

Belçika İçişleri Bakanlığı sınır dışı edilmekte olan Nijeryalı kaçak göçmen bir kadına uçakta şiddet uygulanmasına karşı çıkan Türk kökenli federal milletvekili ve Saint-Josse şehri Belediye Başkanı Emir Kır hakkında dava açtı Saint-Josse şehri Belediye Başkanı, Emirdağlı Emir Kır, 'Belçika tarihinde ilk kez hükümet, milletvekiline karşı dava açıyor, bu bir skandal' dedi. Aynı uçakta bulunduğu ve [&hellip]

"Şiddete hayır" dedi, davalık oldu

Belçika İçişleri Bakanlığı sınır dışı edilmekte olan Nijeryalı kaçak göçmen bir kadına uçakta şiddet uygulanmasına karşı çıkan Türk kökenli federal milletvekili ve Saint-Josse şehri Belediye Başkanı Emir Kır hakkında dava açtı

Saint-Josse şehri Belediye Başkanı, Emirdağlı Emir Kır, “Belçika tarihinde ilk kez hükümet, milletvekiline karşı dava açıyor, bu bir skandal” dedi.
Aynı uçakta bulunduğu ve sınır dışı edilmekte olan Nijeryalı kadına güvenlik görevlilerinin şiddet uygulamasına karşı çıkan Emir Kır, olayı şöyle anlattı:
“Uçaktaki 5-10 kişi ile kadını sınır dışı eden güvenlik görevlilerinin yanına gidip kadına eziyet etmemelerini söyledik. Kendimi tanıtıp milletvekili olduğumu söyledim. Bu müdahalem nedeniyle, İçişleri Bakanlığı uçaktakileri isyana teşvik ettiğim iddiasıyla hakkımda dava açtı.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme