'Sıcak bir eviniz varsa şükrederek uyuyun'

Zafer Partisi İl Başkanı Mevlüt Tekdemir, deprem bölgesinde Hatay'da yürüttükleri çalışmaları ve izlenimlerini aktardı. Tekdemir, 'Sıcak bir eviniz, sıcak bir yemeğiniz, sıcak bir duşunuz ve yatağınız varsa şükrederek uyuyun lütfen' dedi   Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Emekli Albay Mevlüt Tektemir, deprem felaketinin 4’ncü gününde Antakya’da Afyonkarahisar teşkilatından oluşan ekiple 3 can kurtarıp, 3 kamyon [&hellip]

Zafer Partisi İl Başkanı Mevlüt Tekdemir, deprem bölgesinde Hatay’da yürüttükleri çalışmaları ve izlenimlerini aktardı. Tekdemir, “Sıcak bir eviniz, sıcak bir yemeğiniz, sıcak bir duşunuz ve yatağınız varsa şükrederek uyuyun lütfen” dedi

Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Emekli Albay Mevlüt Tektemir, deprem felaketinin 4’ncü gününde Antakya’da Afyonkarahisar teşkilatından oluşan ekiple 3 can kurtarıp, 3 kamyon erzak ve yiyecek dağıtımı tamamladıklarını açıkladı.
“TAHMİNEN ŞEHRİN İMARI 5 SENE SÜRER”
Mevlüt Tekdemir, depremi yerinde görmek ve gençlere destek vermek amacıyla Hatay’a geldiğini belirtti. Tekdemir, “Gördüklerimi paylaşmaz ve gerçekleri anlatmazsam vicdanım uyutmaz beni diye düşündüm. Öncelikle Hatay’a girmek çok zordu. Çok yoğun bir trafik var. Yol üstünde toplu duran iş makinaları atıl bir durumda duruyordu. Şehre girince gördüm ki; Hatay bitmiş durumda. Televizyonlar maalesef emir almaları gereği gerçeği göstermezken şehir yerle bir olmuş. Binlerce çökmüş ev varken kalan evler, ticarethaneler girilemez durumda. Belediye binası, hastaneler, müftülük gibi ihale ile yapılmış binalar çökmüş durumda. Şehrin tekrar imarı en az 5 sene sürecek tahminindeyim. Şehirde elektrik, çeşme suyu, tuvalet, benzin yok. Hiç bir eve girilemiyor zaten. Halk arabalarda yatıyor çoğunlukta. Gece hava buz gibi, telefon ve internet çekmiyor neredeyse. En elzem şey olan haberleşme ve internet berbat ve kullanılamaz durumda. Akıl alır gibi değil.” ifadelerini kullandı.
“GENÇLİK EKİBİMİZ 3 AYRI SURİYELİ’NİN YAĞMASINI ENGELLEDİ”
“Kimse bize kızmasın; tam da bu anda gördüğümüz vahim durum ve on binlerce ölü karşısında susmayacağız. Devlet o kadar liyakatsiz ve amatörce yok ki Hatay’da.” diyen Tekdemir, “On saat boyunca her yeri dolaştık; Afet koordinasyon merkezini bulamadım, vinç istenecek, kan istenecek kime telefon edilecek belli değil, gelen gönüllülere havalimanında AFAD yeleği giydirilmiş ama ellerine ne alet ne edevat verilmemiş. Asker çok az, polis bekçi çok az, devam eden kurtarma faaliyeti var ama enkazların yüzde 10’una müdahale edilmiş ancak. Bizi gören herkes; ‘Devlet 4 gündür bizi sahipsiz bıraktı.’ diye ağladı. Sabah öğrendik ki; Afetlere müdahale genel müdürü İsmail Palakoğlu ilahiyat mezunu imiş ve aynı zamanda da yüksek lisansını da ilahiyat ta tasavvuf üzerine yapmış. Liyakat diye diye dilimizde tüy bitti. Liyakatsizleri mülakatla, tarikatçıları, eşi dostu torpille işe almanın sonu:10 binlerce ölü, kurtarılamayan ve şu an enkaz altında kalan belki 100 bin kayıp ve 12 milyon evine giremeyen insan. Evet devlet 2 gün sonra da olsa sahaya inmiş ama koordinasyon ve teknik maalesef çok kötü. Benim yanımda bir Suriyeli bir mobilya dükkânının camını kırıp koltuk kaçırırken, bizim gençlik ekibimiz 3 ayrı Suriyelinin yağması engelledi.” dedi.
“SEYYAR TUVALET VE SEYYAR HASTANELER GÖNDERİLMELİ”
Tekdemir sözlerini şöyle tamamladı: “Şuan da Hatay’dan şehir dışına doğru muazzam bir dış göç başlamışken 1 hafta sonra sahipsiz evleri Suriyeliler mi işgal edecek bilemiyoruz. Değerli hemşerilerim; hükümetin bu liyakatsizliğine karşı Türk milleti deprem bölgelerine muhteşem bir erzak ve insan akını yapmış durumda. Bundan gurur duydum. Sizlerden ricam buraya sadece liyakatli insanlar, ekipmanı olan insanlar ve acil iş makinaları, vinç ve soğuk iklim çadırları gelsin. Seyyar sahra tuvaletleri, tuvalet konteynerleri, seyyar hastaneler gönderilsin. Tek başınıza gelirseniz çok kalabalık oluyor. Ayrıca yemek işi hallolmuş ama en elzem şeyler şuan: yastık, yorgan, battaniye, çorap ve malesef kefen. Maalesef hükümet insanları doğru bilgilendirenleri kendi açıkları ortaya çıkmasın diye mahkeme ile tehdit ederken, belki de son beşyüz yılın en büyük felaketini örtbas etmeye ve herşey yolunda imiş gibi göstermektedir. Siyasiler sıcak masalarında hükümete övgüler yağdırıp yardım tırı önünde resim çektirirken herkesi buraya gelmeye ve Hatay’ın göz göre göre geliyorum diyen depreme karşı tedbirsizlikten bitirilişini görmeye davet ediyorum. Tabi gelip halkın içine girmeye cesaret edebilirlerse. Gaziantep’te özellikle askeri personelin durumunu, Afyon Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e çağrımı ve değerli hemşerilerimize son bir deprem tedbir çağrımı yazacağım. Bu akşam sıcak bir eviniz, sıcak bir yemeğiniz, sıcak bir duşunuz ve yatağınız varsa şükrederek uyuyun lütfen.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme