SGK, yeni binasında hizmete başladı

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, aynı ada içindeki yeni binasında hizmet vermeye başladı. SGK İl Müdürü M. Uğur Kaya, taşınmada özverili bir şekilde çalışan personele teşekkür etti Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, bina içindeki onarım ve güçlendirme nedeniyle eski SSK Hastanesi'nin Ek Poliklinik Binası'na taşındı. Taşınma sürecini değerlendiren SGK İl Müdürü M. Uğur Kaya, 'Mülkiyeti [&hellip]

SGK, yeni binasında hizmete başladı

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, aynı ada içindeki yeni binasında hizmet vermeye başladı. SGK İl Müdürü M. Uğur Kaya, taşınmada özverili bir şekilde çalışan personele teşekkür etti

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, bina içindeki onarım ve güçlendirme nedeniyle eski SSK Hastanesi’nin Ek Poliklinik Binası’na taşındı. Taşınma sürecini değerlendiren SGK İl Müdürü M. Uğur Kaya, “Mülkiyeti kurumumuza ait yaklaşık 3 bin 900 metrekare kullanım alanlı Sosyal Güvenlik Kurumu İl Binası’nın güçlendirme ve genel onarımı nedeniyle o binayı boşaltmamız, bu kadar büyük bir alanı bulmamız gerekiyordu. Daha önce SSK Hastanesi olarak kullanılan binanın ek poliklinik binası boştu. Aynı ada içinde olması nedeniyle en uygun yer burayı bulduk. Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu, İl Sağlık Müdürümüz ve İl Defterdarımızın desteğiyle bu binaya taşındık. Binanın kullanıma hazır olması için ihaleye çıktık. İkinci ihalede gerçekleştirdik. Bilgisayar altyapısı, prizler çekildi, kamera sistemi kuruldu. Kullanıma hazır oldu” dedi.
8 AY SONRA DAHA
GENİŞ BİR ALAN
SGK olarak yeni taşınılan binada 8 ay boyunca hizmet vereceklerini aktaran Kaya, vatandaşların en iyi şekilde hizmet alması için çalıştıklarını belirtti. Kaya, “Burada 8 ay hizmet vereceğiz. 8 ay sonra eski binamızın güçlendirme çalışması bitmiş olacak. Ayın binayı bağlı olarak yapılmakta olan 2611 metrekare inşaat alanlı ek binamız da bitmiş olacak. Her iki binamız bittiğinde oraya taşınacağız. 6511 metrekareye fiziki alanda, bizden hizmet alanlara hizmet vereceğiz. Eski Bağkur İl Müdürlüğü Binası’nda bulunan ve şimdi Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi olarak kullanılan binanın birinci katında tarım servisimiz vardı. 2926 Sayılı Tarımda Kendi Nam ve Hesabına çalışanların işlemleri orada yürütülüyordu. 13 personel orada çalışıyordu. Burada birleştirdik. Fiziki birleşmeyi de sağladık” diye konuştu.
ÖZVERİLİ PERSONELE TEŞEKKÜR
Taşınma sırasında SGK personelinin özverili bir şekilde çalıştığını, hatırlatan Kaya, “Taşınmaya Perşembe öğleden sonra başladık. Daha önce arşivlerimizi taşıdık. Cumartesi Pazar günü de devam etti. Her personel özverili davrandı. Her kademedeki arkadaşımıza da teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
ELEKTRİKTE SIKINTI YAŞANDI
Evrak ve arşiv kayıtları olan bir binadan başka bir binaya taşınmanın zorluğunun altını çizen Kaya, birtakım aksaklıklar yaşandığını belirtti. Kaya, şöyle konuştu: “Fiber kablo çekimini hazır hale getirdi. Elektrik birimlerinde yüklenici firmadan kaynaklanan sıkıntı oldu. Sisteme sokamadık. Şu an sisteme girildi. Şu anda aksaklık yok. Serverlarımız (ana bilgisayarlar) taşındı. Devreye alamadık, elektrikle ilgili, topraklamayla ilgili sıkıntılar vardı.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme