• Haberler
  • Genel
  • SGK'ya 70 Sözleşmeli Bilişim Personeli Alınacak

SGK'ya 70 Sözleşmeli Bilişim Personeli Alınacak

Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) 70 sözleşmeli bilişim personeli alınacak.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada; SGK’ya alınacak toplam 70 sözleşmeli bilişim personelinin başvuru şartlarını taşıyan aday adayları arasından son 2 yıl içinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) alınan KPSSP3 puanının yüzde 70’ini alan aday adayları arasında seçim yapılacağı bildirildi.


EN YÜKSEK PUAN ALAN ADAY ADAYINDAN BAŞLANACAK
Aynı zamanda İngilizce dilinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulu’nca kabul edilen sınavlardan YDS dengi puanının yüzde 30’u hesaplanarak elde edilecek toplam puana göre her bir grup ve pozisyon için ayrı ayrı en yüksek puana sahip aday adayından başlanarak oluşturulacak sıralamaya göre alım yapılacak. Her bir pozisyonun 10 katı aday arasından SGK Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav başarı sırasına göre yerleştirme yapılacak. KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyenlerin KPSS puanı 70 olarak dikkate alınarak, yabancı dil sınavı puanına ilişkin belge ibraz etmeyenlerin yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak hesaplanacak.


İSTENİLEN BELGELERİN BAŞINDA FOTOĞRAFLI ÖZGEÇMİŞ VAR
Aday adaylarından başvuruda istenilen belgelerin başında fotoğraflı özgeçmiş yer alıyor. Özgeçmiş metinlerindeki kısımların, başvurulan pozisyon için belirlenen maddelere cevap olacak şekilde ilgili madde ile aynı sırada olmalı, aranan bilgi ve tecrübeler hakkında detaylı bilgi içermesi gerekiyor. Özel şartlarda belirtilen tecrübelerin karşılandığının belirtilmesi gereklidir. Yabancı Dil (İngilizce) Sınav Sonuç Belgesi (E-Devlette yer almayan ve ÖSYM tarafından YDS denkliği kabul edilen sınav belgesi beyanı yapılması durumunda yüklenecektir. Yabancı dil puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın yabancı dil puanı sıfır olarak değerlendirilecek. Genel şartların (d) bendinde yer alan mesleki çalışma sürelerini gösterir belge, özel sektörde çalışılan süreler için SGK Hizmet Dökümü, (e-Devlet üzerinden alınan SGK Tescil ve Hizmet Dökümü barkodlu belgede bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınacak. Kamu kurumlarında çalışılan süreler için kurumlarından alınacak belge istenecek. Mesleki tecrübe sürelerinde sadece lisans mezuniyeti sonrasındaki hizmetler dikkate alınacak. 

Bakmadan Geçme