'SGK pandemi sürecinde 143 ayrı hizmet sundu'

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Samet Fidan, SGK'nın pandemi sürecinde vatandaşların sağlığını koruma amacıyla e-devlet üzerinden 143 ayrı hizmet sunduğunu söyledi   Gün FM-Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Sosyal Güvenlik Saati programı ilk bölümüyle yayınlandı. Programa katılan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Samet Fidan kurumunun çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. 'İnsanların hayat boyunca [&hellip]

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Samet Fidan, SGK’nın pandemi sürecinde vatandaşların sağlığını koruma amacıyla e-devlet üzerinden 143 ayrı hizmet sunduğunu söyledi

Gün FM-Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Sosyal Güvenlik Saati programı ilk bölümüyle yayınlandı. Programa katılan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Samet Fidan kurumunun çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.
“İnsanların hayat boyunca yaşam kalitesini etkileyen en önemli unsur sosyal güvence içinde olmaktır.” diyen Fidan, “Sosyal güvenlik, insanların gelirlerini bakılmaksızın toplum huzurunu ve refahını bozan sosyal tehlikelerin verdiği zararlardan insan hakkı ve esas itibariyle de devlet görevi olarak primli ya da primsiz sistemlerin kullanılması, kişilerin sosyal tehlikelerin zararlarından kurtarılma güvencesidir. Bu doğrultuda ülkemizde sosyal güvenlik hakkı, Anayasamızın 60’ıncı maddesindeki, ‘Herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar’ hüküm ile açıkça ortaya konmuştur.” dedi.
SGK Başkanlığı’nca pandemi ile mücadele sürecinde uygulamaya konulan bazı tedbirlere değinen Fidan, “SGK, pandemi sürecinde vatandaşlarımızın sağlığını koruma amacıyla e-devlet üzerinden 143 ayrı hizmet sundu ve sunmaya devam ediyor. Hizmet dökümü, emeklilik talebi, askerlik, doğum borçlanması başvuruları, emekli aylık bilgisi, aylıktan yapılan kesintiler, isteğe bağlı sigortalılık başvurusu, banka ve adres değişiklikleri, ilaç ve rapor bilgisi sorgulama, maluliyet sevk talebi gibi işlemleri sayabiliriz. Perakende, AVM, demir-çelik, otomotiv, lojistik-ulaşım, sinema-tiyatro, konaklama, yiyecek-içecek, tekstil-konfeksiyon ve etkinlik-organizasyon sektörleri için muhtasar ve KDV tevkifatı ile SGK primlerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ödemeleri 6’şar ay ertelenmiştir.” diye konuştu.
Fidan programda prim desteğine ilişkin de bilgilendirmede bulundu.

Bakmadan Geçme