SGK heyeti Kumartaşlı’yı ziyaret etti

SGK İl Müdürü M. Uğur Kaya ve beraberindekiler Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı’yı Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle ziyaret ettiler. Sosyal Güvenlik Haftası ziyareti heyetinde SGK İl Müdürü M. Uğur Kaya’nın yanı sıra İl Müdür Yardımcısı Samet Fidan, İl Müdür Yardımcısı Özgür Özgen, Kamu Emeklileri İşlemleri [&hellip]

SGK heyeti Kumartaşlı'yı ziyaret etti

SGK İl Müdürü M. Uğur Kaya ve beraberindekiler Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı’yı Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle ziyaret ettiler.

Sosyal Güvenlik Haftası ziyareti heyetinde; SGK İl Müdürü M. Uğur Kaya’nın yanı sıra; İl Müdür Yardımcısı Samet Fidan, İl Müdür Yardımcısı Özgür Özgen, Kamu Emeklileri İşlemleri Servis Sorumlusu Hüseyin Eren yer aldılar.
ŞEHİT AİLELERİ İLK SGK İLE MUHATAP
Dernek Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, şehit ailelerinin devletle ilk muhatap oldukları kurumun SGK olduğunu kaydetti. Ziyarette Sosyal Güvenlik Haftasını kutlayarak konuşmasına başlayan İl Müdürü M. Uğur Kaya, hafta nedeniyle yaptıkları ziyaret heyetlerinde sivil toplum kuruluşları ya da sosyal kesimlerle ilgili konuya yakın olan servislerin şefleri ya da bire bir ilgilenen çalışanlara yer verdiklerini vurguladı. Bire bir tanımada yarar olduğunu, iletişim amacının karşılıklı görüşmeden geçtiğini söyleyen Kaya; “İşin asli unsuru yüzde 20, geriye kalan yüzde 80’in ileşitim olduğu ifade ediliyor. SGK Haftası nedeniyle çeşitli ziyaretlerde bulunuyoruz. Bu ziyaretlerimizden birini de Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Dernek Şubesine yaptık. 5502 Sayılı kurumumuzun kuruluş kanunu TBMM tarafından 16 Mayıs 2006 tarihinde kabul edildi. Her yıl bu yılda olduğu gibi 16 Mayıs’ı da içerisine alacak şekilde 13-19 Mayıs Haftasını sosyal güvenlik haftası olarak kutluyoruz.” dedi.
GENEL SAĞLIK SİGORTASI ZORUNLU
SGK Haftası kutlama etkinliklerinde ana amacın kurumun paydaşlara tanıtılması ve sosyal güvenlik reformunun anlatımı, sigortalıların, işverenlerin hak ve yükümlülüklerini bilgilendirmek ve sosyal güvenlik bilincinin yerleştirilmesine katkı amaçlı faaliyetler yürütüldüğünü söyledi. 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle genel sağlık sigortasının zorunlu olduğunu hatırlatan Kaya şöyle konuştu: “İleride genel sağlık sigortası borcu gecikme zammı gibi bir yükle karşılaşılmaması için ben ve çalışma arkadaşlarım tüm personelimizle birlikte bu hafta içerisinde bu çalışmaları yürütüyoruz. Büyük alışveriş merkezlerimizde stantlarımız var. Orada bilgilendirme broşürlerimiz var. Personelimize yönelik halkla ilişkiler ve etkili iletişim konulu bir seminerimiz bugün gerçekleştirilecek. Kendimizi yenileme içinde olacağız. Hizmet binamızın güçlendirme ve onarım çalışması ile ek bina yapım işimiz var. Onlar tamamlandığında çalışma arkadaşlarımız daha rahat fiziki ortamda hizmet verecekler. Bizden hizmet alan tüm gruplarda daha iyi hizmet alacaklar. Vatan, toprak, bayrak uğruna şehit düşen insanlarımızı rahmetle anarken gazilerimize sağlıklı ömürler diliyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme