Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SGK Haftası kutlamaları tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
SGK Haftası kutlamaları tamamlandı

Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri resepsiyonla sona erdi. Resepsiyonda SGK’ya 2011 yılında düzenli ve en yüksek primi ödeyerek ilk ona giren ticaret kuruluşlarına plaketleri verildi

14-20 Mayıs tarihlerinde kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri hafta sonu Garden Kale Otel’de verilen akşam yemeği ile sona erdi.
REFORMLAR SÜREKLİ ANLATILDI
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Kerim Aslan yemek öncesi yaptığı konuşmada, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı’nın birleştirilmesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun oluşturulduğunu belirtti. SGK’nın oluşumu sonrası il müdürlüklerinin kurulduğunu belirten SGK İl Müdürü Kerim Aslan; “Yapılandırmalar devam etmektedir. 2012 Yılı sonu itibariyle SGK’nın tamamı yapılandırılmış durumda tamamlanacaktır. Bu vesile ile SGK’nın tek çatı altında toplanması gerçekten çok önemliydi. Bu önemli şeyde başarıldı. Bunun yanında kurumların tek çatı altında toplanması ve bu toplanmanın yanında sosyal güvenlik kurumlarının daha önceki sıkıntılı durumları, hantal durumları bunlarında kaldırılması gerekiyordu. Bu nedenle 5510 sayılı Reform Kanunu çıkartıldı. Zaman zaman paylaştığımız bu reform kanunlarını her türlü etkinliklerde ve zaman içerisinde anlatmaya çalıştık. Sonradan yapılan değişiklikleri paylaştık. Bu reformlarla SGK’nın gerçekten tüm insanlarımızı tek bir şemsiye altında toplayacak şekilde düzenleme yapıldı.” dedi.
HİZMETTE KALİTE ESAS
SGK İl Müdürü Kerim Aslan, yapılan reformlarda genel sağlık sigortası emekliliklerin eşitlenmesi, hak ve hükümlülüklerin eşit dağıtılmasında gerekli hassasiyetin gösterildiğini vurguladı. 14-20 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası’nda sosyal güvenliğin ilkesi olarak vatandaş odaklı, memnuniyeti sağlamak, beklenti doğrultusunda hizmet sunmak, hizmetin doğru, hızlı, kaliteli olmasının ana hedef olarak belirlendiğini kaydeden Aslan; “Hizmetin kaliteli doğru hizmet verilmesinde de hizmetin ayağa götürülmesi hedeflendi. Biz Afyon İl Müdürlüğü olarak 11. Merkez Müdürlüğünü bitirmek üzereyiz. İscehisar, Sinanpaşa ilçelerimizde kısa bir süre içerisinde merkez müdürlüğü açacağız.” diye konuştu.
YÜNTAŞ’A EN ÇOK PRİM
ÖDEYEN ŞİRKET ÖDÜLÜ
Yüntaş Birlik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin birincilik ödülünü alan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’, şirketin özellikle son 3 yılda hızlı bir şekilde büyüdüğünü ifade etti. Çoban, Yüntaş’ın son yapılan atılımlarla birlikte, şu anda iki tane fabrikası ve iki tane benzinliğiyle 600’den fazla çalışanı olan bir şirket haline geldiğini bildirdi. Çoban; “Yüntaş çalışanlarına asgari ücretin üstünde ödeme yapan bir şirkettir. Ayrıca herhangi bir zorunluluk olmamasına rağmen yılda 52 gün ikramiye ödemesi yapılmaktadır. Çalışanlarımızın ücretleri gecikmesiz ödenmektedir. Maliye ve SGK ödemeleri de aksatılmadan yapılıyor.” şeklinde konuştu.
İLK ON ŞİRKETE PLAKET VERİLDİ
SGK’ya 2011 yılında düzenli ve en yüksek primi ödeyerek ilk ona giren ticaret kuruluşlarına plaketleri verildi. Yüntaş A.Ş, Korel A.Ş, Hera Tekstil LTD, İkbal A.Ş, Tureks Turunç A.Ş, Özdilek A.Ş, Sektör Ltd, Afyon Çimento A.Ş, Afyon Sağlık Hizmetleri A.Ş, Tempo A.Ş temsilcilerine plaketleri protokol mensuplarınca verildi. Programa; Vali Yardımcısı Ahnet Ertürk, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, SGK İl Müdürü Kerim Aslan, bazı daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve şirket yöneticileri katıldı. (Kocatepe)