Sezon öncesi kulüplere uyarılar geldi

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda, kulüplerle yapılan istişare toplantısında, kulüplerin yeni sezonda uymaları gereken kurallar üzerine duruldu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu ile kulüpler, önceki gün ASKF Toplantı Salonu’nda bir araya geldiler. Yapılan toplantıda, liglerin başlama tarihleri de belirlendi. ASKF Genel Sekreteri Alişan Akgün başkanlığında yapılan toplantıya Futbol İl Temsilcisi Nurettin Akşap, İl Temsilcisi Yardımcısı [&hellip]

Sezon öncesi kulüplere uyarılar geldi

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda, kulüplerle yapılan istişare toplantısında, kulüplerin yeni sezonda uymaları gereken kurallar üzerine duruldu

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu ile kulüpler, önceki gün ASKF Toplantı Salonu’nda bir araya geldiler. Yapılan toplantıda, liglerin başlama tarihleri de belirlendi. ASKF Genel Sekreteri Alişan Akgün başkanlığında yapılan toplantıya Futbol İl Temsilcisi Nurettin Akşap, İl Temsilcisi Yardımcısı İshak Demiroğlu, ASKF Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte liglere katılacak 22 kulüp temsilcisi katıldı. Toplantıda, yeni sezonda uygulanacak kurallar üzerinde duruldu. Yeni sezonda kulüplerin birbirlerine saygılı olmaları istenirken, sahalarda görülmesi muhtemel kavga, yabancı oyuncu oynatma gibi olaylara da şiddetle karşı çıkıldığı ifade edildi.

“Sıkıntısız bir sezonu geride bıraktık”

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen istişare toplantısında geçen sezonun değerlendirmesi de yapıldı. Geçen sezon fazla bir sıkıntı yaşamadıklarını dile getiren ASKF yetkilileri ile Futbol İl Temsilcisi Nurettin Akşab, yeni sezon için daha umutlu konuştu. Bir önceki sezonun değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda gelecek sezon için ön hazırlıkların da yapıldığı kaydedildi.

Liglerin başlama tarihleri belirlendi

U-15 ve U-17 ligi
14 Eylül’de başlatılacak

İstişare toplantısında, U-15 ve U-17 Liglerinin de 14-15 Eylül tarihinde başlatılması kararı alındı. Sezonun en erken başlayacak alt yaş ligleri olan U-15 ve U-17 Ligi’nin erken tarihte bitirilip diğer yaş gruplarının da başlatılması planlanıyor.

Birinci Amatör Lig
5-6 Ekim’de başlayacak

İstişare toplantısında alınan karar gereğince Birinci Amatör Küme’nin de 5-6 Ekim tarihlerinde başlatılmasına karar verildi. Birinci Amatör Küme, büyük bir ihtimalle bu sezon da yine 3 gruptan oluşacak.

Süper Lig 21-22 Eylül’de

Süper Amatör Küme’nin başlama tarihi olarak da 21-22 Eylül seçildi. Süper Amatör Küme’de ilk müsabakalar 21-22 Eylül’de oynanacak. Lige katılımcı kulüplerin belirlenmesinden sonra ileride duyurulacak tarihte kulüplerin fikstür çekimi ve statü hazırlama toplantısına en az bir yönetici ile katılımın sağlanması kararlaştırıldı.

Referans bedellerinin son günü 23 Ağustos

Liglere katılacak kulüplerin referans bedellerini 23 Ağustos 2013 tarihleri mesai bitimine kadar ilgili banka şubelerine yatırılması kararlaştırıldı. Referans bedelini yatırmayan kulüplerin liglere alınmasının veya fikstüre dahil edilmesinin mümkün olamayacağı hatırlatılarak kulüp yöneticilerinin gerekli tedbiri almaları kararlaştırıldı.

Futsal Ligi yeni sezonda Afyon’da da yapılacak

ASKF yöneticileri, yeni sezonda Afyon’da da yapılacak futsal ligine kulüplerin de katılmaları konusunda ön hazırlıklarını yapmaları istendi. Yöneticiler, kulüplerden futsal liginin gelecek sezon Afyonkarahisar’da da yapılacağına dikkat çekerek bu ligle ilgili kulüplerin hazırlık yapmaları kararlaştırıldı.

‘Evrakları son güne bırakmayın’ uyarısı

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, kulüplerin lisans evraklarını ASKF resmi internet sitesinden alabileceklerini ifade ederek, kulüplerden lisans evraklarını öncelikle hazırlamalarını istedi. Evrakların ASKF‘ye teslim işlemini son güne bırakmamalarını isteyen yöneticiler, bu şekilde sezon başı yığılmalarının önleneceğine dikkat çektiler.

Haber: R. Hüseyin Biçer

Bakmadan Geçme