Sezgin Baran Korkmaz Olayı Nedir?

Bir dönem yaptığı hayırlarla sıkça gündeme gelen ve 'yükselen yeni hayırsever' olarak kamuoyuna tanıtılan Sezgin Baran Korkmaz, aynı zamanda kara para aklama iddiasıyla açılan dosyanın da sanıkları arasında yer alıyor

Sezgin Baran Korkmaz’ı kamuoyu önce iş insanı ve hayırsever olarak tanıdı. Birçok öğrenciye verdiği burslar, özellikle Ramazan ayında yaptığı yardımlar ses getirmeye başlamıştı. Ancak bir süre sonra rüzgâr tersine döndü. 

Sezgin Baran Korkmaz, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki federal mahkemeler tarafından dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Mahkemelerdeki iddialar, Sezgin Baran Korkmaz ve ortaklarının Amerika Birleşik Devletleri’nde yasadışı yollarla elde ettikleri paraların bir şirket üzerinden aklandığını işaret ediyordu. 

Sezgin Baran Korkmaz Olayı Nedir?

ABD’deki suçlamaların ardından Türkiye’de de benzer iddialarla Sezgin Baran Korkmaz aleyhinde dava açıldı. Sezgin Baran Korkmaz, 2021 yılında Avusturya’da tutuklandı, Avusturya Amerika Birleşik Devletleri’nin girişimleri sonucunda ABD’ye iade edildi. 

Sezgin Baran Korkmaz, Türk basın ve yayın kuruluşlarının canlı yayınlarına katılarak farklı iddiaları cevaplıyor. Sezgin Baran Korkmaz olayının, Amerika Birleşik Devletleri tarafından Türkiye’nin ekonomik manevra kabiliyetini azaltmaya yönelik bir operasyonunun parçası olduğunu öne sürenler de bulunuyor.

Bakmadan Geçme