Sezen: Eğitim yuvaları siyasete alet edilemez

Afyonkarahisar'da liselere giriş sınavı (LGS) öncesinde bazı okulların önünde toplanan İYİ Partililerin, velilere broşür dağıtmaya kalkınca hem öğrencilerin, hem de velilerin tepkisine neden olduğunu belirten AK Parti İl Başkan Vekili Hüseyin Sezen, tepki çeken bu hareketin ardından partililerin adeta suç bastırmak adına broşürlerin ardından velilere bir de karanfil dağıttıklarına dikkat çekti.'OKULLAR SİYASİ PARTİLERİN TELKİN YERİ [&hellip]

Afyonkarahisar’da liselere giriş sınavı (LGS) öncesinde bazı okulların önünde toplanan İYİ Partililerin, velilere broşür dağıtmaya kalkınca hem öğrencilerin, hem de velilerin tepkisine neden olduğunu belirten AK Parti İl Başkan Vekili Hüseyin Sezen, tepki çeken bu hareketin ardından partililerin adeta suç bastırmak adına broşürlerin ardından velilere bir de karanfil dağıttıklarına dikkat çekti.
“OKULLAR SİYASİ PARTİLERİN TELKİN YERİ DEĞİLDİR”
Konuya ilişkin bir açıklama yayınlayan AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, “Eğitim yuvaları siyasete alet edilemez. Biz bunlara karşıyız. Kaldı ki bir sınav var ve bu sınava öğrencilerimiz belirli bir süre öncesinden çalışılmaya başlıyorlar. Öğrenciler adapte olarak okula geliyor ve burada böyle bir manzara ile karşılaşıyorlar. Adaptasyonları bir anda bitiyor, dikkatleri dağılıyor ve bu da sonucu etkiliyor. Herkes özgürce saha çalışması yapabilir fakat böyle bir durum etik değil. Eğitim yuvalarının içi dışı ister özel ister kamu, hangi partiye oy verileceğine ilişkin telkinin yapıldığı yerler değildir” dedi.

Bakmadan Geçme