Sezen Aksu'nun Eşine Yazdığı Şarkı Hangisi?

Kalbini mısralara döken Sezen Aksu, şimdiye dek yaptığı pek çok şarkıda aşklarını anlatmıştır. İşte Türk pop müziğinin usta isimlerinden Sezen Aksu'nun hayatına giren erkekler için yaptığı şarkılar…

HASAN YÜKSEKTEPE’YE ‘SENİ YERLER’

Henüz 16 yaşındayken beste yapmaya başlayan usta sanatçı, lise öğrencisi olduğu sıralarda mahallesine taşınan Hasan Yüksektepe’ye aşık olmuş ve evlenmişti. 7 ay süren evliliğin ardından boşanan Aksu, Parlak Hasan lakabıyla tanınan Hasan Yüksektepe için “Seni Yerler” isimli şarkısını yazmıştır.

Sezen Aksu’nun Eşine Yazdığı Şarkı Hangisi?Minik Serçe, büyük bir aşk yaşadığı ve uçak kazasında hayatını kaybeden müzisyen Onno Tunç’a yapmıştır. En güzel ve duygusal şarkılarından “Geri Dön” ve “Sen Ağlama” şarkıları Onno Tunç’a ithafendir.

UZAY HEPARI İÇİN ‘YAS’

Sezen Aksu’nun hayatında önemli bir yere sahip olan Uzay Heparı için de bir şarkı yaptı. Motor kazası sonucu hayatını kaybeden Heparı için “Yas” isimli şarkısıyla duygularını dile getirdi.

AHMET UTLU’YA ÖZEL ‘AHMET’

Minik serçe, bir dönem evli kaldığı gazeteci Ahmet utlu için de şarkı yaptı. İlk ve son kez hayatına giren bir erkeğin ismini şarkısına veren sanatçı Utlu için “Ahmet” şarkısını kaleme aldı.

CEM BABA’YA İTHAFEN ‘SONUNA KADAR AL’

Deli dolu günlerinde aşık olduğu Cem Baba’ya da şarkılar yazan usta isim ‘Adı Bende Saklı’ isimli albümündeki ‘Sonuna kadar al’ isimli şarkıyla yine duygularını kelimelere dökmüştür.
 

Bakmadan Geçme