Seyyit Hasan Basri Hazretleri Yâd Edilecek

Piri Türkistan Hoca Ahmed Yesevi Hazretlerinin talebelerinden olan ve Seydiler Beldesi'nde kurmuş olduğu tekkesinde kuduz hastalarını tedavi eden Seyyit Hasan Basri Hazretleri, Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği (AFYAŞAD) ve Hekim Seyyit Hasan Basri Hazretleri Tarihi Kültürel ve Dayanışma Derneği'nin işbirliği ile 13 Eylül 2024 tarihinde düzenlenmiş olan bir etkinlikle anılacak

Etkinlikte, Hasan Basri Hazretlerinin hayatı, hekimliği yanında, erenliği, eğitim öğretim, hayvancılık ve tarımsal üretime katkıları kurmuş olduğu vakıf ile bölge insanlarına yapmış olduğu hizmetleri anlatılacak. Hekim Seyyid Hasan Basri Hazretleri Tarihi Kültürel ve Dayanışma Derneği Önder Tekeş’in verdiği bilgilere göre program 13 Eylül 2024 Cuma günü saat 13’te tekke ziyareti ile başlayacak, Cuma namazı çıkışında ise Afyonkarahisar Mehteran Bölüğü öncülüğünde tören yerine hareket edilecek. Mehteran bölümünün gösterisinden sonra başta Hazreti Peygamberimiz (SAV) ve Hasan Basri Hazretleri olmak üzere evliyanın, ulemanın, şühedanın ve tüm geçmişlerimizin ruhu için Kur’an-ı Kerim okunacak ve dua edilecek. Dernek başkanı Önder Tekeş’in açış konuşmasından sonra AFYAŞAD Başkanı Muharrem Günay, Seyyid Hasan Basri Hazretlerinin hekimlik, alplik ve erenlik yönlerini ve bölge halkı için verdiği hizmetler hakkında bir konuşma yapacak.

Seyyit Hasan Basri Hazretleri Yâd Edilecek

SEYYİD HASAN BASRİ HAZRETLERİ KİMDİR?

Hoca Ahmed Yesevi Hazretlerinin talebesi olan Seydiler'deki Hekim Seyyid Hasan Basri Hazretleri Peygamber Efendimizin (S.A.V.) yedinci veya dokuzuncu kuşaktan torunudur. Aynı zamanda Basralı Hasan Basri hazretlerinin de torunudur. Hekim Seyyid Hasan Basri Hz’lerinin Babası Zeydinli Selehattin, anne adı Ümmü Mümin’dir. Geldikleri yer Horasan'dır.

Seyyit Hasan Basri Hazretleri Yâd Edilecek

Dernek’ten yapılan duyuruda “Hasan Basri Sultan Hazretlerini anma etkinliği bitiminde misafirlere yemek ikramı yapılacaktır. Etkinliğe başta belde halkı olmak üzere tüm İscehisarlı ve Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz davetlidir” denildi.

Bakmadan Geçme