Seyyit Hasan Basri Hazretleri anıldı

Afyonkarahisar’ın Seydiler kasabasında, Seydiler Belediyesi ve Hasan Basri Hazretleri adına kurulmuş olan derneğin katkılarıyla ikincisi düzenlenen program ile Seyyit Hasan Basri Hazretleri anıldı.

Seydiler Belediyesi Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Tokdemir ve Hasan Basri Hazretlerini adına kurulmuş olan derneğin katkılarıyla düzenlenmiş olan programa İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörükler ve Türkmenler Derneği Başkanı Şakir Altıntaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hasan Basri Hazretlerinin Türbe ziyareti ile başlayan program, türbede okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duadan sonra Afyonkarahisar Mehteran Bölüğünün eşliğinde Seydiler belediyesi önünde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim okunması ve dua ile devam etti.

Haber

Törende AFYAŞAD Başkanı eğitimci, araştırmacı yazar Muharrem Günay, İscehisar İlçe Müftüsü Muhammed Koçyiğit, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Erdal Aday, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Abdülkadir Yeler günün önemine dair birer konuşma yaptılar.  AFYAŞAD Ozanı Halit Kara sazıyla tasavvufi eserleri seslendirimesi ve Seydiler Kasabası Mescid-i Aksa Camii imam Hatibi Muhsin Tosun’un seslendirdiği ilahiler ile devam eden tören, Dernek başkanı Önder Tekeş’in teşekkür konuşması ile sona erdi. Törene gelen misafirlere, kesilen olan bir adet büyükbaş ve bir adet küçükbaş kurbandan hazırlanan yemekler ikram edildi.

Haber

SEYYİT HASAN BASRİ HAZRETLERİ KİMDİR:

Şeyh Edebali, Mevlana ve Yunus Emre’nin çağdaşı olan Seyyit Hasan Basri Hazretleri, Anadolu Selçuklu Devleti’nin son ve Osmanlı Devleti’nin kuruluş yıllarında yaşamış halkı irşât etmenin yanında kuduz hastalıklarının tedavisi ile meşhur olmuştur. Afyonkarahisar’a gelen ve halk arasında HORASAN ERLERİ olarak bilinen, Piri Türkistan Hoca Ahmet YESEVİ Hazretlerinin talebe zincirindendir. Afyonkarahisar’ın Türkleşmesinde ve İslamlaşmasında büyük hizmetleri olan Hasan Basri hazretleri, İhsaniye ilçemizin Karacaahmet Kasabasına yerleşen ve akıl hastalarını tedavi eden KARACA AHMET SULTAN, Kayıhan (Tekke Gayren) kasabasına yerleşen ve cilt hastalıklarını tedavi eden HAYRAN BALI, Çobanlar İlçesi Göynük köyüne yerleşen ve bayılma ve sara hastalıklarını tedavi eden YARGELDİ SULTAN aynı dönemde (13 ve 14. Asır) yaşamışlar, hem hastalara şifa dağıtmış, hem de halkı irşad etmişlerdir.

Haber

Bakmadan Geçme