Seyyid Hasan Basri Hazretleri Seydiler'de Anıldı

Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği (AFYAŞAD) ve Hekim Seyyid Hasan Basri Hazretleri Tarihi Kültürel ve Dayanışma Derneği'nin işbirliği ile Seyyit Hasan Basri Hazretleri, Seydiler beldesinde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Etkinlikte; Piri Türkistan Hoca Ahmed Yesevi Hazretlerinin talebelerinden Afyonkarahisar’ın Seydiler beldesinde kurduğu tekke de kuduz hastalarını tedavi eden Seyyid Hasan Basri Hazretlerinin hayatı, hekimliği yanında, alplik yönü, erenliği, eğitim öğretim, hayvancılık ve tarımsal üretime katkıları kurmuş olduğu vakıf ile bölge insanlarına yapmış olduğu hizmetleri anlatıldı. 

Seyyid Hasan Basri Hazretleri Seydiler'de Anıldı
 

ÖNCE TÜRBE ZİYARETİ YAPILDI

Cuma namazı sonrasında Seyyid Hekim Hasan Basri Sultan Hazretlerinin türbesinin ziyareti ve türbesi başında yapılan dua ile başlayan etkinlikte Afyonkarahisar Mehteran Takımı marşlar seslendirdi. Mehter takımının gösterisinden sonra Hafız Hasan Aksoy tarafından başta Peygamber Efendimiz (S.A.S)  ve Seyyid Hasan Basri Sultan Hazretleri olmak üzere ahirete irtihal eden merhumların ruhuna ithafen Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. 

Seyyid Hasan Basri Hazretleri Seydiler'de Anıldı

HASAN BASRİ HAZRETLERİ TÜM YÖNLERİYLE ANLATILDI 

Hasan Basri Hazretleri Tarihi Kültürel ve Dayanışma Derneği Başkanı Önder Tekeş’le, AFYAŞAD Başkanı Muharrem Günay ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Abdülkadir Yeler, günün anlam ve önemine yönelik konuşma yaptılar. Anadolu’nun Türkleşmesinde Alperenlerin, Derviş Gazilerin ve Hoca Ahmet Yesevi Hazretlerinin öğrencilerini rolü ve önemi ve Seyyid Hasan Basri Sultan hazretlerini ermişliği, evliyalığı, hekimliği ve bölge insanına yapmış olduğu hizmetler hakkında bilgiler verdiler. Etkinlikte AFYAŞADLI şair Ahmet Hidayet Şahintepe şiir okudu. AFYAŞAD Ozanı Halit Kara ise kahramanlık türküleri ve tasavvufi eserleri seslendirdi. Etkinlik davetlilere yemek ikramı ile tamamlandı.

Seyyid Hasan Basri Hazretleri Seydiler'de AnıldıSeyyid Hasan Basri Hazretleri Seydiler'de Anıldı

 

Bakmadan Geçme