Şeytan Pençesi Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Kadim bir şifa kaynağı olan şeytan pençesi hangi hastalıklara iyi gelir, faydaları nelerdir? Kumaşı bile kesen dikenlerine dikkat!

İsmi ile merak uyandıran ve kapsül, ekstrakt gibi formlarının yanı sıra aktarlarda bulunan şeytan pençesi, farklı görünümü ile dikkat çeker. Latince adı harpagophytum procumbens olan ilginç bitki, Afrika’nın en güneyindeki çöl bölgelerinde yetişir. Son yıllarda artan ilgiye paralel olarak özellikle Namibya’da ekim ve hasadı yapılmaktadır. Aşırı sıcakların yaşanmadığı ve yağış alan Güney Afrika çölleri, anavatanıdır.

Şaşırtıcı detayları ile tanınan ve kadim bir şifa kaynağı olan şeytan pençesi şeytan pençesi hangi hastalıklara iyi gelir, nedir, faydaları nelerdir? Kumaşı bile kesen dikenlerine dikkat!

ŞEYTAN PENCESİ HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

Şeytan pençesi, Güney Afrika çöllerine özgü bir bitki. Bir çiçeğe sahip, ancak bu kadifemsi kırmızı güzellik sadece bir gün sonra kurur ve kısa süre sonra da tuhaf bir dönüşüm yaşar. İşte şeytan pençesi ismine kaynaklık eden tuhaf görünümü, çiçeklerin kuruyup 15 cm’yi bulan boyutları ile uzun iğneli bir meyve halini almasındandır. Görenleri korkutan bu uzun iğneler, çöllerde görülebilecek en tehlikeli bitki kısımları arasındadır, zira kumaşı bile kesebilecek kadar keskin ve sağlamdırlar.

Havucumsu ana kökleri ve ikinci kökleri vardır. Güney Afrika’nın yanı sıra çevre ülkeler olan Angola, Botsvana, Mozambik, Namibya, Zambiya ve Zimbabve’de yetişir. Şaşırtıcı detayları ile tanınan ve kadim bir şifa kaynağı olan şeytan pençesi hangi hastalıklara iyi gelir, faydaları nelerdir?

ŞEYTAN PENCESİ FAYDALARI NELERDİR?

Şeytan pençesi hangi hastalıklara iyi gelir sorusunun yanıtını iki şekilde vermek mümkün. Bu eski zamanların şifalı atfedilen tuhaf bitkisi yerli kabileler tarafından sindirim sorunlarından yüksek ateşe, alerjiden migrene birçok sağlık sorunu için kullanıldı. Yaralara, derinin suda yanmasına iyi geldiği gerekçesi ile haricen kullanım alanları da vardı. Ancak hepsinde kullanılan kısım dikenli kısım değildi, şifa amacıyla köklerinden yararlanıldı şeytan pençesinin.

Binlerce yıl Afrika’da kendine has bir bilinirlik elde eden şeytan pençesi, 1900’lü yıllarla birlikte batı tıbbı tarafından keşfedildi ve kısa sürede çok etkili bir şifa kaynağı olduğu kaydedildi. Avrupa’da ve Amerika’da 1900’lü yıllar itibarıyla acı ve iltihap için kullanılmaya başlandı. Eklem ağrılarına iyi geldiği belirtilir. Sırt ağrısına da iyi geldiği ve iştahı artırdığı da bilinenler arasında.

ŞEYTAN PENCESİ NASIL KULLANILIR?

1997’de bir Alman ilaç şirketi tarafından kullanıldı. 2001’e gelindiğinde içeriğinde şeytan pençesi olan ilaçların Almanya’da romatizma tedavisinde yoğun şekilde verildiği görüldü. 2003’de Avrupa’da kullanımı tasdik edilmiştir. Günümüzde özellikle batıda kullanımı hayli yaygındır.

Tamamlayıcı ve destekleyici tedavilerde yaygın bir kullanıma sahiptir. Peki şeytan pençesi nasıl kullanılır? Şeytan pençesi özellikle hap şeklindeki ilaç formunun yanı sıra aktarlardan da temin edilebilmektedir. Öğütülmüş hali suda haşlanarak içilebilir. Günde 1-3 bardak arası içilebileceği ifade edilir. Özellikle harpagosit adı verilen ana bileşeni ile ağrıyı hafiflettiği bulgusuna ulaşılmıştır. Sindirim sorunları ile ilgili olarak yaygın olarak talep edilir.

Bakmadan Geçme