• Haberler
  • Genel
  • Seyahatte haksız kazanç önlenecek – Kocatepe Gazetesi

Seyahatte haksız kazanç önlenecek – Kocatepe Gazetesi

TÜRSAB Dumlupınar Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çevik, seyahatte haksız kazanç sağlayanları tespit ettiklerini, bu sorunun gereken denetimlerle üstesinden geleceklerini kaydetti TÜRSAB Dumlupınar Bölgesel Yönetim Kurulu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda toplandı. TÜRSAB Dumlupınar Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çevik, 'TÜRSAB'ın ağı çok gelişti. Artık bölgede haksız kazancın önüne geçilmesi için denetleme mekanizması aktif halde [&hellip]

Seyahatte haksız kazanç önlenecek

TÜRSAB Dumlupınar Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çevik, seyahatte haksız kazanç sağlayanları tespit ettiklerini, bu sorunun gereken denetimlerle üstesinden geleceklerini kaydetti

TÜRSAB Dumlupınar Bölgesel Yönetim Kurulu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda toplandı. TÜRSAB Dumlupınar Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çevik, “TÜRSAB’ın ağı çok gelişti. Artık bölgede haksız kazancın önüne geçilmesi için denetleme mekanizması aktif halde çalışacak. Bölgede Kaçak Tur ve Organizasyon yapan kişi ve firmaları sık sık denetleyeceğiz. Bu firmalar ya şirketleşip TÜRSAB üyesi olacak, ya da Turizm organizasyon faaliyetlerine katılmayacak. Turizm İl Kültür Müdürlükleri ile TÜRSAB bu konuda tam olarak yetkilendirilmiştir. Bu tip Kültür Turizmleri yapmak isteyen acenteler, araçlarında seyahat belgesini, rehberi, araçlarda D2 belgesi ve TÜRSAB belgesini muhakkak bulunduracak” dedi.
DENETİMLER YAPILACAK
Denetimlerin artacağına dikkat çeken Çevik, “Turizm Seyahat Belgesi kesinlikle acentelerde bulunması gerekiyor. Yoksa kesinlikle Turizm tur ve organizasyonları yapamazlar. İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı resmi ve özel okullar birçok ile turizm organizasyonları yapıyorlar. Biz görüyor ve duyuyoruz. Bu turların kesinlikle artık TÜRSAB Belgesine sahip seyahat acentelerine yaptırmaları gerekiyor. Bu konuda tüm resmi veya özel kurum ve kuruluşlar bilgilendirildi. Yoksa denetimlerde kurum ve kuruluşlar ciddi sıkıntılar yaşayabilir. Biz TÜRSAB Dumlupınar Bölgesel Yönetim Kurulu olarak bu denetimleri Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’ta sıklaştıracağız” ifadelerini kullandı.
KÜLTÜR MÜDÜRLÜKLERİ
DESTEKLİYOR
Ömer Çevik, turizmi geliştirmek için gayret göstereceklerini belirtti ve şöyle devam etti: “İleriki günlerde Zafer Hava Limanı Yetkilileriyle ve Türk Hava Yolları Yetkilileriyle bir görüşme yapacağız. Birliğimize bağlı üç ilimizin hava alanı yolcu saatlerini belirleyeceğiz. Yine Havaalanı’ndan illerimize gelen yolcularla otellerimiz arasında sıkıntılar oluyor. Bu gibi birçok konu hakkında bölgemizde ne gibi düzenlemelerin yapılabileceğini konuşacağız. Yine Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerimizde Turizm hizmetlerine istinaden kaçak Tur ve Organizasyonlar düzenleniyor. Biz bunları çok iyi biliyoruz. Bu organizasyonları yapan kişi ve acentelerin hiçbir şekilde Kültür ve Turizm İl Müdürlüklerine bağlı değil. TÜRSAB’a üye değil. Bu kaçak tur ve organizasyonlar için denetim faaliyetlerimiz başladı. İl Kültür ve Turizm Müdürlerimiz bu konuda Dumlupınar BYK’ya destek vermektedir. Bunlarla ilgili çalışmalarımızı buradaki seminerde tekrar masaya yatırdık. İleriki günlerde güzel gelişmeler olacak.”

YÖNETİM KURULU’NDA
KİMLER VAR
TÜRSAB Dumlupınar Bölgesel Yönetim Kurulu’nda Başkan Ömer Çevik, Başkan Yardımcısı Semih Rıdvan Sancaktar, Genel Sekreter Halil Yılmaz, Sayman Secaattin Erfidan, Üyeler Mevlüt Memiş, Bilal Şenel, Mustafa Uçak bulunuyor.

Bakmadan Geçme