• Haberler
  • Siyaset
  • Sevim'den İlginç Benzetme: 'Kavga Çıkarmak İçin Tırnak Kaşıyanlar…'

Sevim'den İlginç Benzetme: 'Kavga Çıkarmak İçin Tırnak Kaşıyanlar…'

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, Afyonkarahisar'da muhtarlar arasında nifak sokulmaya çalıştığını belirtti

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Sevim, “Geçtiğimiz cumartesi günü yerel yönetimlerin temel taşı olan muhtarlarımızın gününü kutladık. İlimizde 24 saat esasına göre çalışan 850 muhtarımızın toplum içindeki önemini biliyor ve oldukça önemsiyoruz. Aziz milletimizin taleplerini, sorunlarını ve ihtiyaçlarını doğrudan ilgili mercilere ileten muhtarlarımız, yerel yönetimlerin işleyişini sağlamak adına kritik bir rol üstleniyor. Muhtarlarımızın gününü tebrik ediyor, görevlerinde muvaffakıyetler diliyorum” dedi.

Sevim'den İlginç Benzetme: 'Kavga Çıkarmak İçin Tırnak Kaşıyanlar…'

“KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ”

Sevim, açıklamasına şöyle devam etti

“31 Mart mahalli idareler seçimlerinin akabinde, Muhtarlara ait olan derneğin önce ikiye, sonra üçe bölünme girişimlerini üzülerek takip ediyoruz. Sivil toplum kuruluşlarını bölüp aralarında kavga çıkartmak için tırnak kaşıyanların, fitneden beslendiklerine şahitlik ediyoruz. Hizmet siyasetinin, fitne siyasetine dönüşümünü kınıyor, muhtarlarımızın arasına nifak sokma gayretinde olanları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

AFYONPOR HAKKINDA AÇIKLAMA

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, toplantının soru-cevap kısmında da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sevim, Afyonspor ile ilgili bir soru üzerine “Afyonspor'la ilgili biz sizlerin aracılığıyla daha önceki basın toplantılarımızda bu konuyu birkaç defa dile getirdik. CHP'li Belediye Başkanı da Afyonspor'u yönetenlerin bir an evvel devretmesini yoksa Bölgesel Amatör Liginden bir takım satın alacağını beyan etmişti basın açıklamalarında. Şu anki Afyonspor Kulübü Başkanı, kulübü hemen devredebileceğini yine basın aracılığıyla duyurduktan sonra kendilerinden bu anlamda herhangi bir adım gelmediğini gözlemliyoruz. Biz tekrar ediyoruz: Afyonspor bir kesime mâledilebilecek kadar küçük bir kulüp değildir. Afyonspor, Afyonsporlularındır” dedi. 

“İYİ PARTİ İL BAŞKANI, CHP İL BAŞKANI EDASIYLA…”

Sevim, “Afyon’da yeni bir masa mı kuruldu” açıklamasının hatırlatılması üzerine de “Geçen haftaki söylemimizde de kişisel bir suçlama argümanıyla konuyu dile getirmedik. Fakat şunu ifade etmek istedik. Şayet biz Afyonkarahisar'ın menfaatleri doğrultusunda hareket edeceksek hep birlikte doğruya doğru yanlışa da yanlış dememiz gerektiğini ifade ettik. Fakat bugün söz konusu ya da hep birlikte açılışlarda boy gösteren il başkanlarından CHP'li Belediye Başkanına ve belediye yönetimine yönelik bir kez dahi en ufak bir eleştiri işitmedik. ‘Burada da acaba Türkiye'nin genelinde daha evvel kurulan altını masa dağılmışken Afyon'da bununla alakalı yeni bir masa mı kuruldu? Şayet böyle bir masa kurulduysa bu masada neyi paylaşıyorlar?’ diye bir soru yönelttik. Bu sorumuzda Geçen haftaki basın toplantısında halen daha İYİ Parti'nin il başkanı sanki Cumhuriyet Halk Partisi'nin il başkanı edasıyla belediyenin hizmetlerine sahiplenmektedir, savunmaktadır” şeklinde konuştu. 

“ORTADA RÜŞVET İDİDASI VARKEN…”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, önceki dönem Belediye yönetiminin 31 Mart 2024 seçimlerinden önce fidan ve çiçek aldığı hakkında iddiaya ilişkin bir soruyu da şu şekilde yanıtladı:

“31 Mart yerel seçimlerinden bu yana içerisinde elediye yönetimini devralan ekip ve o dönemin park bahçeler müdürü aynı iken bu konuyu gündeme getirmediyse burada ben açıkçası bir art niyet sezerim. Açıkçası şunu ifade etmek isterim. Biz daha önce de bütün toplantılarımızda dile getirdiğimiz gibi AK Parti olarak ortada bir yanlış varsa hiçbir yanlışın arkasında durmayız. Hiçbir yanlışa sahip çıkmayız. Belediye yönetiminde bugün bulunanlar eğer orada bir yolsuzluk, bir hukuksuzluk olduğundan eminlerse adliye orada belediye üretim ellerinde sorunları ortada. Bu konuyla ilgili yasal mücadeleyi başlatabilirler. Fakat özellikle altını çizmek istiyorum. 60 milyon rüşvetle şantaj iddiaları ortaya atılmışken bu konunun 200 gün sonra ortaya çıkması da manidardır. Bunu da sizlere bir takdirimi bırakıyorum.”

Bakmadan Geçme