Sevilen Öğretmenin Şiir Kitabı Yayınlandı

Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fizik öğretmeni şair-yazar Ramazan Duran’ın “Sokak Lambası” ismini verdiği şiir kitabı yayınlandı.

Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fizik öğretmeni Ramazan Duran’ın “Sokak Lambası” ismini verdiği şiir kitabı Sinada Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini aldı. Zübeyde MTAL’in deneyimli ve sevilen Fizik öğretmeni Ramazan Duran, gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret ederek “Sokak Lambası” isimli kitabını Yazı İşleri Müdürümüz aynı zamanda Zübeyde MTAL Gazetecilik Bölümü öğretmeni Burak Aydın’a hediye etti.

Duran’ın ziyaretinde Zübeyde MTAL’in deneyimli Müdür Yardımcıları Bülent Kekiç, Süleyman Gültekin Kadayifci ve tecrübeli öğretmenleri Bilişim Bölümü Alan Şefi Mehmet Soytürk, Edebiyat Öğretmeni Mustafa Volkan Bulut’ta yer aldı.

TRENDYOL’DAN ONLİNE OLARAK TEMİN EDİLEBİLİYOR

Haber

Trendyol bünyesinde de satışta olan 164 sayfalık “Sokak Lambası” isimli şiir kitabında gençlik, sıla özlemi, barış, çocuk, aşk ve doğa, eğitim gibi çeşitli konuları anlatan şiirler yer alıyor.

BAŞKAN KARA DESTEK VERDİ

Kitabının basımına destek veren Çay İlçesi’ne bağlı Pazarağaç Beldesi’nin Belediye Başkanı Şevki Kara’ya teşekkür eden Ramazan Duran, “Şiirlerimin yazımı sırasında anlayışını ve desteğini esirgemeyen sevgili eşime, oğullarıma sonsuz teşekkürler ediyorum. Kitabımın oluşturulması sırasında; İmla düzenlemesinde yardımcı olan Afyonkarahisar il merkezinde çalışan Edebiyat öğretmenleri Hüseyin Arslan ve Ayşe Örnekkol’a da katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu ilk kitabımda gönlümü okuyucularıma açarak duygu ve düşüncelerimi kitabımda yer alan 150 şiirle aktarmaya çalıştım. Umarım başarılı olmuşumdur. Şiir; duygu ve düşünceleri kelimelerle bir araya getirerek anlamlı dizeler oluşturan ve bu dizeleri okuyuculara aktaran söz sanatıdır. Şair; duygu ve düşüncelerinin yanında gördüğünü işittiğini, tattığını, her şeyi karıştırarak oluşturduğu hamura şekil verindir. Şekilleri oluştururken duyguların yanında renkleri, dağı, taşı, ovayı, çiçeği, böceği, kuşu canlı ve cansızları kelimelerle, cümlelerle mısralarla, kıtalarla okuyuculara aktaran ve okuyucuların derin duygular uyandıran, güldüren, ağlatan, sevindiren ve üzen söz yazarladır. Okuyucularımın kitabımı beğeneceğini umuyor, saygılar sunuyorum.” dedi.

Haber

ŞAİR HAKKINDA;

1965 yılında Afyonkarahisar’ın Çay İlçesi’ne bağlı Pazarağaç Kasabası’nda doğdu. İlköğrenimini Pazarağaç İlkokulunda, Ortaöğrenimini Çay İlçesi’ndeki Çay Lisesi Orta kısmında, lise öğrenimini aynı ilçedeki Çay Endüstri Meslek Lisesi Elektrik bölümünde okudu. Yükseköğrenimini Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fizik öğretmenliği bölümünde tamamladı.

1989 yılı Aralık ayında yedek subay olarak acemi eğitimini İstanbul/Küçükyalı’da Levazım okulunda, Usta birliğini Erzurum/Aşkale Lisesi’nde Fizik öğretmeni olarak tamamladı.

1992 yılında Tunceli/Çemişgezek İlçesi’ndeki Nene Hatun Kız Meslek Lisesine Fizik öğretmeni olarak atandı. 1994 yılında Afyon/Sultandağı İlçesi Kız Meslek Lisesi’ne Fizik öğretmeni olarak tayin oldu. 1997 yılında Afyon/Çay İlçesi’ndeki Çay Lisesi Fizik öğretmenliğine tayin oldu aynı yıl Kasım ayında Çay Kız Meslek Lisesi’nde Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 1999 yılında aynı okulda Müdür Başyardımcısı ve 2010 yılında aynı okulda 8 ay süre ile müdür vekili olarak çalıştı. 2011 yılı Eylül ayında Afyon/Emirdağı’ndaki METEM’e Fizik öğretmeni olarak atandı. 2012 yılında Afyon/Merkez Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Fizik öğretmenliği görevi yaptı. 2017 Ocak ayında norm fazlalığı nedeniyle Afyon/Merkez Uydukent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Fizik öğretmeni olarak atandı. Aynı okulda kısa süreliğine Müdür Yardımcılığı yaptı. 2020 yılı itibariyle Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Fizik öğretmeni olarak atandı. Halen aynı okulda görevine devam etmekte olan şair, evli ve iki çocuk babasıdır. (Afyon,2023)

Bakmadan Geçme