• Haberler
  • Genel
  • Sevilay Mara'nın ısrarlı takibi sonuca ulaştı

Sevilay Mara'nın ısrarlı takibi sonuca ulaştı

CHP il eski Başkanı Görgöz'ün duyarsız kalıp üzerini kapatmaya çalıştığı konu Dr. Sevilay Mara'nın ısrarlı takibi sonucu neticeye kavuştu. Kadınlar hakkında iftiralı dedikodunun yayılmasına neden olan CHP Emirdağ üyesi, 'kesin ihraç' talebiyle partinin disiplin kuruluna sevk edilince çareyi istifa etmekte buldu. Dr. Mara görevlerini layıkıyla yerine getirdiğini belirttiği CHP'nin şimdiki İl Başkanı Seçme ile yardımcısı [&hellip]

CHP il eski Başkanı Görgöz’ün duyarsız kalıp üzerini kapatmaya çalıştığı konu Dr. Sevilay Mara’nın ısrarlı takibi sonucu neticeye kavuştu. Kadınlar hakkında iftiralı dedikodunun yayılmasına neden olan CHP Emirdağ üyesi, “kesin ihraç” talebiyle partinin disiplin kuruluna sevk edilince çareyi istifa etmekte buldu. Dr. Mara görevlerini layıkıyla yerine getirdiğini belirttiği CHP’nin şimdiki İl Başkanı Seçme ile yardımcısı Hüseyin Kutlu’ya teşekkür etti

Haber

Haber

CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda önceki dönem il ve bazı ilçe yöneticilerinin CHP içerisinde görev yapan kadın partililerle ilgili yaşadıklarını bir çok kez haberleştirerek kamuoyuna duyurmuştuk. Afyonkarahisar kamuoyu, CHP Kadın Kolları Afyonkarahisar İl Başkanlığı makamında son birkaç yıl içerisinde yaşanan bir çok isim değişikliğinin ardından, CHP Kadın Kolları Başkanı Alev Doğru ve CHP Kadın Kolları Başkanı Sibel Çoğay gibi kadın yöneticilerin CHP İl eski Başkanı Yalçın Görgöz döneminde yaşadıkları fiziksel, sözel ve psikolojik şiddetten sonra parti içinde ahlakla bağdaşmayan dedikodu olaylarını da gazeteniz Kocatepe’den öğrenmişti.
GÖRGÖZ GÖRMEZDEN GELİNCE HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATMIŞTI
Kamudaki hekimlik görevinden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi’nde çalışmak için CHP’ye üye olan ve merkez ilçe başkanlığında yönetim kurulu üyesi iken ahlakla bağdaşmayan iftiralı dedikodulara maruz kalınca parti içi ve dışında hukuk mücadelesi başlatan Dr. Sevilay Mara’nın yaşadıkları da yine gazeteniz Kocatepe’nin sütunlarına yansımıştı.
Dr. Sevilay Mara, kendisi hakkındaki iftiralı dedikoduyu gerçek olup olmadığını araştırmadan doğruymuş gibi yaymaya çalışan CHP Emirdağ İlçe Başkanı Barış Can hakkında dönemin il başkanı Yalçın Görgöz’e şikayet dilekçesi vermişti. CHP Afyonkarahisr eski il başkanı Yalçın Görgöz ise bu dilekçeye hiçbir işlem yapmadığı gibi Sevilay Mara’nın evine geri postalamıştı. CHP Genel Merkezi’nin olaydan haberdar edilmesiyle CHP Emirdağ İlçe Başkanı Barış Can hakkına zoraki soruşturma açmak zorunda kalan Yalçın Görgöz bu sefer de ceza verilmesine yer yok kararı çıkartarak olayı kapatmaya çalışmıştı. Aynı şekilde, Yalçın Görgöz kendi yönetiminde olan Ahmet Köksal hakkında verilen dilekçeyi de sümenaltı etmiş, Sevilay Mara’ya verdiği dilekçe ile ilgili olumlu olumsuz yazılı bir cevap da vermemişti.
CHP’de yaşanan bu gelişmelerin ardından Dr.Sevilay Mara 2 yıldır görev yaptığı CHP Afyonkarahisar Merkez ilçe teşkilatındaki görevinden istifa ederek kamuoyuna Yalçın Görgöz’ün verilen dilekçelere işlem yapmadığını duyurmuştu. Sevilay Mara sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Ben ve ailem bu dedikodunun nerden kimden çıktığının sessizce bulunup, parti disiplinine göre cezasının verilmesi için Yalçın Görgöz’den partinin büyükleri ile birlikte gizli bir toplantı yapılmasını ve bu şahısların parti büyüklerinin olduğu bir ortamda iftiralı konuyu sorgulamalarını rica ettik ama Yalçın Görgöz ne o şahısları ailemden özür dilemeye çağırdı ne de toplantı yaptı. Tam aksine ailemin yanında bana savcılığa gitmem konusunda telkinde bulundu. Bu yüzden ben istemeyerek savcılığa gitmek zorunda kaldım” diyerek durumu kamuoyuna açıklamıştı.
Görgöz’ün tutumu karşısında Dr. Sevilay Mara’nın yaşadıkları gazeteniz Kocatepe ile birlikte tüm yerel basında “ İstifa nedenim Yalçın Görgöz’dür” başlığıyla yer almıştı.
Dr. Sevilay Mara, Cumhuriyet Halk Partisi kurumsal kimliğine de yakışmayan, kadınların hassasiyetlerini hedef alan bu iftiralı dedikodunun duyulduğu ilk kişi CHP Emirdağ ilçe Başkanı Barış Can Can’ın da arkadaşı Emirdağ CHP üyesi Ahmet Köksal hakkında Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurunda bulunmuştu.
“İHRAÇ EDİLECEĞİNİ ANLAYINCA İSTİFA ETTİ”
Soruşturma sonucu hakkında bilgilendirmede bulunan Dr. Sevilay Mara Ahmet Köksal’ın Mahkeme tarafından suçlu bulunduğunu, kendisinin yaptığı ısrarlı takip sonucunda da CHP’den ihraç edilecekken kendisinin istifa edip partiden ayrıldığını bildirdi.
Dr. Sevilay Mara konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Cumhuriyet Halk Partisi 2020 yılı kongrelerinden itibaren hakkımda ahlakla bağdaşmayan iftiralı dedikodu çıkaran ve Türk toplumunun değerlerini çiğneyen konuşmalar yapan eski CHP İl yönetim kurulu üyesi Ahmet Köksal (eski Emirdağ CHP üyesi) Afyonkarahisar 5.Asliye Ceza Mahkemesi’nin verdiği 3 ay 10 gün hapis cezasına itiraz etmiş, itirazı Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesince reddedilmiştir. 3 ay 10 gün hapis cezası hükmün açıklamasının geri bırakılması şeklinde onaylanmıştır. Bu karar nihai karardır. İtiraz yolu bitmiştir. Ayrıca, CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’na Ahmet Köksal hakkında kesin ihraç talebiyle verdiğim dilekçe üzerine il disiplin kuruluna sevk edilmiştir.
CHP disiplin yönetmeliğine göre yapılması gerekenleri de bizzat takip ettim. CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı eski Emirdağ CHP üyesi Ahmet Köksal hakkında “kesin ihraç” talebiyle verdiğim dilekçe üzerine, şahsın dosyası İl Disiplin Kuruluna gönderilmişti. Ahmet Köksal, suçu yargı kararıyla tespit edildiği için, kesin ihraçla cezalandırılacağını anlayıp partiden istifa etmiştir. İhraç edilmemek için partiden istifa etmiştir. İstifa etmesi üzerine dosyası genel merkeze gönderilerek genel merkez kayıtlarına geçirilmiştir. Bu şahıs tekrar üye olmaya teşebbüs ederse disiplin yönetmeliği 23/6. maddesince disiplin süreci tekrar başlatılacaktır. CHP İl Başkanı Yusuf Onur Seçme, İl Başkan yardımcısı muhakkik Hüseyin Kutlu ve İl yönetim kurulu üyeleri görevlerini layıkıyla yapmışlardır.
Cumhuriyet Halk Partisi ‘nin kamuoyundaki itibari için ve kadınların partide huzur içinde çalışabilmeleri için bu tür şahısların partide barındırılmaması çok önem arz etmektedir.
Bu mücadelemi haksızlıklara susmayan Atatürk’ün yolundan giden asil Türk kadınlarına armağan ediyorum.”

Bakmadan Geçme